2011. április 1., péntek

Püthagorasz: hiányok és többletek

A sorozat előző részeiben megismertük a püthagoraszi számmisztika alapjait, illetve az energiamátrixot. Most az energetikai hiányokról és a többletenergiákról lesz szó.

A legnehezebben pótolható energia az 1 és az 5.
Ha az egyes hiányzik, nincs motiváció, nincs ösztönzés, nagy erőfeszítéseket vagy külső támogatást igényel bármiféle elindulás.
Ha az ötös hiányzik, a kommunikáció, az én-kifejezés szenved csorbát.
Ez persze nem jelenti automatikusan, hogy akinek a nevében nincs egyes energia csak kuksol a szobájában és bámulja a négy falat, vagy ötös híján meg sem mer mukkani, de ezeknek az alapvető energiáknak a hiányában "át kell csoportosítani" az erőket, illetve kívülről kell bevonni azokat. Ez utóbbi főként a párkapcsolatokra, illetve a baráti kapcsolatokra jellemző, erről majd a következő részben esik szó...
Szóval: ha a mérleg egyik serpenyőjébe túl sok van, a másikban túl kevés: felborul az egyensúly. Most egy kiválasztott névvel és nem egy konkrét személlyel mutatom be, mire is gondolok. Nevezzük az illetőt NAGY ANNÁ-nak, ő lesz a segítőnk ennek szemléltetésében. (Elnézést, kedves Nagy Annák, hogy felhasználtam a neveteket!)
N A G Y   A N N A
5 1 7 7     1 5 5 1
5+1+7+7+1+5+5+1=32=3+2=5
Nem törvényszerű, de elég gyakori, hogy a rövid neveknél ilyen erős energia-eltolódás mutatkozik. A Nagy Anna nyolc betűje összesen három pontra fókuszálódik és egyetlen energiasíkot sem hoz létre.
Az egyes és az ötös nála megvan, tehát erős akarattal és jó kommunikációval remekül elboldogul az életben. Ami számára nehézséget okoz, az a túl sok férfienergia (1), illetve a női (2) energiák teljes hiánya. Valószínűleg egy jó megjelenésű, ambiciózus hölgyről beszélünk, mivel az egó hangsúlyos a képletben, viszont hiányozik belőle az odaadás, a feloldódás képessége. Tehát inkább a karrierépítésben, és nem a családvállalásban találja meg önmagát.
Végül egy konkrét, név nélkül példa. Felmerült a kérdés, hogyan hiányozhat a 3-6-9 művészi kreativitás vonala egy olyan képletből, mikor az illető kifejezetten alkotói munkát végez.
Jól látszik, hogy itt az 1-es energia kerül túlsúlyba, tehát onnan indul ki két jelentős sík is: a kommunikáció és az anyagi világ vonala. (Mindig a többől a kevesebb felé áramlik az energia!)
Egyrészt tehát, ha hiányzik is belőle az istenáldotta rajztehetség, de az életben mégis szüksége van rá, egyszerűen megtanulja. Képes alapozni, kitartó és céltudatos munkát végezni.
Másrészt rendkívül fontos számára az anyagi világ is, tehát valószínű, hogy sosem lesz belőle meg nem értett és főként meg nem fizetett művész.

Ha elkészítetted a saját energiamátrixodat, de elakadtál az értelmezésében, és rendszeres olvasója vagy a blognak akár itt, akár a Facebookon, küldd el a nevedet, és segítek!

Hamarosan folytatjuk!
Related Posts with Thumbnails