2014. december 4., csütörtök

Forrongás: Mars a Vízöntő jegyében

"Tenyeremben erő bizsereg
szemem mögött
készülnek az örömök és a könnyek.
Szavát gyűjti, nehogy dadogjon a kürt,
ha szólni kell
hogy jele vészjel
vagy éppen az a hang indítja el
a vágyak hatalmas rohamát,
most még nem tudod,
mert most még titok."

(Ákos: Titok)

Valami készülődik... Érzékelhető változás mozgolódik, érlelődik a levegőben, egyelőre még konkrét körvonalak nélkül. De már ott van, szinte tapintható. Müller Péter példájával élve, olyan ez, mint a víz forralása. Melegszik, egyre csak melegszik, míg el nem éri a száz Celsius fokot, s a folyadékminőség átcsap más minőségbe. A víz hirtelen gőzzé változik.

A planéták is hasonló módon "mozgolódnak", a sorban most épp a Mars villanykörtéje izzik fel, mikor 2014. december 5-én, pénteken (budapesti idő szerint 0 óra 32 perckor) belép a Vízöntő jegyébe.

A tettek uralma

A Mars az egyik uralmi cseréből a másikba ugrik fejest. Erről a rajzfilmek dinamitos hordói jutottak eszembe: apró szikra lángra kap a kanóc végén, kanyarogva falja, harapja, égeti a gyújtózsinórt, majd eléri a robbanóanyagot, fellobban és fergeteges tűzijátékot okoz.

Valahogy így néz ki a mostani égi állás is. A Bak jegyében a Mars a Szaturnusszal uralmi cserében volt, együtt gyűjtötték, fókuszálták mind az irányokat, mind pedig a szükséges energiatartalékokat. A Vízöntőbe érve tovább folytatódik a felségcsere, itt a Kos Uránusszal kölcsönös egyetértésben robbantanak.

Ebben az időszakban mindenfajta felszabadító változás támogatott.
Számtalan régi kerítés, ami életünk eddigi kereteit jelölte, elkorhadt már, s lassan (vagy állapotuktól függően minél előbb) le kell bontani őket. A hamarosan bekövetkező Szaturnusz jegyváltás is ezt a folyamatot jelzi előre: elkezdenek feloldódni a határok.

Hagyd magad felforrni

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de szerintem az igazi változás nehéz. Van benne valami végérvényesség, mert az új fejezet megnyitásához le kell zárni a régit.
Teljesen. Különben más formában, álruhába öltözve ismételten felbukkan.
Ám ahhoz, hogy ezt tudatosan megtegyük először a változást magunkban elő kell készíteni, meg kell érlelni és erőt kell gyűjteni a végrehajtáshoz.
Változásra kész állapotban tudunk csak robbanni - ehhez azonban a legtöbb esetben el kell menni a falig.

Mint minden folyamatban, ebben is részt vehetünk passzívan vagy aktívan: vagyis mielőtt felforrna a víz leemelhetjük az edényről a fedelet, de megvárhatjuk azt is, míg lerepíthetik a körülmények.

Hatalmas erők állnak össze, az Uránusz és a Plútó kvadrátja ismét egzakt módon feszül össze, erről rengeteg szó esett már itt a blogon is (Felsorakoztak... Kezdődik...). Most azonban a Nyilas Nap egy - szintén pontos - trigonnal fel is oldja. Vagyis forralhatjuk magunkban tudatosan, előrelátóan és az életbe vetett bizalommal a változások jövőterveit. Akkor is, ha a megvalósulás még láthatatlan...

"Pajkos csöndemen ősrobaj távoli zaja zizeg át,
Élet, Halál
közös himnuszát hallom minden sóhajodban
majd ha robban (...)
de most még nem tudod,
mert most még titok.

Most még titok..."
Related Posts with Thumbnails