2012. március 23., péntek

Ki vagyok én? - I-es ház és aszcendens

ki itt belépsz, tudd:
m i n d e n k i: bejárat egy
ki-már-sohába

- Fodor Ákos (Idéző jelek: Xéniák, 7) -

A horoszkóp olvasása olyan, mintha az élet térképét próbálnánk megfejteni. Vannak benne útmutatók, mérföldkövek, szereplők, tulajdonságok, életterületek.
Ez utóbbit asztrológiai házaknak nevezzük.
Ha egy bizonyos életterületre vagyunk kíváncsiak, megnézzük az adott házat, annak az urát, a benne lévő planétákat, fényszögeit.
Az asztrológia sokrétűségéből adódik, hogy egy-egy házhoz sokféle értelmezés tartozik. Ezeket szeretném sorba bemutatni.

I-es ház és az aszcendens
A képlet olvasása tulajdonképpen itt kezdődik, és az óramutató járásával ellenkező irányba halad. Ez minden szempontból az első: az élet első pillanata, az első levegővétel, a külvilágra gyakorolt első benyomás.
A bejárati ajtó.
A felkelő jegy (aszcendens), ami meghatározza a kiindulópontot, tulajdonképpen a születésünk pillanatának a keleti horizontja. Vagyis ha valaki hajnalban születik, akkor a napjegye és az aszcendense nagy valószínűség szerint ugyanabba a csillagjegybe esik - ott kel fel a napja.
Az I-es ház az ÉN, a személyiség, az egyéniség kibontakoztatásának területe.
Jelentősen meghatározza a külső megjelenésünket, a testi energiáinkat, fizikai állapotunkat, a megnyilvánulásainkat és a másokra gyakorolt hatásunkat.
De következtethetünk szüleink tudatalatti elvárásaira, illetve születésünk körülményeire is. Ha az apai nagyszülőkhöz fűződő viszonyunkat szeretnénk megvizsgálni, ahhoz is ez a ház ad útmutatást.
Amelyik házban az aszcendens ura található, azon az életterületen nyilvánulunk meg legegyértelműbben, és ez is befolyásolja külső jegyeinket.
Akinek az egyes ház a leghangsúlyosabb életterülete (sok bolygó található itt, vagy egy uralomban lévő planéta irányítja ide a figyelmet), annak személyiségéről süt, hogy ő "valaki". Képességeit nem rejti véka alá, nem marad észrevétlen a világban.
Szereti az új élményeket, keresi a kalandot. A saját útját akarja járni, hajlamos lehet azonban az önzésre, az önfejűségre.

Kos aszcendens: fontos számukra a személyiség kibontakoztatása, az én-keresése. Spontának, lelkesek, életvidámak, impulzívak. Energikusság és lendületesség jellemzi őket.
Külsőleg: ismertetőjegyük a kidudorodó homlokcsont, a pirospozsgás arc, az izmos és fiatalos testalkat.
Nekik is Kos aszcendensük van: Heath Ledger, Jennifer Garner, Miley Cyrus, Barbra Streisand, John Lennon, James Dean

Bika aszcendens: biztonságra törekszenek, fontos számukra a szépség, a stabilitás, a fizikai és anyagi javak. Kifejezetten érzékeik és vonzódnak a testi dolgok iránt.
Külsőleg: általában dús, sötét haj. Bővelkednek az életerőben. Ha vékonyak is, látszik, hogy "van bennük anyag". Sokszor kifejezetten szépek vagy erotikusak.
Nekik is Bika az aszcendensük: Mariah Carey, Halle Berry, David Beckham, Humphrey Bogart, Brendan Fraser, Mia Farrow

Ikrek aszcendens: kíváncsiak, érdeklődők, nyitottak a világra. Sokoldalúak és könnyen teremtenek kapcsolatokat. Intellektuális módon közelítenek a világhoz.
Külsőleg: tele vannak energiával, olykor feszültséggel. Örök fiatalok. Testalkatuk arányos, tekintetük nyílt és kíváncsi.
Hírességek Ikrek aszcendenssel: Sandra Bullock, Michelle Pfeiffer, Mick Jagger, Ashton Kutcher, Drew Barrymore, Charlie Sheen

Rák aszcendens: gondoskodók, érzelmesek és odaadók. Hangulatuk változékony, mások érzéseire könnyen ráhangolódnak. Meglehetősen intuitívak és lelkük mélyén romantikusak.
Külsőleg: gyermekien kerek, vizes tekintetű szemek és kerek "holdvilág" fej jellemzi. Érzékenyek minden érintésre. Gyakori a hízás-fogyás problémája.
Nekik is Rák az aszcendensük: Angelina Jolie, Albert Einstein, Juliette Binoche, Cameron Diaz, Bill Gates, Robert Pattinson

Oroszlán aszcendens: sugárzik belőlük az elevenség, a magabiztosság, a nagyvonalúság. Szívesen vannak a társaság középpontjában, ezért néha kissé harsányak is lehetnek. Fontos számukra az önkifejezés.
Külsőleg: egyenes tartás, felemelt fej jellemzi. Bőrszíntől függetlenül ragyogó a kisugárzásuk. Hajfürtjeik rakoncátlanok, gyakran sörény-szerű.
Hírességek Oroszlán aszcendenssel: Marilyn Monroe, Johnny Depp, Justin Timberlake, Jack Nicholson, Tina Turner, Beyonce Knowles

Szűz aszcendens: alkalmazkodás, aprólékosság és precizitás jellemzi őket. Szeretnek mindent kritikusan ellenőrizni, sőt el is veszhetnek a részletekben. Gyakori náluk a kisebbségi érzés.
Külsőleg: a tiszta, egyszerű szépséget sugározzák. Arányos testalkatúak. Öltözködésben, megjelenésben nagyon figyelnek az apró részletekre.
Nekik is Szűz az aszcendensük: Madonna, Keanu Reeves, Uma Thurman, Sharone Stone, Tom Cruise, Bruce Willis

Mérleg aszcendens: fontos számukra a szépség,a harmónia. Ezt igyekeznek maguk körül a kapcsolatokban, a külsőségekben és a megjelenésükben is megteremteni. Nagy hangsúlyt fektetnek a külvilág visszajelzéseire.
Külsőleg: 30-35 éves koruk után "érnek be". Légies formák jellemzik őket. Fontos számukra a divat.
Hírességek Mérleg aszcendenssel: Jennifer Lopez, Leonardo diCaprio, Jennifer Aniston, Alain Delon, Gerard Butler, Kate Winslet

Skorpió aszcendens: első benyomásként távolságtartók és óvatosak. Pedig nagyon ragaszkodóak lehetnek, nem csak emberekhez, de eszméikhez is. Valamilyen formában kapcsolatba kerülnek a hatalommal.
Külsőleg: árulkodó a tekintetük, mintha a másik lelkébe látnának. Megjelenésükben van némi arrogancia.
Nekik is Skorpió aszcendensük van: Nicole Kidman, Natalie Portman, Grace Kelly, Edward Norton, Clint Eastwood, Jim Carrey

Nyilas aszcendens: született idealisták. Fontos számukra, hogy átlássák, megértsék az őket körülvevő világot. Igazságérzetük rendkívül fejlett. Szívesen utaznak vagy filozofálnak.
Külsőleg: intellektuális, magas homlok és férfiaknál a korai kopaszodás a jellemző. Csípőjük szélesebb az átlagnál. Gyakorta kifejezetten magasak.
Hírességek Nyilas aszcendenssel: Brad Pitt, Jodie Foster, Elvis Presley, Catherine Zeta-Jones, Scarlett Johansson, Marlon Brando

Bak aszcendens: fegyelmezettek, objektívek, tartózkodóak. A felelősségvállalás nem teher számukra, ám hajlamosak a túlzott komorságra, melankóliára, szigorra.
Külsőleg: nagy életerős, szívósság jellemzi őket. Általában szikárak, csontosak, nem tudnak elhízni.
Nekik is Bak az aszcendensük: Monica Bellucci, Sean Connery, Bono, Colin Farrell, Naomi Campbell, Meg Ryan

Vízöntő aszcendens: excentrikusak, különlegesek, eredetiségre törekvők. Jelentős tudásvágy és szociális érzékenység jellemzi őket. A társadalmi, környezetvédelmi problémák érdeklik.
Külsőleg: napszerű, de kölykös arca. Megjelenésükben van valami légiesség. Öltözködésüket gyakran extravagancia vagy épp igénytelenség jellemzi.
Nekik is Vízöntő aszcendensük van: Russell Crowe, Orlando Bloom, Audrey Hepburn, Matt Damon, Kim Basinger, Adele

Halak aszcendens: a világhoz való viszonyuk kissé megfoghatatlan. Odaadók és érzékenyek, minden megérinti őket. Épp ezért hajlamosak az illúziók kergetésére, a függőségekre.
Külsőleg: kerek, vizes tekintet és átlátszó bőr jellemzi őket. Sokszor kifejezetten pici a lábuk. Hajlamosak a hízásra, a vizesedésre.
Hírességek Halak aszcendenssel: George Clooney, Demi Moore, Robert Redford, Whitney Houston, Antonio Banderas, Gwyneth Paltrow
Related Posts with Thumbnails