2014. december 31., szerda

Sors, mint esély: 2015 évébe lépünk

Legyen tiéd, ha kell,
az imádott szerencse,
de engem őrizzen
tetteimnek bilincse,

hagyjon a véletlen
a mézben vagy a sárban,
magam-varrta sorsot
hordjon mindég vállam.


Weöres Sándor: Rongyszőnyeg, 103

Furcsa anyagból vagyunk összegyúrva itt a huszonegyedik században. A világ története folyamán talán még nem volt sosem ennyire központi téma, ennyire divat a sorsot fürkészni.
"Mi az életfeladatom?" - hangzik el oly sokszor ez a kérdés. Senki sem határozhatja meg helyettünk ezt, mivel az élet hívása (hív-atás) a szív hangján szólal meg. Mégis másoknak szegezzük a kérdést, és csodálkozunk, hogy nem érkezik egyértelmű felelet. Nincs iránymutatás.
Mert elfelejtettük, milyen egyszerű rá a válasz: élni...

(Természetesen a tömegek korszelleméről beszélek. Nem egyes emberekről, hiszen sokan vannak, akik W.S.-hoz hasonlóan vállukra terítették már sorsuk /színes és széles vásznú/ álomkabátját...)

Maga az élet személyre szabott utazás, melynek vannak rögzített tételei. Kisebb-nagyobb "holmik", amiket karmikus hátizsákunk rejt. Itt őrizzük eredetünket, származásunkat, adottságainkat, korlátainkat és vágyainkat. Ezen jelen életünk keretein belül nem tudunk változtatni, ezért nevezzük őket "eleve elrendelésnek".
De ez még csak mesénk bevezetője. A valódi kaland még csak most kezdődik! Ezeknek az adottságoknak a felismerésével.

Élni akkor kezdünk el igazán, ha felelősséget tudunk vállalunk azért, amit e csomagból alkotunk.

Az élet kalandja egy egész életre szól. Nincsenek gyors, készen kapott megváltások, nincsenek bevált élet-receptek. Sőt, egy-egy megoldott feladatnak még csak jutalmai sincsenek. Ezért ne akarj végigrohanni önmagad megismerésén, ne akard legyőzni és két vállra fektetni önmagad.
Tápláló anyaggá nem a "junk food" élmények, a rapid megoldások, hanem a mély és átformáló élettapasztalatok válnak.

Mindenki megismételhetetlenül egyedi. Ezért a saját történetedet senki sem írhatja meg helyetted. Ajándékozd meg magad türelemmel, megértéssel, elfogadással, bátorsággal, kitartással, és ne rohanással, elvárással, félmegoldásokkal.

Sorsod esély. Ahogy a hasonló című könyvben Thorwald Dethlefsen írja: "A kereső ember számára az anonim sors, amelynek vak véletlenszerűségétől az emberiség annyira reszket, egyáltalán nem anonim. Feltárulnak törvényszerűségei, és kiderül, hogy a sors az az instancia, amely gondoskodik róla, hogy minden lény bejárja előírt pályáját. (...) Aki viseli a felelősséget sorsáért, önmagát az univerzum törvényszerűségeibe ágyazva éli meg, megszabadul szorongásaitól - mert megtalálja a visszakapcsolást az ősalapokhoz. A religio tartalma eredetileg éppen ez a visszakapcsolás. Csak akkor ismerhetjük fel célunkat, ha ismerjük eredetünket."

Még mindig: metamorfózis

2013 január elsejét kezdtük az Uránusz és a Plútó kvadrátjával, és 2017-ig, öt éven keresztül, kettejük meghatározó fényszög-kapcsolata rányomja bélyegét az új évre.
A két legnagyobb átalakító lépett szövetségre, hirtelen, ám mélyreható változásokat ígérve. Ők a semmiből támadt tornádók, melyek tövestől tépik ki gyökeret eresztett elképzeléseinket és ők az évek, évtizedek óta bennünk forrongó indulat-vulkánok is, mik láthatatlanul mozgolódnak, hogy végre a felszínre törjenek.

Az óév újholddal indult és a tiszta lapok lehetőségét végig fenntartotta számunkra. Ez az év, bár mozgalmas volt, leginkább belső munkát jelentett, kézzel fogható eredményeket, realizálást 2015 hozhat el.
Két izgalmas t-kvadrát segít bennünket ebben, ráadásul a két fővilágosítót fogva présbe. Tudatosan és ösztönösen, gondolati és érzelmi szinten is érintettek leszünk.

Jóval indulatosabb, hevesebb és ezért kívülről is látványosabb lesz ez az időszak. Add meg az esélyt a sorsnak: mozdulj együtt önmagaddal!

Útelágazás

Minden pillanat egy döntés: apróbb-nagyobb útelágazás.
De vannak olyan elhatározások is, melyek jól láthatóan másfelé vezetnek. Ha ezeket követjük már nem a megszokott körbe-körbe futó sínpáron haladunk tovább, hanem a végtelen lehetőségek felé.

Onnantól kezdve világ között kelhetünk át és a kozmikus törvényekkel együtt cselekedhetünk.
2015 évének egyik hírnöke a holló lesz, a bölcs, intelligens beavatás jelképe. Ő egyszerre a fény és a sötétség madara, nem fél az árnyékokkal szembesülni, így képes feloldani azokat. Felelősségvállalásra, az élet teljességére, a sorsszerű egybefonódásokra tanít.

Az idei év kártyahúzásánál a klasszikus kirakást javaslom:
1. a múlt év összegzése
2. a jelen pillanat eszenciája
3. a jövő iránya

De legyen egy negyedik is. Nevezzük őt sorsfeladatnak 2015-re. Ez a kártya lesz az, aminek útmutatását követve kiszabadulhatsz az eddig feloldatlan, önmagába mindig visszatérő élethelyzeteidből.

(Ha kérdésed van a kihúzott lapokkal kapcsolatban, most is írj bátran! Lehetőleg a tarot nagy arkánumait használd.)

Kívánok Mindenkinek csodákban és felismerésekben gazdag boldog új esztendőt!
Eszter

12 megjegyzés:

 1. Boldog Új Évet 2015 !

  KOSZONOM !
  KOSZONOM !
  KOSZONOM !

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is! Az egész éves figyelmedet, jelenlétedet! :)

   Törlés
 2. Sorrendben: ördög, világ, hold, erő.
  Boldog új évet és köszönöm, az egész évit.

  Gabi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Gabi,

   A múlt összegzése: főképp anyagi területeket érintő kötöttségek, a fizikai világ illúziója
   A jelen esszenciája: tied a világ, hiszen megszabadultál ezektől a kötelektől, megtanultál egyensúlyozni rajtuk.
   A jövő iránya: ne akadályozzon a múlt, a régi sérelmek, a félelmek, menj előre az úton.
   És a sorsfeladat 2015-re, aminek útmutatását követve kiszabadulhatsz az eddig feloldatlan, önmagába mindig visszatérő élethelyzeteidből: megtanulsz a nehézségekben helyt állni. Bízz a saját erődben. Rendezd az energiáidat.

   Boldog új évet neked is! És én is köszönöm, hogy velem voltál! :)

   Törlés
 3. Boldog Új Évet Kívánok Neked Drága Eszter! <3 Köszönök Mindent!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Neked is Judit! És én is köszönöm a megerősítést, a visszajelzést!

   Törlés
 4. Kedves Eszter!

  Szeretném a segìtségedet kérni a kártyáim értelmezésében:

  1. A Halál
  2. A Halál
  3. Az Igazság
  4. Az Erő

  Előre is köszönöm!

  Boldog és Áldott 2015-öt Kìvánok Neked! :)

  Réka

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Réka,

   A múlt összegzése: elengedés és átalakulás tapasztalata, búcsú bizonyos élethelyzetektől, egy életszakasz lezárása.
   A jelen esszenciája: mivel ez a múlt és a jelen is, még tart az a folyamat, ami az előző évben elindult. Szükséges a régi dolgok elengedése ahhoz, hogy újjászülethess.
   A jövő iránya: önismeret és őszinteség. Először magaddal szemben. Az igazság szabaddá tesz, még ha fájdalmas is. Megérkezik érte a sorsod jutalma.
   És a sorsfeladat 2015-re, aminek útmutatását követve kiszabadulhatsz az eddig feloldatlan, önmagába mindig visszatérő élethelyzeteidből: megtanulsz a nehézségekben helyt állni. Bízz a saját erődben. Rendezd az energiáidat.

   BUÉK neked is!

   Törlés
 5. Eszter, Drága! Ha kipihented az óévbúcsúztatót, segítenél összefűzni a lapok jelentésést? (Mint mindig, Szegedi Katalin tarotját használtam.)

  1. A remete
  2. Az akasztott (ennek nagyon megörültem :) )
  3- A csillag
  4. A mérték

  Köszönettel: Era

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Era,

   A múlt összegzése: visszavonulás saját magadba, a hit és az elveszett bizalom (önbizalom) alapjaihoz. Magány, elkülönültség, gyógyulás.
   A jelen esszenciája: vannak olyan függőségi helyzetek, amiken szeretnél változtatni? Ehhez meg kell változtatni a nézőpontodat. Ha elakadsz ne félj segítséget kérni.
   A jövő iránya: új remény születése. Munkádnak, fáradozásodnak meg lesz a gyümölcse. Az ima és a kívánság hatalma.
   És a sorsfeladat 2015-re, aminek útmutatását követve kiszabadulhatsz az eddig feloldatlan, önmagába mindig visszatérő élethelyzeteidből: mértékletesség, türelem. Minőségi változás, de ahhoz, hogy új mederbe kerüljön az életed idő kell... Engedd meg magadnak ezt a türelmet.

   Örömteli napot, évet!

   Törlés
 6. Kedves Eszter,
  Ezeket húztam:
  20
  2
  14
  22
  Sajnos szerelmet nem vélek felfedezni benne. Érdekelne a véleményed. :)
  Köszönöm. Barbi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Barbi,

   Ha szerelem szó nem is szerepel a lapok megnevezésében, bőségesen van női energia! Két kardinális (női) erény: a 2, bölcsesség és a 14, mértékletesség. A 20 a 2-nek a végtelenítése, vagyis végtelen bölcsesség, a 22 pedig a megduplázása... Innen a szerelem csak rajtad múlik! :)
   Na, lássuk:
   A múlt összegzése: újjászületés, belátás, egy magasabb perspektívából pillanthattál rá önmagadra és az életedre.
   A jelen esszenciája: női erő, mint intuíció, álmok, befelé figyelés. Bízz a megérzéseidben, hallgass az érzéseidre, így tudod feloldani a kétségeidet.
   A jövő iránya: mértékletesség, türelem. Minőségi változás, de ahhoz, hogy új mederbe kerüljön az életed idő kell... Engedd meg magadnak ezt a türelmet.
   És a sorsfeladat 2015-re, aminek útmutatását követve kiszabadulhatsz az eddig feloldatlan, önmagába mindig visszatérő élethelyzeteidből: kövesd az álmaidat, a szíved hangját, még ha másoknak ez őrültségnek is tűnik. Szabadulj fel a régi kötöttségek, megszokások, konvenciók alól. Éld a saját életedet!

   És ha beköszönt a szerelem, írd meg kérlek! :)
   Örömteli évet!

   Törlés

Related Posts with Thumbnails