2016. október 16., vasárnap

Elég volt!

Telihold a Mérleg havában: 2016.10.16 (06h23p)

"Ha azonban az ember keresztültört mindennapi körülményei papírfalán, azokon a képzeletbeli falakon, melyek legtöbbünket bebörtönöznek a bölcsőtől a sírig, akkor mindenesetre tesz egy felfedezést: ha a világ úgy, amint van, nem tetszik neked, megváltoztathatod. Határozd el, hogy mindenáron meg fogod változtatni és akkor meg is tudod változtatni. Megváltoztathatod rossz és haszontalan irányban, de éppúgy teheted jobbá, kényelmesebbé vagy legrosszabb esetben legalább sokkal érdekesebbé."
(Herbert George Wells)

Elég "feszkós" ismét a telihold időszaka, annyi minden történt, hogy csak késve, "post hoc" jutok hozzá a bejegyzés megírásához. Mivel azonban ez a holdállás az előttünk álló időszak egyik elrugaszkodási pontja, az aktualitásából nem fog veszíteni pár óra alatt.

Aktiválódott az az uránuszi energia, ami jelen pillanatban szemben áll a Mérleg Nappal és együtt a Kos Holddal. Ez az a konstelláció, ami képes minket pattanásig feszíteni, és még "csavar rajtunk" egyet-kettőt odáig, ahol szakadnak bennünk a múlthoz rögzítő cérnaszálak, felrobbannak a béklyózó gondolati bilincsek, oldódnak a kapcsolati kötelékek.
Mindaz, amikre további utunk során már nincs többé szükségünk. A régi mintákból való kiszakadás sok esetben fájdalmas, megterhelő, de hosszú távon mindenképp felszabadító érzést eredményez.

Az Uránusz jelképe: kitörés az egóból - felfelé, egy magasabb minőség felé.
Amióta a transzperszonális égitesteket - vagyis a Szaturnuszon túliakat - felfedezték, óriásit fordult a világ. Ezek után már nem csupán egyéni sorsokat formálgatunk, hanem az emberiség világszemléletét alakítgatjuk át gyökeresen.

Természetesen ezek a bolygók korábban is a saját rendjük és ritmusuk szerint mozogtak a Naprendszerben. Ugyanúgy "tették a dolgukat", ám felfedezésükkel beemeltük az üzeneteiket az emberi tudatba.

Hasonló ez az óriáskalmár történetéhez. Évszázadok óta az emberiség mély tudatalattijában úszkált egy lény, amit krakennek, leviathannak is neveztek. Olykor a fantázia kiragadta őt és felszínre emelte, így írhatta meg Verne a Nemo kapitányban az óriástintahalat. 2006-ban azonban lefilmezték ezeket az élőlényeket - és így általánosan is elfogadottá vált a létezésük. Tovább már nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy egy ilyen furcsa faj is gazdagítja a tengerek és óceánok élővilágát. Persze alaposabban csak a tengerbiológusok foglalkoznak vele, mint ahogy az asztrológiai szimbólumokkal az asztrológusok, de attól még tudjuk, hogy vannak!
A telihold képlete kardinális tengelyekkel óriási energiával lódítja meg az elhatározások kerekét. Ha vannak olyan élethelyzetek, amik már jó ideje motoszkálnak bennünk, hogy ezeken bizony változtatni kellene, hát... nem nagyon lehet tovább halogatni.
Vagy úgy, hogy aktívan részt veszünk a folyamatban: teszünk a változásért, törekszünk a függetlenségre, az önállóságra, egyéniségünk megélésére. Mindez a megszokásokból való kilépéssel jár együtt.

Vagy passzívan, akkor azonban az élet hoz elénk egy rakás olyan szituációt, ami kívülről fog minket ugyanerre ösztönözni. Ilyen esetben fokozódik a belső nyugtalanság, a szorongás, a szétszórtság, sokasodnak a szóbeli és fizikális összeütközések.
Mérleg-Kos tengelyről van szó, így elsősorban: másokkal vagy akár az egész világgal - amiről azt gondolhatjuk, ellenünk dolgozik.

Az Uránusz egyik legfontosabb "elvárása" a rugalmasság. Olyan fordulatok előtt állunk, amire racionális eszközökkel, a múlt megoldókulcsaival nem tudunk sem felkészülni, sem pedig sikeresen előre haladni. Hirtelen, váratlan ötletek és az adott helyzetben születő látszólag pillanatnyi, intuitív válaszok kellenek. Ehhez azonban a jelenlét állapota elengedhetetlen. Ne a már megtörténteken rágódjunk és ne a holnapon aggódjunk. Az Uránusz a Bolond lapja a tarotban, aki a szivárványhídon lépdel álmai felé. Nem tudja, hova vezet az az ingatag, talán nem is létező írisz-pillér, de van akkora bizalma önmagában és a létezésben, hogy nem torpan meg. És ha az út végén mást nem is, de legalább egy sokkal érdekesebb világot talál.




Ha tetszett a bejegyzés, és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a Padparadsa facebook oldalát, itt megteheted.
Related Posts with Thumbnails