2015. április 14., kedd

Szívben megérkezni: direkt mozgásban a Jupiter

"Szép nap ez arra, hogy a múltadat végre zsebre tedd,
Hogy ne a többin verd le, ha valami fáj, hanem azt gyógyítsd, ami bent beteg.
Hiszen jöhet, ami akar, mert ha a szíved a helyén,
A sors már nem fosztogat,
Beérik a gondolat:
Te vagy az, amit neked tartogat!"

Kowalsky meg a Vega: Szép nap ez arra


A mostani időszakban két planéta is irányt változtat, a Jupiter előre, a Plútó hátrafelé. Utóbbival a hét végi újholdképlet kapcsán foglalkozunk még, ezért a jelen bejegyzés egyedüli főszereplője az Oroszlán Jupiter.

Szétszóródva

A szétszórtság az életünk bármelyik területén jellemző lehet.
Előfordulhat, hogy időben "nem vagyunk itt" - beleragadunk egy múltbeli sérelembe, a nosztalgikus emlékbe vagy várakozunk a jövőre, ami talán (a megálmodott formában) sosem érkezik el.
Emberi kapcsolatainkat is jellemezheti ez az állapot. Ha kifelé fordítjuk a figyelmünket, akkor ott keressük mind "megmentőinket", mind "korlátozóinkat". Másokat okolunk boldogtalanságunkért, kudarcainkért, másoktól tesszük függővé érzelmi jóllétünket.

Sőt, a kettőt kombinálni is tudjuk: ilyenkor válhatunk igazán céltalanná.
Fogalmunk sincs, mit is szeretnénk igazán, tele vagyunk belső ellentmondásokkal. Elindítunk egy vágyat, és nemhogy a beteljesülést nem várjuk meg, hanem szinte azonnal negáljuk mindenféle "úgysem" kezdetű gondolatokkal.

Feladat volt, sőt VAN!


Tavaly júliustól idei év augusztusáig fontos életlecke az önmagunkba és a képességeinkbe vetett hit felfedezés és kibontakoztatása volt.
Az Oroszlán az "ez vagyok én" élményét hordozza - vagyis a kreativitást, az önkifejezést, a teremtést, az alkotás örömét. Ő a szív-központ, lényünk legmagasabb szintű irányító és rendezőelve.

"Az egyik legnagyobb luxus a világon: ha pontosan azt éljük, amire teljes szívből vágyunk. Ám ehhez kinek a kishitűséget, kinek az elvakultságot kell legyőznie magában. Az oroszlán szemébe csak rendíthetetlen hittel, magabiztossággal nézhetünk!"

A Jupiter a növekedés, a kiteljesedés, az élet értelmének keresését jelöli, ha a kettőt kombináljuk talán így fogalmazhatnánk meg legegyértelműbben: "Életed valódi értelme a szívedben van elrejtve."

Kerestük ezt? Vagy már meg is találtuk?
A direkt Jupiter felszabadulást, lehetőségeket, sőt akár kézzel fogható eredményeket is hozhat az elkövetkezendő időben. Nem árt mellé egy jó adag nyitottság, rugalmasság és alkalmazkodóképesség, mert az Uránusz trigonnak köszönhetően ezek e legváratlanabb formában jelentkezhetnek!

Az is lehet, hogy az önbizalom-erősítés, az önfelfedezés megtörtént, de nemhogy eredmények nincsenek, inkább a szétszórtság fokozódott. A Jupiterben óriási távolságok rejlenek. Sokszor tapasztaltam (saját bőrömön is), hogy fejben, spirituális megismerésben, vagy szívben, álmodozásban előreszaladtunk, és a "fizikai megvalósulás" valahogy ezek mögött csak kullogott.

Ezért is adtam ezt a címet a bejegyzésnek: szívben megérkezni. Az összeszedettség rajtunk múlik. A fény körülöttünk van, de hogy csodálatos szivárványt láthassunk, kell egy prizma, ami összegyűjti, fókuszálja - és csak utána bonthatjuk őket konkrét színekre.
Hol kell eggyé válnod önmagaddal? Időben? Emberi kapcsolatokban? A szíved tudja a választ...

Ismétlésképpen: "Az Oroszlán Jupiter a tanulás és a megerősödés folyamatában arra biztat: legyél hajlékony, játékos és örömteli, mint a gyerekek. Add oda magad az életnek. Szabadítsd fel magadban ezt a tiszta hittel teli teremtőenergiát!"
Related Posts with Thumbnails