2019. június 7., péntek

Mi zajlik éppen?

Egy kis energetikai összefoglaló

Bevezető gondolat: „Ne másold a múltat, hanem meríts belőle ihletet.” (ismeretlen)


Mostanában egyre többen találnak meg a kérdéssel: "Mi a fene történik? Mi zajlik odafent?" Erre a kérdésre lehetetlen egyszerűen az aktuális csillagállásokkal felelni, mert minden, ami most van, egy folyamat része, következménye. Fontos azt is tudatosítanunk, hogy az égi állások csak egy energetikai közeget jelentenek, nem pedig valamiféle sorsmeghatározást.

Mint az időjárás tényszerűsége. Ha azt mondom - esik az eső - ez egy kézzel fogható megállapítás. Ám hogy személy szerint ez hogyan hat az emberekre, rengeteg momentumtól függ. Ha sok eső esett az elmúlt hetekben, akkor bosszankodni fogunk, ha szárazság söpört végig az országon, fellélegzünk. Ha rizsföldjeink vannak, örülünk, ha az éves nyaralásunk hetére esik a mindennapi felhőszakadás, kevésbé leszünk tőle boldogak.

A "meteorológiai adatok" az asztrológiai pillanatnyi állásainak felelnek meg, a hozzájuk fűződő érzelmi töltetek, megélések pedig a születési képletünk és a korábbi tapasztalataink függvénye.

A 2010 és 2017 közötti Kos Uránusz és Bak Plútó kvadrátja egy olyan tényező, aminek (utó)hatásaival egyre élesebben szembesülünk. Az ilyen nagy horderejű konstellációknak idő kell, míg fizikai síkon is érzékelhetővé válik mindaz, amit az ideológiák szintjén "bekapcsoltak" bennünk.

Ezzel a hét intenzív évvel tudatosan vagy öntudatlanul, elindult a személyiségképek totális átalakulása. Az, amit korábban akár kőbe vésett identitásnak gondoltunk magunkról, megsemmisült - gondoljunk csak vissza ennek az időszaknak a tapasztalataira.

Ráadásul ez a legtöbbünk életében ez egy passzív, sok esetben sodródó megélést jelentett. Két év alatt azonban mindez átmozdult az aktív, megvalósító energiák irányába és egyre inkább érezhetjük a tettvágyat. Akkor is, ha ezek még nem kapcsolódtak konkrét tervekhez, de a belső késztetés nyomása egyre erőteljesebb.
A nagy csinnadrattával beharangozott, majd utóbb cinikusan lelegyintett 2012-es "világvége" láthatatlanul valóban egy korszakvégi mérföldkövet jelent. Ami előtte volt, bizonyos értelemben megszűnt létezni.

Nem a fizikai valóságunk tűnt el (szerencsére), hanem a korábbi működésmódok válnak használhatatlanná.
Egyre többen érzik azt, hogy ha korábban nem mertek kiállni magukért, ha vitás helyzetekben inkább lenyelték a békát, most vagy szót emelnek a saját érdekükben vagy ha még nem jutottak el erre a pontra, akkor egyre jobban fuldokolnak az ilyen szituációkban.

Kapcsolatainkban lehet, hogy sok éven át működtek az önfeladó kompromisszumok, ma pedig egyre hangosabban sikoltozik a bennünk "valaki", ha ilyen helyzetekben akarjuk magunkat kényszeríteni.

Az új énképünk szelleme kiszabadult a palackból, vissza már nem gyömöszölhetjük. Ez a folyamat irreverzibilis.

Sebezhetőségünk abban rejlik, hogy a régi utak egyre kevésbé járhatóak számunkra, de még az új ösvények nincsenek kitaposva. Jelenleg épp ezen dolgozunk magunkban.
Ehhez jön könnyítésként vagy épp nehezítésképpen (ezt mindenki döntse el magában) a Szaturnusz-Plútó és leszálló holdcsomópont együttállása ami folyamatosan "dobálja elénk" az otthonról hozott családi mintákat. Ha egy picit jobban odafigyelünk a feszültséget okozó helyzetekre felfedezhetjük benne az úgynevezett transzgenerációs lenyomatokat.

Hozott, rosszul rögzült minta lehet a párkapcsolat problematikája, az önmegvalósítás bizonytalansága, az önmagunkért való kiállás hiánya, a kudarc feldolgozásának sikertelensége, a blokkjaink, a függőségeink. Ezek úgy bukkannak fel, mint a céllövöldében a figurák. Szintén egyéni választás kérdése, hogy tudomást veszünk-e ezekről vagy sem.

Ha az igen mellett döntünk, nagyon gyors és rendkívül hatékony "takarítást" végezhetünk.

Hogy kinek melyik életterületén szembesül leginkább ezekkel a tényezőkkel, függ attól, hogy a születési képlet mely területét aktiválja a fenti fényszög-kapcsolat. Ez is egy viszonylag hosszabb folyamat, jövő év májusáig tart. Természetesen utána is tudunk foglalkozni a múltunk rendbe tételével, viszont erre a mostani áramlatra ráhasalva könnyebben juthatunk előre.

A Szaturnusz-Plútó egyébként sokszor megmagyarázhatatlan félelmekkel, mindenen elhatalmasodó tehetetlenség érzésével "apellál" épp ezt a falat kell áttörni magunkban.

Sokan azt is megfogalmazták, hogy mennyivel jobban érezték magukat az elmúlt 9 évet megelőző időszakban. Ha őszintén tekintünk magunkra, akkor felfedezhetjük, hogy ott szintén megvoltak ugyanezek az elakadásaink csak épp nem voltunk tudatában. Sokkal jobban ki voltunk szolgáltatva saját rálátásunk hiányának.
A családi minták negatívumait emeltem ki, mert velük küzdünk, de az előnyökről, tehetségekről és öröklött adottságokról sem szabad megfeledkeznünk. Hiszen éppen ezekhez igyekszünk hozzáférni.

A Bika Uránusz segít lebontani és felépíteni - szigorúan ebben a sorrendben - a saját értékrendünket, aminek mentén kivirágozhatunk.

Azt is észre fogjuk venni, ha olyan helyzetekben találjuk magunkat, ahol nem eszerint a belső iránytű szerint vagyunk jelen.

Összefoglalva mi zajlik éppen? Minden. Ám ahelyett, hogy áldozatként sodródnánk, fordítsuk a javunkra ezt a hatalmas átváltozást. Működjünk együtt vele, működjünk együtt önmagunkkal.


Tetszett a bejegyzés? Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kedveld a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails