2021. szeptember 15., szerda

Az egyensúlyozás művészete

Mérleg jegyében a Mars: 2021.09.15 – 10.29

Bevezető gondolat: "Ott kezdhetnek változtatni életükön, ahol önöknek tetszik. Mindegy, hogy már most is eléggé kiegyensúlyozott életet élnek, vagy távol vannak még tőle. Amikor a lelkükbe végbemenő folyamatokat át tudják ültetni a gyakorlatba is, akkor varázslatossá válik az életük." (Victoria Moran)

Az emberek szeretik feketén-fehéren látni a dolgokat, de az energiák szintjén nincs jó vagy rossz megkülönböztetés. Az energia: csupán energia.

Természetesen az asztrológiában is használunk jelzőket – rangvesztésben vagy esésben lévő planéta, feszült vagy támogató fényszög – ezek azonban nem minden esetben jelentik ugyanazt, mint amit a kifejezések mögé gondolunk. Nincs tuti kudarc az egyikkel és garantált siker a másikkal.

Sőt, "rosszabb" fényszöggel a személyes képletben néha nagyobb motiváció, míg a "kellemesekkel" hajlamosak lehetünk elkényelmesedni. Tranzitoknál pedig még árnyaltabb az értelmezés: arra kapunk választ, hogyan érdemes ezekkel az energiákkal együtt mozogni.

Bár a Mérleg jegyében a Mars gyengítve van, nem azt jelenti, hogy ebben a másfél hónapban dőljünk hátra, tegyük fel a kezünket és mutogassunk a Marsra, mint gátló tényezőre. Igaz, hogy most a hagyományos marsikus hozzáállással nem jutunk messzire: nem most van itt a heves, meggondolatlan, direkt vagy öncélú cselekvéseknek az ideje.

Helyette, ha érvényesíteni akarjuk magunkat, okos stratégiákra, diplomatikus és elegáns megoldásokra van szükségünk.

A sok levegős planétát elnézve erre az időszakra tökéletesen illik a "Többet ésszel, mint erővel" mondás. A levegő-energia ugyanis a kommunikáción, a gondolkodáson, az intellektuson és az emberi kapcsolatokon keresztül tapasztalható meg.

A Mérleg Marsot tovább fékezi a Skorpió Vénusszal való uralmi cseréje. Korábban már találkoztunk hasonlóval, akkor a Kos és a Bika között jött létre ez a felállás.

"Képzeld el, hogy kénytelen vagy a szomszédod lakásában élni néhány hétig, míg ő nálad vendégeskedik. Nem nagyon szereted az ő otthonát, de a holmikhoz nem nyúlhatsz, nem dobhatod ki, nem cserélheted le, mivel ez az állapot csak átmeneti és te sem örülnél, ha ő meg nálad kezdene el rendezkedni. Kelletlenül, de alkalmazkodsz a feltételekhez."

Ha most a két "otthont" kéne összehasonlítanom, akkor a Mérleg lágy, "csajos", színes, mintás, művészi – mint az art deco vagy a vintage. Ezzel szemben a Skorpió sötét, kontrasztos, szenvedélyes – olyan, mint a most divatos japán minimalizmus. Előbbi az apró díszítésekre, a hangulatokra fókuszál, utóbbi a funkcionalitásra.

A két planéta akkor tud jól együttműködni, ha diplomáciai kapcsolatot létesítenek és megtalálják egymással a megfelelő hangnemet. Ha sikerül kialakítani önmagunkban ezt a belső balanszot, akkor együttműködve másokkal, az energiáinkkal remekül gazdálkodva, asszertív módon tudunk előrehaladni.

Együttműködés híján a két planéta belső feszültségeket okozhat, nehezen találjuk meg az egyensúlyt magunkban, nem merjük felvállalni magunkat, de a másik véleményére sem vagyunk nyitottak. Akadozásunk oka, hogy a körülményeben, mások viselkedésében keressük az akadályokat.

Kettejük uralmi cseréje október 7-ig tart.


Mérleg Mars útvonala


Szeptember 17-től: tudatosan előre!

Szerencsére a fenti uralmi cserét a Vízöntő Szaturnusz trigonja segíti helyes mederbe terelni. Ez nagy fokú tudatosságot, szellemi összeszedettséget adhat.

Ha elbizonytalanodnánk, döntésképtelenné válnánk, a Szaturnusz visszahoz minket a középpontba, emlékeztet minket arra, miért is fontos az, amit kitűztünk magunk elé.

A levegős energiák az ötletelésnek, a kapcsolatépítésnek, a fejben végzett munkáknak kedvez – fókuszáljunk ezekre.

Csúcspont: 09.25 | vége: 10.05


Szeptember 18-tól: még messzebbi távlatok

A Szaturnusz trigont kiegészíti az Ikrek felszálló-holdcsomópont, így a "mezei" trigonból királytrigon lesz. Mindhárom levegős jegy összekapcsolódik, ami hatalmas inspirációt adhat. Megint nem "ingyen", tőlünk függetlenül, hiszen ha nem bontjuk ki a vitorlákat, nem oldozzuk el a hajót: lehet akármilyen csodás szelünk, mégsem jutunk sehova.

A Szaturnusz és a holdcsomópont is életfeladat-jelölő.

Azt érezhetjük, hogy segítenek nekünk "irányba állni", visszaterelni arra a "nyomvonalra", ahol önmagunk felé tudunk leginkább haladni.

Csúcspont: 09.22 | vége: 09.27


Október 10-től: energikus lendület

Miután a Szaturnusz elengedi a Mars kezét, nem kell sokáig egyedül bóklásznia, néhány nappal később már a Vízöntő Jupiter trigon támogatja.

Nagyon kreatív és dinamikus energiákról van szó. Itt ráérezhetünk az egyéni döntések felszabadító érzésére. Kezdeményezőkedvünknek, határozott lépéseinknek szinte azonnal meglesz a pozitív eredménye.

Mire elérjük az egzakt fényszöget a Plútó már közbeavatkozik, így még fontosabb, hogy figyeljünk a mértékre.

Ebben az időszakban érdemes minden bevillanó  ötletet, elképzelést feljegyezni. Lehet, hogy még a megvalósítástól távol vagyunk, de most még nem annak van itt az ideje. Viszont később még jól jöhetnek ezek a tervek.

Csúcspont: 10.19 | vége: 10.29


Október 14-től: átbillenő mérleg

A Bak Plútó kvadrátja ahogy azt előbb is írtam, nagy odafigyelést igényel. Újabb energialöket lehet, ha helyesen használjuk, határozottabbá, szenvedélyesebbé válhatunk, könnyebben megküzdünk az akadályokkal.

De a kulcsszó itt a küzdés. Ha nem tartjuk kordában ezt a feszítő energiát, akkor ő kezd uralni minket: kapcsolati játszmákban, hatalmi vitákban találhatjuk magunkat.

Ráadásul ez a fényszög vezeti át a Marsot a Skorpióba, akkor oldódik csak ki, mikor a planéta átlép a saját felségterületére.

Merítsünk belőle önbizalmat, elszántságot, lelkierőt, de fél szemünk mindig legyen önmagunkon!

Csúcspont: 10.22 | vége: 10.30


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!

Érdekelnek az asztrológiai aktualitások? Kövesd a Padparadsa facebook oldalát!

Related Posts with Thumbnails