2015. április 17., péntek

Az íratlan igazság győzelme: újhold a Kosban

"Az írott törvény mögött van egy másik, íratlan,
s annak is igazságot kell szolgáltatni."

(Márai Sándor)


Vannak olyan születési- vagy aktuális égi állás-képletek, amik "könnyen adják magukat", másokon jóval nehezebb fogást találni. Legalábbis nekem. Hiába van meg minden részlet, mikor megpróbálom egésszé - bejegyzéssé - illeszteni őket, kiderül, hogy egyetlen, a leglényegesebb puzzle darabka hiányzik. Az, ami életre kelti a mondanivalót...  A mostani újholddal is így jártam.

Mozaikdarabkák

A főszereplő kétségtelenül a Mars, hiszen a Bika jegyéből ő uralja a Nap és Hold együttállását, a Skorpió aszcendenst, és erőteljes dinamikával kapcsolódik a képlet többi elemeihez.

A Mars önérvényesítésre, harcra, újjászületésre, elindulásra szólít fel. De a "miért"-eket és a "hogyan"-okat a konstelláció többi eleme határozza meg. Azok pedig ennek a kirobbanó erőnek súlyt és nyomatékot adnak. Élénk, élettel teli pirosból sötét, szenvedélyes, mélyvörössé színezik.

A képlet fő motívuma az energia. Az energia állandó, örökké létező, éppúgy mint a lélek. Hol születik, hová tűnik...? Mindenhova és sehova. Egyszerűen csak van. Az energia eredeti ógörög szó jelentése "isteni tett", ami összekapcsolja a látható és a láthatatlan világokat, ami a lelkeket is mozgásba hozza. Ebben az értelemben a lélek energiája az érzelem, a vágy, ami a gondolatokat is áthatja és a cselekedeteket is meghatározza.

A hiányzó mozaikdarab ennek az ellenpólusa. Bár az energia nem vész el, de a lélek energiáit leköthetik, foglyul ejthetik, magukhoz rögzíthetik régmúlt események. Ők is a részeink, őket is folyamatosan táplálni kell. Tudatos vagy öntudatlan gondolatokkal, a sérelmek felemlegetésével, bűntudattal, szorongásokkal. De ez folyamatos energiaveszteség. Érezzük, hogy lehetnénk jóval élettel telibbek, teljesebbek is, ha a láthatatlan gúzstól megszabadulhatnánk.

Mérlegre kerülés

Ha sorozatos kudarcok érnek, ha semmi sem úgy történik, ahogy elképzeltük, akkor az a sors figyelmeztetése. A nyugtalanság kizökkent a relatív biztonságból. Ennek az egyensúlytalanságnak a tudatosítása önmagában véve is megvilágosító erejű.

Arra késztet bennünket, hogy megvizsgáljuk és átfogalmazzuk értékrendünket, valamint visszakényszerít boldogulásunk útjára. Hogy olyan dolgokkal foglalkozunk, olyan emberi kapcsolatokat keressünk, amik a legtöbb örömet szerzik nekünk. Az elégedettség érzése legkiválóbb mércéje annak, hogy spirituálisan helyes úton járunk. Különben tudnunk kell: eltévedtünk. Tévútra pedig a már említett energiarabló "kenyérmorzsák" is vezethetnek.

A mostani időszakban készülődik, formálódik valami titokzatos, magnetikus erő, ami a megpróbál visszahúzni bennünket az ösvényünkre. Lelkünk hívása. Ám mielőtt újra egyensúlyba kerülnénk, még hátra van egy fontos lépés.

Nevezhetjük karmikus igazságszolgáltatásnak is. Vitás helyzetek, tartozások (és nem csupán pénzügyi dolgok) várnak rendezése. Ha úgy érzed, vannak az életben ilyen visszatartó szituációk, emberi kapcsolatok, idézd fel őket őket magadban.

A változás előtt ezeknek a lezáratlan helyzeteket mérlegre kell tenni. Tiszta szándék és lelkiismeret, félelemnélküliség, rendíthetetlen akarat kerüljön a serpenyőbe.
És a következmények elfogadása. Mert most a láthatatlan világ törvényei szolgáltatnak igazságot. Ha a részünkről rend van, megkapjuk a feloldozást és a sors jutalmát. Ha nem...

A Kos újhold időpontja: 2015. április 18, szombat 20h58p.
Related Posts with Thumbnails