2022. október 22., szombat

Beavatás

Skorpió jegyében a Nap: 2022.10.23 – 11.21

Bevezető gondolat: "Ha azt mondod, nincs választásod, azzal csak felmented magadat a felelősség alól." (Patrick Ness)


A Zodiákus 12 jegyéből talán a Skorpió a legmarkánsabb energia. Nem véletlen, mivel olyan fogalmak kapcsolódnak hozzá, amik az érzelmi határainkat feszegetik. Amik felett mindig is vágyjuk a hatalmat, de valójában sosem gyakorolhatjuk korlátlanul. Ilyen például a halál, az elmúlás, a szexualitás és a mágia.

Minden olyan élmény, ami visszavonhatatlanul megváltoztat bennünk valamit a Skorpió fennhatósága alá tartozik. Átlényegülve egy újabb, érettebb fejlődési szakaszba léphetünk.

A régi korokban úgy tartották, hogy a skorpió képes meghalni és sasként visszatérni.

Ez a lélek evolúciójának szimbóluma.

Az alacsony rendű, félelmetes ízeltlábú fenséges és nemes madár változik. Míg az egyik sziklák hasadékaiba rejtőzködik, addig az újjászületett lény a magas égboltot hasítva széles perspektívából tekint a világra.

A valódi beavatások során lényünk egy része, az egónk szintén "meghal". Ha változni szeretnénk nem lehetünk tovább ugyanolyanok, nem folytathatjuk ugyanazt a beszűkült gondolkodást, nem élhetjük a korlátozó rutinokat. Le kell vetnünk magunkról a múltat, a rettegést, a bujkálást, hogy a lelkünk azzá változzon, akivé lenni akar: szabaddá.


Felelősség és átalakulás

Idén nagyon különleges Skorpió hónap vár ránk. A jegybe lépésnek, az újholdnak és a teliholdnak is Bak aszcendense és Skorpió Mc-je lesz. Vagyis a "hosszú távú tervekben" (MC) ez a bizonyos átlényegülés vágya jelenik meg. Egyre többen érezzük majd a hívást, hogy olyan projektekbe vágjunk bele, melyek nem csak ránk, de más emberekre vagy általában a világra is transzformáló hatással legyenek.

Nem biztos, hogy nagyban kell gondolkodnunk. Valószínűleg nem mindenki a minden betegséget gyógyító készítményeken vagy a világbékén fog ügyködni.

De olyan döntések foganhatnak meg bennünk, amik hosszú távon tényleg szerteágazó hatást gyakorolnak.

És itt az egyik kulcsszó: hosszú távú – ez a Bak aszcendens. Ahhoz, hogy a változások gyökeret eresszenek, most nagyon sok munkát kell (önmagunkba) belefektetni. Akkor is, ha nem látszik a vége.

A Bak-Skorpió ugyanis felruház minket annak a bizonyosságával, hogy a végeredményért érdemes. Most egy szem olajmagot ültetünk el. Lehet, hogy 20 évet kell várnunk, mire teremni kezd, addig öntözzük, kapáljuk, tápláljuk. Utána viszont már ő táplál minket, akár több száz vagy ezer éven át.

A Skorpió energia adja az eszmét, a vágyat, a szenvedélyt, a makacsság hajtóerejét, míg a Bak az elköteleződést, a konstruktivitást, az állhatatosságot és legfőképpen a felelősségvállalást. Nem elég vágyakozni arra, hogy minden más vagy jobb legyen.

Először is fel kell ismerni, hogy a korábbi döntéseink, tetteink vagy épp a határozatlanságunk, némaságunk, netán mozdulatlanságunk teremtette meg azt a helyzetet, amiben vagyunk. Nem csupán egyéni: kollektív szinten is.

Ez az első lépése a felelősségnek. Majd magért a változási folyamatért is felelnünk kell. Nem szállhatunk ki az első döccenőnél, nehézségnél.


Alapenergiák

A képlet aszcendensét (kezdet) és Mc-jét (cél) már alaposan megvizsgáltuk. Érdekes adalék, hogy hogyan változik mindez a két holdfázison keresztül.

A jegybe lépésnél a Bak 2., az újholdnál a 7., a teliholdnál pedig a 26. fokra mutat az aszcendens. A sábai szimbólumok szerint ez egy elképesztő metamorfózis. Onnan indulunk, hogy felismerjük – akár magunkban, akár a környezetünkben (világszinten) az ellenállást a változással szemben. A romboló hatalmat az építés képességének feszülve.

Ezt az is megerősíti, hogy a Napot a Skorpió két uralkodó planétája egyszerre éri el: a Plútótól kvadrátot, míg a Marstól trigont kap. Az egyik destruktív, míg a másik konstruktív hatóerő.

Pár nap múlva, az újholddal a jövő kölcsönhatásba lép a jelennel, hogy felszabadítson minket a múlt tehetetlenségi ereje alól. Megérzések, bizonyosság formájában kaphatunk egyéni szinten "üzenetet" a változás irányából.

Végül a teliholdhoz a "szellem transzcendenciája", a "világlélek jelenléte", illetve a "kimeríthetetlen lélekforrás" kifejezéseket társítjuk.

Félreértés ne essék, nem gyors megváltásról és hirtelen megvilágosodásról van szó – hiszen ahogy korábban szó esett róla, itt valami olyasmi készülődik, aminek nem ma vagy holnap látjuk meg az eredményét – de ráérezhetünk ezekre a fentebb felsorolt momentumokra.

A hónap idővonalán zárójelbe tettem megjegyzést azokhoz az eseményekhez, ahol a Skorpió energia egy tengely miatt is hangsúlyossá válik. Láthatjátok: ez a hónap NAGYON SKORPIÓ!


A Skorpió hónap legizgalmasabb tárnái

Október 23., vasárnap: Skorpió Vénusz

EGY CSIPETNYI SZENVEDÉLY

A Napot néhány órával megelőzve a Vénusz is átlép a Skorpióba. A tudatosságon túl az érzelmeinket is áthatja ez az energia, ami kapcsolati téren hozhat szenvedélyt, hatalmi harcokat, mély felismeréseket, féltékenységet. (Skorpió aszcendens mellett történik)


Október 25., kedd: újhold

FELFELÉ ZUHANÁS

Az újhold, amihez ráadásul egy részleges napfogyatkozás is társul – sőt még hazánkból látható is lesz! – lepecsételi a jegybe lépés energiáit. (a Skorpió újhold mellett az MC is a Skorpió jegyre mutat)


Október 28., péntek: Jupiter visszalép a Halakba

EMLÉKEZTETŐ

A Jupiter májusban belépett a Kosba, ami az új utak lendületét és az ezzel járó lázadó hangulatot hozta. Most egy kis időre visszatér a Halakba, ami bár "hazai terep" kissé lelassíthatja a fejlődést. A külső aktivitás helyett, most a hitre kerül a fókusz (Belevetni magunkat). Amikor még nincsenek meg a külső körülmények, a lehetőségek, akkor a víziónkat kell táplálni. (Skorpió aszcendenssel lépünk vissza)


Október 29., szombat: Skorpió Merkúr

ELSZÁNTAN

Ezzel a jegyváltással a gondolkodásunkat is áthatja a Skorpió-energia, ami szenvedélyességet, elszántságot adhat. Ám ezzel együtt járhat egyfajta bántó, személyeskedően beszólogató kommunikáció is. Lenyomó külső energiákkal találhatjuk szembe magunkat.


November 1., kedd: Samhain

AZ ALVILÁG ÜNNEPE

A kelta évkör-ünnepeket a samhain zárja, ami a búcsúról, az elmúlásról, az újjászületés előtti fázisról szól. Ehhez kapcsolódik a keresztény vallásban a halottak és a mindenszentek napja.


November 3., csütörtök: retrográd Mars

BLOKKOK

Ez egy kissé küzdelmes fordulat lesz, szintén csökkenti az aktivitásunkat. Ráadásul innentől az év hátralévő részében a Mars "tolatni" fog. Ám a retrográd mozgás csak viszonylagos (az égen a valóságban sosem váltanak haladási irányt a bolygók), így a külső ellenállásokat érdemes a belső állapotunkon keresztül is megvizsgálnunk. (Skorpió MC-vel "fordít hátat" a planéta)


November 8., kedd: telihold

FORRONGÁS

Teljes holdfogyatkozás lesz, hazánkból ez most nem látható. A Csendes-óceán mentén készíthetik a távcsöveket! Minden planéta részt vesz a telihold-képletben, ráadásul a transzperszonális égitestek igencsak harsányan. Így ha kint nem is látjuk még, tudni fogjuk, hogy ez az a bizonyos fordulópont, ahonnan nem fordítható vissza az átváltozás. (Skorpió MC)


November 13., vasárnap: Haumea átlép a Skorpióba

LÁVAFOLYAM MEGINDUL

Juj, ez számomra is nagyon izgalmas égi eseménynek ígérkezik! A viszonylag frissen felfedezett, ám annál lassabban mozgó Haumea törpebolygó először lép át a Skorpióba. A Hawaii termékenység istennő, anyaistennő, a gyerekszülések védelmezőjének egyik attribútuma a láva, így valószínűleg otthonosan fogja érezni magát ebben a jegyben. Olyan női erők mozdulnak vele együtt, amit még elképzelni sem tudunk! Nagyon várom! (Skorpió aszcendens)


November 15., kedd: tízmilliószoros nap

NEM VÁGYNI

Az év utolsó teremtő napja épp úgy az elengedéséről, a "kiüresedésről" szól, mint az ősz ezen időszaka. Az Oroszlán Hold feszültsége (a vágy) és a Skorpió Nap (tudatosság) a modern ember számára szinte lehetetlenné teszi az ilyesfajta teremtést. Tele vagyunk elvárásokkal kifelé is, befelé is.



November 16., szerda: Nyilas Vénusz

KIKÖNNYÍTÉS

Szép lassan "zsilipelünk ki" a Skorpió energiából, először az érzelmek válnak könnyedebbé. Kapcsolatainkban csökkenhetnek a szélsőséges amplitúdók, befogadóbbá, optimistábbá válhatunk. (ám mindez még mindig egy Skorpió aszcendens mentén történik)


November 17., csütörtök: Nyilas Merkúr

ELŐRE NÉZZ!

A Merkúr is szaporán követi a Vénuszt, így már a gondolkodás is lazábbá, bizakodóbbá válik. Az is lehet, hogy egyszerűen más, rövidebb távú tennivalók válnak most fontosabbá.


Tetszett a bejegyzés?
Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások:
Kövesd a Padparadsa facebook oldalát!

Related Posts with Thumbnails