2017. július 18., kedd

Meglátni a jövőt

Mars az Oroszlán jegyébe lép: 2017.07.20 (14h20p)

"A vakságnál csak az rosszabb, ha van látó szemünk, de nincs jövőképünk."
(Helen Keller, amerikai siket és vak író, aktivista, előadó)

Ezen a fórumon az asztrológiai jelenségekről kizárólag általánosságokban tudok írni.
A konstellációkat leginkább az időjáráshoz tudnám hasonlítani. Jelen pillanatban tart a kánikula, a hét végére már harminchat fokos hőség várható. Ez egy általános tény.

Ahogy az adott képletekhez is mindenki egyéni módon viszonyul, úgy a meteorológiai híradásokra is különbözőek lehetnek a reakciók. Először is: lelkesedünk a melegért vagy kizárólag téli zimankóban érezzük jól magunkat? Ez a radixhoz (születési képlet) hasonlítható, mivel egy viszonylagosan rögzül lelkiállapotról van szó.
De a jelenlegi életszituációk is módosíthatnak az alapvető hozzáállásunkon. Hiszen lehet, hogy nyár-pártiak vagyunk, de ahelyett, hogy egy kertes ház teraszán hűs rozét kortyolgatva élveznénk az esti enyhülést, éjszakánként egy panellakás hetedik emeletén forgolódunk álmatlanul. Utáljuk amit a hőmérő mutat, ha a belváros betonrengetegébe járunk dolgozni és sürgetnek a határidők, de máris szimpatikussá válik a termométer, ha a vízpartról lógatjuk a lábunkat a simogatóan kékeszöld Balatonba.

Nem véletlenül hasonlítottam a hőmérséklethez a mostani jegyváltást, ugyanis a Mars az Oroszlánban, pláne a Nappal együtt állva, meglehetősen magas hőfokon lángol. Időjárás és asztrológiai szorosan összefügg - hiszen a régi korok emberei elsősorban erre a fajta előrejelzésre használták a csillagok vizsgálatát.
Kis érdekesség: maga a kánikula kifejezés is egy csillagászati jelenségből ered. Szó szerinti fordításban "a kutyán keresztül". A Nagy Kutya csillagkép (Canis Major) legfényesebb csillaga, a Szíriusz, ebben az időszakban éri el a delelőpontját (kulminál), a Rák jegy közepe táján együttállásba kerül a Nappal - vagyis a Nap keresztülragyog a kutyán. Mi magyarok így is mondjuk: "kutya meleg van". A németek "Hundstage"-nak, az angolok "dog days"-nek nevezik a forró napokat.

A Mars jegyváltásai elsősorban a bennünk rejlő akarati tényezőkre vannak hatással. Meleg van, ez tény. Oroszlán Mars van, ez is tény. Ám a meteorológiai jelenséghez hasonlóan attól függően válik ez az időszak problematikussá, illetve produktívvá, hogy:
1. eleve hogyan viszonyulunk a bennünk rejlő megvalósító-erőkhöz, az akaratunk, érdekeink érvényesítéséhez, továbbá hogyan kezeljük a konfrontációkat és a konfliktusokat
2. jelen életszakaszunkban stresszesek vagy épp kiegyensúlyozottak vagyunk.
Az elmúlt időszakban többen kérdezték tőlem: "meddig tart még a feszültség?"
Az asztrológiai mutatókat nézve nagyon ritka állapot az, hogy az égen nincs valamilyen kvadrát vagy oppozíció. Talán egy kezemen meg tudom számolni hány viszonylag kiegyensúlyozott, feszültségmentes születési képletet láttam, és higgyétek el, ezek az emberek is küzdenek a saját démonjaikkal.

A világ, a maga hőségeivel, hétköznapi kihívásaival, változékony dinamikájával - adott. Ám mindig tőlünk függ, hogy mit reagálunk rá, hogyan éljük át ezeket.
Az Oroszlán Marsban (Nap konjunkció, Uránusz kvadrát, Skorpió aszcendens) elképesztő erővel találkozhatunk. Hódítunk ezekkel vagy behódolunk neki?
A macskaféléknek, köztük az oroszlánnak, a legmarkánsabb érzékszerve a szeme és ezzel összefüggésben igen kifinomult a látása. Az asztrológiai analógiák alapján a szem az Oroszlán jegyhez tartozik.
A szemet érő vizuális információk közvetlen összeköttetésben vannak az aggyal. Vagyis amit látunk (vagy épp nem akarunk észrevenni), azok erősen meghatározzák a gondolkodásunkat. De ez fordítva is igaz. Éles, tiszta jövőkép-látással, imaginatív képességgel az életből is elsősorban a lehetőségeket, a jó irányokat és nem az akadályokat vesszük észre.

Az előttünk álló időszak leginkább erről fog szólni. Szépen sorban "bekapcsolnak" az Oroszlán személyiségjegyek, a Merkúrt, a gondolkodást követi most a Mars, az elszántság és az akarat, majd a Nappal érik be a folyamat. Merjünk látni végre! Legyen olyan éles a szemünk, mint az állatok királyáé. Vegyük észre a legapróbb jeleket és azoknak megfelelően korrigáljunk. Előrelátásunkkal teremtsük a jövőt.

Ha valakitől igazán hitelesen cseng a bevezető idézet, akkor az Helen Keller. Vakon, siketen messzebbre látott, mint a legtöbb kortársa. Ja, és "véletlenül" Oroszlán Marsa volt!


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg másokkal is!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövess a Padparadsa facebook oldalán.
Related Posts with Thumbnails