2012. március 5., hétfő

Az álmok tengerén: Neptunusz a Halakban

Neptunusz, a tengerek ura lubickolhat végre - pénteken, 2012.02.03-án - százötven évnyi vándorlás után visszatért a birodalmába.

Az égen
Neptunusz a Naptól számított nyolcadik bolygó. Hivatalosan 1846. szeptember 23-án, Johann Galle fedezte fel.
13 Holdja van, a legnagyobb a Triton, amit a bolygóval egy időben azonosítottak. Az utolsó öt holdját, későn, 2002-2003-ban fedezték fel. Holdjait tengeri nimfákról, a tengeristen leszármazottairól nevezték el. A planéta átmérője 3,8-szor nagyobb a Földnél, tömege a földinek 17-szerese. Kékes színét a légkörben lévő metán adja.

A mitológiában
Mikor a görög (római) istenek felosztották egymás közt a világokat: Zeusz (Jupiter) nyerte az egek feletti uralmat, Hádészé (Plútó) lett az alvilág, Poszeidón (Neptunusz) pedig a tengerek, a folyók, a tavak és a földrengés urává vált.
Szimbóluma a háromágú szigony, amit a küklopszok ajándékoztak neki. Ezzel irányította a tenger hullámait, éppúgy, mint Zeusz villámával az ég viharait.
Számtalan gyermeke közt találjuk Tritont, aki a parancsait hirdette, Pégaszoszt, a szárnyas lovat és Próteuszt, aki alakváltásairól és jóstehetségéről volt ismert.

Asztrológiában
Neptunusz a Halak jegy és a 12-es ház ura.
Eleme a víz, szimbóluma a háromágú szigony.
Asztrológiában a transzperszonális (személyesen túli, kollektív tudattalanban működő) égitestek közé soroljuk.
A léleknek azt a területét szimbolizálja, ahonnan az inspirációk, a sejtések, a víziók és álmok, az értelemmel fel nem fogható bizonyosságok érkeznek, de itt születnek a hallucinációk, a vágyálmok, a kényszerképzetek és az önámítások is. Hozzá tartoznak a szenvedélybetegségek, a mérgezések.
Fogalmai továbbá: álmok, fantázia, illúziók, vágyakozás, köd, félrevezetés, befolyásolhatóság, feloldódás, egyetemes szeretet, káosz, határtalanság, feltétel nélküli hit.

Újra otthon
nagyítás a képre kattintva
A VII-es ház hangsúlyával a nyilvánosság - főként a média szerepe és hatalma válik kiemelté.
Hazugságok és leleplezések, hatalmas botrányok és perek ígérkeznek.
A film látványipara is átalakulhat: a régi értékek és a fejlődés kerül mérlegre. Feltételezhetően kiélesedik a színészi munka és a digitális kivitelezés ellentéte. Látványos újdonságok, érzékekre ható technikai megoldások várhatók ezen a területen.
A Neptunusz uralmával a spirituális energiák is felerősödnek (főként az elkövetkezendő két-három évben), új irányzatok, mozgalmak vagy a letűnt eszmék kapnak erőre, épp úgy, ahogy az ezernyolcszázas évek közepén.
A metafizika, a dimenzióelméletek, a láthatatlan energiák kutatásai szintén meglepő eredményeket hozhatnak.
Related Posts with Thumbnails