2015. május 20., szerda

Az élet ritmusa: Ikrek jegyébe lép a Nap

"Ellentétek nélkül nincs haladás.
Vonzás és Taszítás,
Értelem és Erő,
Szeretet és Gyűlölet:
ezek kormányozzák az emberi létet."

(William Blake)


Az Ikrek állomás a maga kettősségével a ritmusokról szól. Ütemekről, amin keresztül érzékelhetővé, felfoghatóvá, megkülönböztethetővé válik a világ. Évszakok változása, nappal és éjszaka, fent és lent, kilégzés és belégzés, születés és halál: az Örökkévalóság kavargó táncának kiszámíthatatlanul szabályos mozdulatai.
A végtelen idő hullámzása az álom és a valóság tartóoszlopai között...

2015. május 21-én (10h45p) a Nap felkavaró, erőteljes és szélsőséges dallammal lép az Ikrek jegyébe.

Amplitúdó

Az amplitúdó az egyensúlyi vagy nyugalmi helyzettől (0°) számított legnagyobb kitérést jelenti, ami a horoszkópábrázolás körformájának köszönhetően 180 fok.

Abból pedig a jelenlegi képletben akad bőven, így dinamizmusban nem lesz hiány. A Nap és a Mars a Szaturnusszal, a Hold és a Vénusz a Plútóval, Kheirón a Fekete Hold Lilithhel vannak oppozícióban. Azért hogy a többi planéta se maradjon ki, ki feszítve, ki oldva kapcsolódik ehhez a formációkhoz.

Az Ikrek hónap (nagyon lecsupaszítva mondanivalóját) arról szól, hogy hogyan is látjuk a világot. A Végtelen Valóságnak mely az a szeletkéje, amit "kihasítunk" magunknak gondolkodás címszóval. Thornwald Dethlefsen így fogalmaz:
"Minden ember a saját „világában” él. Ahány ember, annyi világ. Ezek a világok csak annak a valódi világnak a részletei vagy aspektusai, amely örök törvényeket követ, s nem engedelmeskedik az emberi változékonyságnak. Legmegbízhatóbb információs forrásunk arról a szituációról, amelyben éppen vagyunk, a külvilág. Ha megtanuljuk azt, hogy mindennek, ami velünk történik, rákérdezzünk az értelmére, nemcsak saját problémáinkat fogjuk jobban megismerni, de a változtatás lehetőségét is. Bármi történik velünk, azonnal fel kellene tennünk a következő kérdést: „Miért történik éppen velem, éppen most és éppen ez?”"

Ebben a hónapban lehetőségünk adódik gyakorta feltenni magunknak ezt a kérdést. Akár kívülről ütközhetünk mindezzel feszültségek, viták, veszekedések formájában, de a "haladóbbak" akár meg is előzheti a konfrontációt az önszembesítés által.

Az oppozícióknak köszönhetően érdemes azt végiggondolni, hogy vannak-e olyan életterületek, ahol úgy érezzük, már jóval túlhaladtunk régi önmagunkon, mégsem következett be a várva várt változás.
Lehet, hogy saját gondolkodásunknak vagyunk a foglyai?
Hiába akarjuk túlnőni saját kereteinket, ha önbizalomhiányunk megakadályoz a kiteljesedésben és inkább ott kuporgunk szűknek érzett valóságunk ládájában. Hiába szeretnénk felszabadultan száguldani, ha elfelejtjük kiengedni a kéziféket. Hiába vágyunk felemelő, szenvedélyes kapcsolatokra, ha tudattalan hatalmi harcokba bonyolódunk, bűntudat-hálók fogságában vergődünk.

Súlyos szavak ezek, de ilyen fajsúlyosak az égi energiák is. És az amplitúdónak köszönhetően a mélységgel szemben ugyanakkora a magasság. Adjuk át magunkat ennek a ritmusnak...

Jelentős napok az Ikrek havában:

2015.05.21, csütörtök

A Nap belép az Ikrek jegyébe (10h45p).

2015.05.24-25, vasárnap-hétfő

Pünkösd, a Szentlélek kiáradásának ünnepe. A pogány időkben a tavaszt, a termékenységet köszöntötték a floráliák (Flóra istennő nevéből) alkalmával.

2015.05.31, vasárnap

Gyermeknap.

2015.06.02, kedd

Az Ikrek havi telihold (18h19p) egybe esik az év második teremtő napjával (Saka Dawa Düchen, "A születés, a megvilágosodás és a halál napja").
A világról kialakított nézeteink, elképzeléseink kerülhetnek egészen új megvilágításba. Az illúzióvesztésben ott a lehetőség, hogy sokkal valósabban lássunk mindent és ebből az energiából olyasmit teremtsünk meg, ami már reked meg az álmodozás szintjén. 

2015.06.05, péntek

A Vénusz belép az Oroszlán jegyébe (17h33p). Érzelmi téren szenvedélyesebb fokozatra kapcsolunk, keressük az élet örömeit, mindazon kapcsolatokat és helyzeteket, ahol nagyszerűen érezzük magunkat. 

2015.06.11, csütörtök

A Merkúr direkt mozgásra vált, javul a kommunikáció, sőt, a közlekedésben is érezhető lesz a pozitív változás. Bár a fontos beszélgetésekre még érdemes néhány napot várni.

2015.06.12, péntek

Egész novemberig retrográd lesz a Neptunusz. A hátráló mozgás lelassulást, visszafogottságot jelent. Míg az akarati (Mars) vagy a gondolati (Merkúr) tényezőknél ezt inkább akadályozónak éljük meg, addig a Neptunusz esetében a "köd" húzódik fokozatosan vissza. Meglátások, felismerések jöhetnek - továbbra is illúzióvesztéssel kísérve.

2015.06.15, hétfő

A Szaturnusz már hátrál egy ideje, most azonban visszalép a Skorpió jegyébe, hogy még egy kicsit ott rendezkedjen. A témát felidézendő: Szaturnusz a Skorpióban bejegyzés, bár erre még visszatérünk, mikor aktuálissá válik.

2015.06.16, kedd

Ikrek újhold (16h06p) Mars együttállást hoz. Izgalmas momentuma a hónapnak, hogy a telihold is, újhold is Skorpió aszcendenssel ér el bennünket. Így nem csak a kezdet lesz mozgalmas, de a dinamikus, átalakító erők áthatják az egész időszakot.
Related Posts with Thumbnails