2016. december 4., vasárnap

Örömet okozni


"Milyen öröm örömet okozni!
S az emberek mégis milyen ritkán szánják rá magukat."
(Németh László)

Hangolódunk...
Hétről-hétre közelebb kerülünk a karácsonyhoz.

Ezt az ünnepet lehet nagyon szeretni vagy épp Grincs-módra utálni - én a magam részéről rajongók népes táborába tartozom. De nem viszem túlzásba az egészet. Igyekszem messzire kerülni az őrületet, a vásárlási hisztériát, a zsúfoltságot és csak a jóból kivenni a részemet. Úgyhogy élvezem a sütemények narancs és fahéj illatát, a kézzel készült, személyre szóló ajándékgyártást, a karácsonyfaizzók lágy, meleg fényű villódzását, a gyertyák hangulatát, a vacsora-tervezgetést.

Azért is szeretem ezt az időszakot, mert valahogy könnyebben megnyitja a szíveket az örömre. Tegnap például az előadás egyik kedves résztvevője nagy halom zserbógolyóval lepett meg minket, amikbe ráadásul helyes kis bagolyfigurákat tűztek. (Az adventi koszorúmon is egy bagoly csücsül - micsoda véletlen! 😍) Nővérkém pedig remek ötletet talált ki, hogyan lepjük meg egymást, de bevallom, teljesen megfeledkeztem róla. (Nem árulom el, mi volt az, átvisszük az új évre!)

Kárpótlásképpen szeretnék megosztani veletek egy remek "játékot".
Ez a gondolat Pásztor Anditól ered.
Mikor hozzá jártunk Zitával tanulni, karácsony környékén az volt az egyik "házi feladatunk", hogy lepjünk meg három embert úgy, hogy az ne tudjon róla. Ne várjuk sem elismerést, sem hálát, egyszerűen csak adjunk. Szívből, örömmel. Lehet a kiválasztott ismerős vagy idegen, szülő, gyermek, munkatárs, barát vagy akár olyasvalaki is, akivel nem a legjobb a viszonyunk. Az ajándék lehet bármi: apró meglepetés, kedves üzenet, meleg ebéd egy hajléktalan részére, a mögöttünk sorban állónak kifizetett kávé...

Én anno az egyik élelmiszerbolt adománygyűjtőjébe vettem néhány dolgot, megleptem egy kedves barátnőmet házi készítésű süteménnyel (amit azóta sem tudom, hogy megtalálta-e... Az ajtaja melletti virágcserépbe rejtettem szépen becsomagolva 😃). A tesóm meglepetésszerű megajándékozásával is próbálkoztam, de ott lebuktam 😇.

Fantasztikus, izgalmas tapasztalat volt!
Bátran próbáljátok ki, micsoda öröm örömet okozni!


Ha tetszett a bejegyzés, és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a Padparadsa facebook oldalát, itt megteheted.
Related Posts with Thumbnails