2014. július 6., vasárnap

Villámcsapás-szerű változások

"Ma már mélyen hiszek abban, hogy minden ember életében eljön a gyökeres változás tagadhatatlan, kitüntetett pillanata, amikor a körülmények összjátéka folytán egy csapásra átalakul minden." (Nicholas Sparks)

A 2014-es év felénél járunk, és az elmúlt hat hónap fináléjaként már megint négy égitest méri össze erejét a fejünk felett.

Félidő

Dinamikus, változékony évet írunk, személy szerint nekem - de gondolom több olvasómnak is - jutott néhány intenzív élmény az idén. Ha visszatekintek, szinte tegnap történt, hogy az új évre pezsgőt bontottunk, és hipp-hopp, máris térdig gázolunk a nyári szezonban. De az idő fantasztikusan hajlékony és rugalmas anyag: ha azt mérlegelem, mi minden fért bele ebbe a pár röpke hónapba - a megélt tapasztalatok éveknek tűnnek.

Ez a kiszámíthatatlan változékonyság (vagy izgalmas mozgékonyság, kinek-kinek a viszonyulása szerint) a Plútó-Uránusz kvadráthoz kapcsolódó planéták következménye. (Felsorakoztak... Kezdődik...) Most a Rák jegyének közepén járó Nap zárkózik fel melléjük, aki néhány napon belül a már kifelé kacsingató Marsot is visszahúzza. Végül a július 12-i teliholddal teljesedik ki a folyamat.

Áprilisban volt már egy hasonló állás (Szabadítsd fel!), de akkor a Napot magával ragadta az Uránusz elsöprő energiája.
Ezt írtam akkor: "Váratlan és véletlen eseményeket hozhat ez az időszak. Kétféleképpen viszonyulhatunk hozzá. Próbálhatjuk elzárni magunkat a változások elől, de akkor felrázó, megrázó helyzetekkel találhatjuk négyszemközt magunkat. Vagy lehetünk nyitottak, befogadóak, elébe mehetünk a világ tágulásának, lábujjhelyre emelkedve belevethetjük magunkat az élet áradatába. Mindkét esetben figyeljünk a lábunk elé, már nagyon közel van a sziklaperem széle!"
Most a T-kvadrátos felállásnak köszönhetően ha a Nap pontosan előre tekint vagy kilencven fokban elfordítja a fejét, ráláthat a többi szereplőre.
A Nap az a pozíció, ahonnan felülről, tudatosan láthatod, mi történik éppen most veled.

Félelmek felől nézve

Átrendeződés és egyensúlyteremtés - ez a két kulcsszó határozta meg az elmúlt fél évet. A változás elindulhatott benned, azzal, hogy a helyedet kerested a világban, de a családodban bekövetkezett események vagy akár a párkapcsolatodban felmerült problémák is rákényszeríthette arra, hogy végiggondolt, mi is az, amire valójában vágysz. Az indulási irány lényegtelen, sokkal fontosabb, hogy mind-mind feléd mutatnak.

Ha eleve egyensúly volt benned, körülötted, nemigen tudott volna bármi is kimozdítani. Ez a kibillenés lehetőség arra, hogy újrakezd egy magasabb szinten. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy őszinte legyél (elsősorban) saját magaddal. Vetkőzd le azt, ami nem a tied. Olyan elvárásokat, elképzeléseket az élettel szemben, ami nem mélységesen mélyről belőled fakadnak. Azt, hogy ki vagy valójában és ki lehetsz te magad határozod meg.
Ez sok esetben nincs szinkronban a körülményekkel. Új életciklust elindítani elengedés nélkül lehetetlen. Amíg foggal-körömmel ragaszkodunk a régihez, hogyan is tárhatnánk ki a karunkat az új befogadására?
Falaidat most nem lassan, óvatosan és darabonként bonthatod le. Az Uránusznak köszönhetően egyszerűen leomlanak. Az azonban koránt sem mindegy, hogy te veszed a kézbe a kalapácsot, vagy az élet helyezi el a dinamitokat.

Nagyjából ezt láthatja a "Nap" vagyis TE, ha körbenézel. A Rák jegyében ott vannak a visszatartó félelmek, ezeket kell tudatosan feloldanunk. Sokszor bele sem gondolunk, mélyen a tudat alatt mennyi "csapda" van elrejtve. Hiába akarunk, hiába vágyakozunk, fejben hiába futottuk már le a maratoni távot, valami láthatatlan béklyó miatt mégsem merünk elindulni. Vagy ha el is indultunk, van egy pont, ahol mindig elakadunk, ahonnan mindig kihátrálunk vagy megfutamodunk.
Mitől félsz? - Tedd fel magadnak a kérdést. És ha már néven tudod szólítani a félelmeidet, tedd meg a következő lépést. Egyetlen út van: előre.

"Tori iru" Haladj keresztül és lépj be

Japánban van egy csodálatos építmény, torii-nak hívják. Ez egy olyan kapu, ami nem csatlakozik semmilyen épülethez (független az egótól).
A torii egy szimbolikus határvonal a hétköznapi és az isteni között.
Mindannyiunk életében vannak ilyen torii-k, melyeken látszólag egyszerű lenne keresztülhaladni, mégis annyira "szent" az aktus, hogy halogatjuk az átlépést. Érdemtelennek érezzük magunkat az "isteni" világra, önbizalmunk vagy az életbe vetett hitünk túl kevés.

Most a Skorpió Szaturnusz oldja a feszültséget: trigont ad a Napra, szextilt a Plútóra.
Arra hívja fel a figyelmedet, hogy győzd le a küszöb átlépésének a félelmét! Lépj túl a saját gátjaidon. Vedd észre, hogy az akadály benned van. Az istenek kapuja se nem tárva, se nem nyitva. Csupán csak: OTT VAN.

Ez a hét "gyorstalpaló" lehetőség megtisztítani és felkészíteni magunkat a jövő szombati teliholdig.  Ott ugyanis felteszik nekünk a kérdést: vállalod a felelősséget önmagadért?
Az sem mindegy, hogy a hamarosan bekövetkező Jupiter jegyváltásnak hogyan nézünk elébe. Az Oroszlánban a magas szintű teremtőerőt reprezentálja, így lényeges szemponttá válik, hogy az ember a félelmeit teremti meg vagy az álmait váltja valóra. (előadás: Bátraké a szerencse!)

Related Posts with Thumbnails