2020. november 26., csütörtök

Hálaadás

Együgyű ima

elégedett
vagyok Veled,
Uram

Fodor Ákos

Ma van az amerikai hálaadás ünnepe, amikor a hagyomány szerint az emberek az őszi aratás, a szüret, a betakarítás után köszönetet mondanak Istennek a tápláló termésért. Mára már, mint minden szakrális napnak, ennek is megkopott az eredeti mondanivalója, de számomra így is fontos és szép az üzenete. Nem hatalmas sült pulykával vagy sütőtök-tortával emlékezem meg róla, csak a szobámban ücsörögve csendesen végigtekintek az életemen. Lám, milyen gazdag is vagyok, mennyi csodálatos ember, lehetőség, tapasztalás vesz körül.

2012-ben írtam ezt a bejegyzést, azóta rengeteg minden változott, mégis a hála érzése ugyanaz. Az idei évben mondhatjuk, hogy nem sok mindenért lehetünk hálásak: jött a vírus, a pánik, a bezártság, a korlátozás, a maszkhasználat, egyeseknek a betegség, netán a veszteség.

De álljunk meg egy kis időre és nézzünk szét az életünkben, annyi okunk van hálásnak lenni! Nekem a mostani pillanatomban teljes az életem. Persze kívánhatok még ezt-azt, apróságokat (de jó is lenne utazni végre!), vagy nagy általánosságokat (mindenki legyen egészséges, a szeretetteim éljenek jó hosszú és gazdag életet), de ezek csupán a jövő reményei. Itt és most teljes vagyok.

Arra kérlek, tedd meg te is ugyanezt, és vedd sorba, mi mindenért lehetsz hálás. Ne hagyd, hogy a negatív gondolatok előrefurakodjanak: koncentrálj arra, ami van. Ha nehezen megy, kezd azzal, hogy valószínűleg fűtött lakásban ülsz és a kezedben egy telefont tartasz, amiről ezt a bejegyzést is olvashatod. Menj tovább és gondold végig, hogy túl vagy egy finom, forró kávén, netán egy fenséges reggelin, munka előtt futottál egy nagyot és az izmaid milyen hálásak ezért a mozgásért. Minél több mindent tudatosítasz, annál több minden fog jelentkezni: "hé, figyelj, én is itt vagyok!"

Mindenkinek más az élete, mások a körülményei, más és más dolog tesz minket elégedetté és igen, mindig lehetne több vagy jobb, de itt és most épp az vagy, akivé meg tudod magad teremteni. Légy hálás ezért a teremtésért, arasd le önmagad gyümölcseit. Légy hálás legalább a felismerésekért, mert akkor tudni fogod, hogy a jövőben hogyan gondozd lelked kertjét, hogy még gazdagabbnak érezhesd magad.

Még egy gondolat. A Nap ma együtt áll a Skorpió csillagkép egyik csillagával. Ez a Jabbah nevű kettős kettőscsillag, ami olyan, mintha az állat fején lévő szemek lennének.

Az arab asztrológia iklil al jabhah-nak nevezi ezt a csillaghalmazt, ami azt jelenti: korona a fejen. További elnevezései: "a fény kertjének a fája", sumer nyelven pedig egyenesen azt jelenti: az Élet fája az Édenkertben" (Jia Jan Ju Sur).

Ennek az égi állomásnak nagyon pozitív erőket tulajdonítottak: itt valóban felcsillanhat bennünk az édenkert reménye.

Az istenek és a föld közti ősi kapcsolatra a religio szó emlékeztet bennünket, ami a valláson túl tágabb értelemben összeköttetést jelent az anyagi valóságon túli spirituális természetünkkel.

Meg kell tanulnunk újra összekapcsolja testünket, lelkünket, szellemünket, és ráébredni arra, hogy minden tudás, minden bölcsesség - ahogy az Édenkert lenyomata is - bennünk van...

Ennek pedig legjobb módja a hála.


Hálát adok anyuért, tesómért, a párjáért, unokaöcséimért, keresztmamámért, keresztpapámért, unokatesókért, a bőséges nagy famíliáért, a már más dimenziókból vigyázókért, apuért, mamáért, szeretetükért, támogatásukért, türelmükért, hitükért. Hogy igazi erős, stabil gyökereim lehetnek, hogy a tehetségükből, érdeklődésükből, világlátásukból nekem is jutott.

Hálát adok szerelmeimért, mert nélkülük nem az az ember lennék, aki vagyok.

Hálát adok Érted, akivel mindez kiteljesedhet.

Hálát adok barátaimért, szomszédaimért, mert öröm velük minden beszélgetés, minden korty kávé vagy pálinka. Hálát adok, hogy ismerve a hibáimat, gyengeségeimet is elfogadnak önmagamnak. Hogy megoszthatom velük örömömet-bánatomat, és viszonzásul ugyanezt teszik.

Hálát adok tanítóimért, akik felébresztették bennem a tudást, megmutatták az utat, és mai is folyamatosan inspirálnak, terelgetnek, sőt, ha megfeledkeznék róla, ki is vagyok, szeretettel fenéken billentenek és visszaállítanak a helyes irányba.

Hálát adok azért, mert megtaláltam hivatásomat, mert azt tehetem, amit teljes szívemből szeretek és hálát adok, mert ezt másokkal is megoszthatom.

Hálát adok azokért az emberekért, akik megtisztelnek figyelmükkel, bizalmukkal, olvassák a soraimat, tanulnak tőlem vagy tanácsért, útmutatásért felkeresnek.

Hálát adok a lehetőségekért, mert ettől ilyen izgalmas és tágas ez a nagy világ. Hálát adok, hogy minden napom más és más. Hálát adok, hogy megtanultam örülni az Életnek.

Hálát adok a múlt minden pillanatáért, mert még a fájdalmas emlékek is gazdagabbá tették a lelkemet.

Hálát adok a jövő álmaiért, mert ígéretük mindig segít túlélni és előre tekinteni.

Hálát adok a jelenért, mert ezeket a sorokat megoszthatom Veled...

"Elégedett vagyok Veled, Uram!"


Tetszett a bejegyzés? Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövesd a Padparadsa facebook oldalát.
Related Posts with Thumbnails