2012. november 22., csütörtök

Hálaadás

Együgyű ima

elégedett
vagyok Veled,
Uram


Fodor Ákos

Ma van az amerikai hálaadás ünnepe, amikor a hagyomány szerint az emberek az őszi aratás, a szüret, a betakarítás után köszönetet mondanak Istennek a tápláló termésért. Mára már, mint minden szakrális napnak, ennek is megkopott az eredeti mondanivalója, de számomra így is fontos és szép az üzenete.
Nem hatalmas sült pulykával vagy sütőtök-tortával emlékezem meg róla, csak a szobámban ücsörögve csendesen végigtekintek az életemen.
Lám, milyen gazdag is vagyok, mennyi csodálatos ember, lehetőség, tapasztalás vesz körül.

Hálát adok anyuért, tesómért, a párjáért, unokaöcséimért, keresztmamámért, keresztpapámért, unokatesókért, a bőséges nagy famíliáért, a már más dimenziókból vigyázókért, apuért, mamáért, szeretetükért, támogatásukért, türelmükért, hitükért. Hogy igazi erős, stabil gyökereim lehetnek, hogy a tehetségükből, érdeklődésükből, világlátásukból nekem is jutott.
Hálát adok a szerelmeimért, mert nélkülük nem az az ember lennék, aki vagyok.
Hálát adok barátaimért, szomszédaimért, mert öröm velük minden beszélgetés, minden korty kávé vagy pálinka. Hálát adok, hogy ismerve a hibáimat, gyengeségeimet is elfogadnak önmagamnak. Hogy megoszthatom velük örömömet-bánatomat, és viszonzásul ugyanezt teszik.
Hálát adok tanítóimért, akik felébresztették bennem a tudást, megmutatták az utat, és mai is folyamatosan inspirálnak, terelgetnek, sőt, ha megfeledkeznék róla, ki is vagyok, szeretettel fenéken billentenek és visszaállítanak a helyes irányba.
Hálát adok azért, mert megtaláltam hivatásomat, mert azt tehetem, amit teljes szívemből szeretek és hálát adok, mert ezt másokkal is megoszthatom.
Hálát adok azokért az emberekért, akik megtisztelnek figyelmükkel, bizalmukkal, olvassák a soraimat, tanulnak tőlem vagy tanácsért, útmutatásért felkeresnek.
Hálát adok a lehetőségekért, mert ettől ilyen izgalmas és tágas ez a nagy világ. Hálát adok, hogy minden napom más és más. Hálát adok, hogy megtanultam örülni az Életnek.
Hálát adok a múlt minden pillanatáért, mert még a fájdalmas emlékek is gazdagabbá tették a lelkemet.
Hálát adok a jövő álmaiért, mert ígéretük mindig segít túlélni és előre tekinteni.
Hálát adok a jelenért, mert ezeket a sorokat megoszthatom Veled...

"Elégedett vagyok Veled, Uram!"


Ha tetszett a bejegyzés, és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a Padparadsa facebook oldalát, itt megteheted.
Related Posts with Thumbnails