2015. április 20., hétfő

Formálódó anyag: a Bika jegyébe lépünk

"Az, hogy milyen javakkal rendelkezünk az életben, attól függ, hogy milyen emberek vagyunk. Kutatások eredményei igazolják, hogy a legtöbb ember, aki nagy összegeket nyer a lottón, rekordidő alatt eléri, hogy visszacsöppenjen korábbi anyagi nehézségei közé. (...) Ahhoz, hogy a dolgok javuljanak, saját magunknak is javulnunk kell. Ha nem teszünk erőfeszítéseket, akkor a jelenünk a tegnapunkhoz fog hasonlítani."
(Andrew Matthews)

2015. április 20-án (11 óra 35 perckor) a Nap belépett a Bika jegyébe. A tavasz második hónapja fix, földies, anyag-központú.

Minden a megerősödésről, a táplálásról és az értékteremtésről szól. Gondoljunk csak bele, hogy még  "az eső is arannyá válik" ilyenkor a természetben, mivel a föld jobban megtartja, magába zárja a vizet és a tápanyagokat.

A hasonlóság elvét követve, ebben az időszakban az emberek figyelme is elsősorban a fizikai világ felé irányul. Nem csupán a pénzügyekkel, anyagi kérdésekkel foglalkozhatunk többet, de előtérbe kerülhet a test (fogyókúrák, közérzet-javító masszázs, mozgás), az érzékiség, de az érzelmi biztonság iránti igény is. A Napon kívül a Merkúr, a Mars és a Hold is ebben a jegyben tartózkodik, tovább hangsúlyozva a hónap anyagias jelleget.

Az anyag egyensúlya

A mai "spirituális" világszemlélet sokszor elveti az anyagiasságot, pedig az archaikus rendszerek az elemek egyensúlyáról szólnak. Az asztrológiai évkörben négy-négy egymást váltó jegy képviseli a tüzes akaratot, a földies gyakorlatiasságot, a levegős szellemiséget és a vizes érzelmeket.

Ugyanez megjelenik a tarot-ban is: a negyedik lap, a Császár, az anyagi világ és a négy elem feletti uralmat reprezentálja. A teremtés 4. lépésével is a szándékot, a vágyat, illetve a gondolatot öntjük anyagba.

Az anyag önmagában egy energia csupán, negatívummá a túlzás által válik, ha gondolkodásunkat, motivációinkat, célkitűzéseinket eluralja az anyagiasság. Vagy éppen a hiány.

Egy spirituális utat járó embernek sem árt, ha két lábbal a földön áll. Ha a fizikai valóságával - mint például test - is éppen annyit törődik, mint a szellemi igényei kielégítésével. Ha be tudja fizetni a csekkjeit, mi több, olyan dolgokra is tud költeni, amik jó érzéssel töltik el. A kettő nem zárja ki egymást, sőt együttesen teremtik meg a boldogulás és a boldogság balanszát.

A Bak Plútó támogató fényszögének köszönhetően lehetőségünk lesz ebben a hónapban arra, hogy újraértékeljük magunkban mik is azok a dolgok, kapcsolatok, helyzetek, amik hosszú távon a javunkat szolgálják. Mi értékes annyira, hogy akár meg is küzdjünk érte. Vagy mi az, ami csak lehúz, lerögzít, mozdulni nem enged.

A földies jegyek a megvalósításnak és a kivitelezésnek kedveznek. Amiket a Kosban elterveztünk, elindítottunk, most valósággá - anyaggá - formálhatjuk.

Jelentős napok a Bika havában:

2015.04.20, hétfő

A Nap belép a Bika jegyébe (11h35p).

2015.05.01, péntek

A Merkúr hajnalban belép az Ikrek jegyébe, előtérbe kerül a kommunikáció minden formája. Uralmi pozíciójánál fogva a kellemes beszélgetések, negatív gondolatok zavaros elképzelések és hazugságok témájával is szembe kell néznünk.

Május 1-je nem csupán a munka ünnepe, de a szerelemé is, a hagyományok szerint erre a napra esik BELTANE, a virágba borulás ünnepe.

2015.05.03, vasárnap

Anyák napja.

2015.05.04, hétfő

A Bika hónap teliholdjára közvetlenül napfelkelte után kerül sor.(5h42p). Az anyagiakról kialakított korlátozó ideálképek és nézetek átalakítása történhet meg ebben az időszakban.

2015.05.08, péntek

A Vénusz átlép a Rák jegyébe (17h29p). Érzelmi téren érzelgősség, túlérzékennyé, szeszélyessé válhatunk. Ne vegyünk mindent azonnal a szívünkre!

2015.05.12, kedd

A cselekvőerő, az aktivitás a Mars Ikrek-jegyváltásával (04h41p) felfokozódik. Ha május 1-je óta nem sikerült a felszínre kívánkozó félreértéseket tisztázni, nagy eséllyel, most kénytelenek leszünk szembenézni velük.

2015.05.18, hétfő

A Bika újhold (06h13p) együtt áll az Algollal. Erről az állócsillagról bővebben itt: Pusztítás vs. teremtés
 

2015.05.19, kedd

A Merkúr retrográd (hátráló) mozgása megkezdődik. Problémák lehetnek a kommunikációban, a közlekedésben.
Related Posts with Thumbnails