2017. július 20., csütörtök

Megpillantott paradicsom

Nap az Oroszlán jegyébe lép: 2017.07.22 (17h16p)

"Továbbra is hiszek a paradicsomban. De most legalább tudom, nem kint keresendő, mert a paradicsom nem egy hely, ahova mehetsz, hanem egy perc, mikor úgy érzed, valaminek része vagy. És ha rátalálsz erre a percre, örökké tart."
(A part című film)

Paradicsom és pokol nem földrajzi helyek, hanem lelkiállapotok. Buddha így fogalmaz: "Helyzetünket paradicsomiként vagy pokoliként is megélhetjük, minden a felfogásunktól függ."
Az előző bejegyzésben, az Oroszlán Mars kapcsán pedzegettem, hogy a látásunkon, a látásmódunkon rengeteg minden múlik. Most, a Nap jegyváltásával egy csodálatos tudatformáló időszak veszi kezdetét: ám ez a hónap sem lesz több vagy kevesebb egy lehetőségnél. Képzeljük el, hogy a kezünkben tarjuk a világ legeslegjobb szörfdeszkáját, előttünk pedig tökéletes hullámokat vet a tenger. Minden adott a szörfözéshez, hőmérséklet, páratartalom... Ezek a hónap áramlatai. De az, hogy lesz-e bátorságunk felfeküdni a vízre vagy hogy hogyan lovagoljuk meg a hullámokat, rajtunk múlik.

Nagy erőkkel "dolgozni" egyszerre rémisztő és csodálatos. Ádám és Éva történetében a Tudás fája abban a másodpercben a Megkülönböztetés fájává változott, amint belekóstoltak a gyümölcsébe. Ezzel űzték ki önmagunkat a paradicsomból. Hiszen teremtővé válni hatalom és felelősség, amit felkészületlenül viselve roppant súlyként és teherként élünk meg. Nem véletlen, hogy a beavatások, mint amilyen a tradicionális jóga is, fokozatosan készítették fel a testtel együtt a tudatot a magasabb, finomabb szintű rezgések, energiák befogadására. Szerencsére a csillagenergiák nem "kiűzetéssel" reagálnak, helyette azt érezhetjük, hogy ha nem állunk készen, akkor így vagy úgy lecsapják nálunk a biztosítékot. Lehet ez fáradság, kimerültség, feszültség, veszekedések, kisebb-nagyobb balesetek, betegségek jelentkezése.
Ha ezt érezzük, azonnal álljunk meg és töltsük fel a tartalékokat. Pihenjünk, mielőtt továbbhaladunk.
Az Oroszlán jegybe Nap és Hold uralommal lépünk be. Minden évben vannak napok, mikor a Nap az Oroszlánban, a Hold pedig a Rákban jár, de a jegyváltások egyfajta nyomatékok, erőpontok. Ilyen utoljára 2006-ban, előtte pedig 1987-ben volt!
Azért különleges ez a pozíció, mert a tudat és a tudatalatti, a férfi és a nő polaritása itt a leghangsúlyosabb. Ha innen nézzük, akkor ez a "Tudás" vagy más néven az "Élet" fája, ha onnan, akkor ez a világ kettéosztottsága. Jin és jang kozmikus erejének örök körforgása.

A holdfázisok közül ezt a pozíciót balzsamos holdnak nevezzük. Az égen egyre vékonyodó holdsarlót láthatunk, ami beleolvad, "belehal" az újholdba és három napra eltűnik az égről. Onnan újjászületve folytatja útját. A Nap és a Hold távolsága így ~330°, ami mind energetikailag, mind minőségileg nehezen összeegyeztethető tartalom. A "Tudom, mint akarok" és a "Hagyom a dolgokat megtörténni" érzései vetélkednek bennünk. Olyan ez, mint a maratonfutás végén látszó, de elérhetetlennek tűnő cél. Mély múlt és rengeteg tapasztalat keveredik a kishitűséggel, a spirituális krízisekkel. Gyakran úgy érezhetjük, hogy kevesek vagy kicsik vagyunk az életfeladatunk beteljesítésére.

Ehhez jön az Uránusz nyomása, a Mars sürgetése és a Merkúr-sárkányfej együttállása. Türelmetlenség keveredhet azzal, hogy mindenre találunk valamiféle magyarázatot, kifogást. És ezeket hisszük igazságnak.
Az igazságot nem hinni kell, hanem élni. Az időt sem sürgetni, hanem jelen lenni. Ekkor, és csakis ekkor, megérinthet bennünket a tudatosság és az életbe vetett bizalom harmóniája. Cél és céltalanság eggyé válik. Milton az Elveszett paradicsom után megírta a folytatást, Visszanyert paradicsom címmel. Nem tudom, hogy tartósan visszanyerhető-e a paradicsomi állapot, de az biztos, hogy olykor-olykor megpillantható. Leginkább akkor, ha elhisszük képesek vagyunk beteljesíteni a sorsunkat. Ha nem adjuk fel az utolsó néhány méteren. És ha nem félünk a teremtő hatalmunktól.

Az Oroszlán hónap égi eseményei:

Július 22-én, szombaton (17h16p) a Nap átlép az Oroszlánba és egy hónapon keresztül az öntudat ereje teljében lesz. Kiváló időszak ez az én-meghatározásra, a szívből jövő célok megfogalmazására.

Másnap, 23-án, vasárnap (11h46p) lesz a hónap első újholdja az Oroszlánban. Fantasztikus "keretes szerkezet", hiszen szintén újholddal zárjuk majd az időszakot. Ez a két újhold segít túllépni a félelmeken, a kríziseken, a bizonytalanságokon.

07.26-án szerdán (01h42p) a Merkúr átlép a Szűzbe, ami az Oroszlán nagyvonalú életlátását segíti az élhető és praktikus megvalósító gondolkodás felé terelgetni.

Csütörtökön, július 27-én, a 4. holdnapon lesz az év harmadik tízmilliószoros napja, illetve a Nap és a Mars egzakt együttállása. Ebben a teremtőnapban van a legkisebb feszültség. A növő hold szakaszában könnyebben megy a szemlélődés, a világhoz való derűs viszonyulás. Ilyenkor jobban tudunk önmagunkra koncentrálni. Ez a hosszú távú tervek "megvágyásának" és a cselekvőerő felélesztésének az ideje.

A hónap utolsó napján, július 31-én, hétfőn (16h54p) a Vénusz átlép a Rák jegyébe. Ezzel a párkapcsolatok és úgy általánosságban a kapcsolatok érzelmi rendezésének az ideje veszi kezdetét. Több lépcsős folyamat ez is, ami majd valamikor októberben teljesedik ki.

Augusztus 1-je, kedden lesz Lammas, az aratás ősi kelta ünnepe.

Augusztus 4-én, pénteken a Jupiter-Plútó kvadrátja egzakttá válik, majd innentől kezdve oldódni kezd. Ez tovább enyhülnek a kapcsolati feszültségek. Válások, jogi ügyletek végre a megoldás irányába mutathatnak.

Hétfőn, 08.07-ére (20h11p) esik a hónap teliholdja és egy részleges holdfogyatkozás. Ez hazánkból részben látható is lesz. Újabb szemszögből érintjük a kapcsolati témakört.

Augusztus 14-től, hétfőtől a Merkúr retrográd mozgásra vált és szeptember 6-ig marad a hátrálás. hátráló Merkúrnál érdemes a megbeszélt időpontokat többször is leegyeztetni, illetve időben elindulni, hogy ne okozzon problémát a késés. Közlekedésben is javasolt a fokozott figyelem és óvatosság.

Szerdán, augusztus 16-án a Nap együtt áll a felszálló-holdcsomóponttal, ezzel a "felvállalásainkat" erősíthetjük meg magunkban.

08.21-én, hétfőn a második újhold (20h31) és egy teljes napfogyatkozás koronázza meg az időszakot. Ez a fogyatkozás sajnos hazánkból nem látható, de az USA-ban sok látogatót vonz a látványosság. A '99-es napfogyatkozásunk testvére lesz ez a mostani. Egyelőre nem írok részleteket, de asztrológiailag is fantasztikus élményre számíthatunk!


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövess a Padparadsa facebook oldalán.
Related Posts with Thumbnails