2011. május 26., csütörtök

Drágaságom

Szerelmese vagyok a kristályoknak, mégis ritkán veszek magamnak köves ékszert. Egy-két darabom van csupán, mindegyik a szívem csücske (érdekes formája lehet a szívemnek, annyi csücsökkel).
A fenti drágaságot ma kaptam kézhez. Próbáltam a gépen átnyúlva keresztbe lenyomni az exponálógombot - ez lett belőle. Persze, mondhatnátok, miért nem tettem át a másik kezemre, de ennek a gyűrűnek itt van a helye! Sebaj, van róla ennél jobb fotó is, és további szépségekre is bukkanhatsz a Csilivilik között!
De most róla mesélek:
Igazi varázsgyűrű. Rendkívül finom munka, látszik rajta, hogy szeretettel és fantáziával formálta az ékszerészmester.
Maga a kő mély lila, játékos-selymes fényű, örvénylő mintás csaroit vagy karoit. Ő egy viszonylag friss ásvány az ékszerpiacon, régebben dísztárgyakat faragtak belőle. Kémiailag ő egy nagyon bonyolult összetételű, ásványi anyagokban gazdag rétegszilikát. Fő lelőhelye Irán, azon belül is a Marun masszívum, illetve Jakutföld. Savakra érzékeny kristály.
A lápisz lazulihoz hasonlóan rendkívül méltóságteljes és kifinomult. Nekem az előbbiről Gandalf, a Gyűrűk ura trilógia mágusa jut eszembe, a csaroitot pedig Galadriellel tudnám azonosítani.
A követ még nem ismertem meg, még meg sem tisztítottam, csak csodáltam, úgyhogy az energiáiról nem mesélhetek, az internetes írásokat pedig nem akarom idemásolni. Ha lesz saját tapasztalat, ígérem, beszámolok!

7 megjegyzés:

 1. Még mindig nagyon jó ízlésed van, ezzel a gyűrűvel én is szemeztem, gyönyörű. :)

  VálaszTörlés
 2. Köszi Duende, tényleg az! Imádom! :))

  Lindus, nézz körül, szerintem találsz még ott néhány szépséget! Készülök az Ikrek jegy ékszerének megírására, nézd majd meg, hátha elnyeri a tetszésedet. :)

  VálaszTörlés
 3. Jó, ha egy nő bele van bolondulva valamibe...
  Szívesen vállalok kézen fotót a becses darabbal. Úgy kéne... :)

  VálaszTörlés
 4. Köszi János! Mondtam én hogy béna lett, de hát a lelkesedés elsodort, nem volt időm hirtelenjében fotóst keríteni! Majd legközelebb! ;)) Hú, eszembe jutott egy kéz-fotó sorozat, ha sikerül előkerítenem, felteszem a blogra...

  VálaszTörlés
 5. Azt hiszem nem méretezném, ez tényleg arra az ujjadra való! Elképesztően jól áll, és nagyon illik hozzád! Megtaláltátok egymást! :)

  VálaszTörlés
 6. Ugye? Mondtam, hogy varázsgyűrű! :)
  Köszönöm, nagyon boldogok vagyunk egymással! :))

  VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails