2022. október 25., kedd

A víz ébredése

Újhold a Skorpióban: 2022.10.25 (12h49m)

Bevezető gondolat: "Amíg a szellemiségről nem veszünk tudomást, addig sok szerencsétlenség, háború, az élvezeti cikkekkel való visszaélés számos formája, igények, vágyak, éhség és szeretetnélküliség kísér bennünket. Az erőszak mindenféle formája létezik az emberek között, az állatok, a Föld és az egész teremtés ellen. Mindezek a nehézségek hosszú távon mély sebeket okoznak.
Mindenkinek megvan a maga útja. Mindenkinek! Ahhoz, hogy a saját utadat járhasd, meg kell értened az összefüggéseket, szeretet és tiszteletet kell táplálni magadban. Ha letérsz erről az útról, fájdalom és zavarodottság lesz a részed, teljesen mindegy, hogy egyébként mit teszel. Ugyanez érvényes egy egész országra, mind az egész világra. Ma ezen a ponton állunk. Nézz körül, mi történik a világban.
A dolgok változnak. Ez az asszonyok ideje. Ebben bizonyos lehetsz, eljött az asszonyok ideje, ha látják, ha nem. A befogadás korát éljük, s a befogadás asszonyi tulajdonság."
(idős indián asszony)


A skorpiókról a legtöbb esetben az ugrik be, hogy halálos, de legalábbis igen fájdalmas a marásuk – emiatt váltak a halál kapujának őrzőivé. Az azonban kevéssé ismert tény, hogy a születés és az anyaság titkát is őrizték.

A skorpiók elevenszülők, így az utódok kihordás akár 1,5 évig, a szülés pedig akár 1-4 napig is eltarthat. Az újszülött skorpiók átlátszóak, külső páncéljuk még nem fejlődött ki, ezért anyjuk hátára másznak és az első vedlésig az anya védelmét élvezik.

Ám a pókszabásúakra jellemző, hogy olykor fel is falják utódaikat, így a skorpió is a sötét anya aspektusát testesíti meg.

Egyiptomban Szelket istennő a házastársak násza felett diszponált, de a a holtakat is kísérte és védelmezte – így vált a születés és a halál kapujának őrzőjévé.

A skorpió emiatt egy nagyon erős, tiszta, ösztönös feminin energiát is képvisel.

Évezredeken át ezek a misztikus, erőteljes női erők a homályba húzódva (leggyakrabban elfojtva) várták a sorukat, most azonban ébredeznek bennünk és a világban. Ebben az időszakban több jelentős asztrológiai nyomát is láthatjuk ennek (például a Szűz aszteroida Lilith személyében, aki a bűntudat és a mártírjátszmák alól igyekszik felszabadítani minket, de még nagyobb intenzitásra kapcsolhatunk a jövő hónapban jegyet váltó Haumea hatására).

"Az asszonyok ideje" nem a nők hatalomra kerüléséről vagy dominanciájáról szól, hanem a nőkben és férfiakban egyaránt jelen lévő feminin oldal integrálásáról.

A skorpióból válik a sas és nem fordítva. Nem lehet "fejből" uralni a világot, előbb meg kell ismerkednünk az ösztöneinkkel, a megérzésekkel, az elengedés misztériumával, az árnyékainkkal. A mai világban ezt megpróbáljuk elkerülni és intellektussal, dogmákkal és eszmékkel helyettesíteni.

Így pedig letérünk arról az útról, amiről az indián asszony beszélt, hiszen öngyógyítás, én-tapasztalás és elfogadás nélkül nincs együttérzés, valódi gondoskodás és harmóniateremtés.

Saját káoszunk fog tükröződni körülöttünk.


Az újhold képlete

Csodaszép képlete van ennek az újholdnak – az MC-n, a spirituális felemelkedés tengelyének csúcsán a Nap és a Hold a Vénusszal együtt állva jelöli ki a fent leírt célt.

A tradicionális asztrológiában a 8 isten mellett csupán két istennő képviseli a női energiákat – a Hold és a Vénusz. Most a legsötétebb, legárnyékosabb jegy "reflektorába" állnak, vagyis lassan, lépésről lépésre, nem durr bele bumm módra kezdik megmutatni magukat. Mögöttük pedig alig 3 fokra lemaradva, a Skorpió küszöbén várakozik a Haumea.

Az újhold egyben egy részleges napfogyatkozás is, ami akkor következik be, ha a holdcsomópont-tengelyek mentén jön létre a Nap és a Hold együttállása. Ennek a tengelynek az üzenete, hogy ideje magunkhoz ölelni az életet.

Szabadítsuk fel az elakadt életenergiákat! Ehhez fel kell venni a kapcsolatot a démonjainkkal – a múlt-sebekkel, a lelki szenvedést okozó mintákkal, a megbetegítő életformákkal – és meggyógyítani ezeket a lélek-hegeket.

Az egyik legősibb női szimbólum a víz. Így hogy teljes legyen a képletünk, az újhold együtt áll a Hajógerinc csillagkép β csillagával, a Miaplacidus-szal.

A csillag neve azt jelenti: "nyugodt víz", ez az állócsillag jelöli ki a hatalmas égi hajó alatt a tengert. Ha a Canopus a lélekutazás eszköze, akkor a Miaplacidus maga az út...

A női víz-erő, lassan ébredezik, megrázza magát és megmozdul, hogy a hullámai hátán elindulhassunk a saját utunkon.


A napfogyatkozás adatai

Ezt a napfogyatkozást kivételesen hazánkból is láthatjuk. Budapesten 11 óra 18 perckor kezdődik, délután fél kettőig tart és 12:25-kor tetőzik. "A részleges fázist Izlandon, Európában, a Közel-Keleten, Ázsia nyugati és középső részén és Afrika észak-keleti részén figyelhetik meg az észlelők. Magyarországról nézve a napkorong 28-39%-át takarja ki a Hold korongja, keleti és északi irányba haladva nő a kitakarás mértéke. Nagyfokú várakozás előzi meg ezt a napfogyatkozást, térségünkből utoljára részleges napfogyatkozást 2021. június 10-én láthattunk, amely azonban egy piciny, szabad szemmel épp csak észrevehető esemény volt. Jól megfigyelhető, nagy figyelmet kapott napfogyatkozás utoljára 2015. március 20-án látszott Magyarországról nézve*." teljes bejegyzés itt olvasható.


Tetszett a bejegyzés?
Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások:
Kövesd a Padparadsa facebook oldalát!

Related Posts with Thumbnails