2016. október 23., vasárnap

Tudatos újjászületés

Skorpió jegyébe lép a Nap: 2016.10.23 (01h46p)

"Az emberi test minden egyes sejtje átlagosan 7 évente kicserélődik. Mint a kígyóknál, utunk során ledobjuk bőrünket. Biológiailag újjászületünk. Kereshetjük a változást, valószínűleg keressük is. A változás azonban nem látható. Legkevésbé saját magunk számára. De mindannyian változunk. Teljesen, örökre. (...) A változás állandó. Az, hogy változást tapasztaljunk meg, csak rajtunk múlik. Úgy vesszük, mint a halált, vagy mint egy második esélyt az életre. Ha kinyújtjuk az ujjainkat, elveszítjük a fogást, és vele együtt a színtiszta adrenalin érzését. Bármelyik pillanatban kaphatunk egy új esélyt az életre.
Mindig újjá tudunk születni."
(Grace klinika című film)

A Skorpió hava az évkör legmisztikusabb hónapja. Az asztrológiai fogalomtárban olyan kifejezéseket kapcsolunk hozzá, mint titkok, tabuk, halál és szexualitás, de ide tartozik a női oldalunk leghatalmasabb mágiája is: az elengedés és az újjászületés képessége.

Félreértés ne essék, itt most nem pasikról és csajokról beszélek, hanem a bennünk élő női oldalról, ami, függetlenül a nemi identitásától, mindenkiben megtalálható.
A maszkulin energia - a szellem - állandó és változatlan, ezért őt a Nap, a fény szimbolizálja. Hétköznapi értelemben ez a tudatosság, az akarat, a teremtő- és cselekvőerő.
A feminin energia ezzel szemben a változó és hullámzó lélek, aminek a Hold és a sötétség az ábrázolása. Ez énünknek a kreatív, intuitív, szenzibilis fele. Elfogadás és befogadás.

A női test hónapról hónapra elengedi a régit és ezáltal megtisztulva képessé válik befogadni az újat. Ugyanígy működik az ébrenlétet éjről éjre felváltó álomtudat, ami nem csak a fizikai, de a szellemi valónkat is regenerálja. Sőt, hasonló állapot a halál is, ami az egymás követő életek újrakezdését, tiszta lapját készíti elő.

A régi korokban a búcsú, a lezárás az élet természetes része volt, hiszen csak így lehet tovább élni és fejlődni. Manapság elfelejtettünk elengedni. Ez nem csak a mindennapi tárgyainkhoz való ragaszkodásban nyilvánul meg, de a feldolgozatlan, lezáratlan kapcsolatokban, a halálhoz való viszonyulásunkban, az érzelmi elengedés hiányában is.

Itt akadnak el a "nagy elhatározások" a változási folyamatok is, ahhoz, hogy a fordulatok bekövetkezzenek az életünkben bizony áldozatot kell(ene) hozni. Feláldozni nem csak értékes dolgokat lehet, hanem bármit, amihez foggal-körömmel ragaszkodunk. Gyakran észre sem vesszük, hogyan akasztják meg életük természetes sodrását a múlt emlékei.
A harag, a gyűlölet, a csalódottság, a megbántottság, a kudarc... Hiába szeretnénk jobbat-szebbet, akár egy új szerelemben, akár hivatásban ezek az érzések láthatatlan pókhálófonallal kötnek minket gúzsba. Legfeljebb akkor csillan meg rajtuk a fény, ha felismerjük: ugyanazokat a köröket futjuk ismét.
Ezzel a hónappal kezdődik, és fél évig tart, hogy a jegyekbe Nap-Hold kvadráttal lépünk be. Az utolsó negyed az elengedés feszültségét hordozza magában. A 270° X-es házas jellege miatt az élet célja felé vezet el bennünket. Itt a felsőbb énünk pótvizsga-kérdéseivel találhatjuk szembe magunkat. Szigorú megmérettetések, emlékeztetők, amikkel addig kell foglalkozni, amíg végérvényesen meg nem oldottuk őket. Lezárás nélkül nincs felsőbb osztályba lépés. Figyeljünk nagyon, mert a szavainkért most komolyan felelősséget kell vállalnunk.

Ez vár ránk a Skorpió havában:

2016. október 23-án vasárnap, a Nemzeti ünnepünkön a Nap belép a Skorpió jegyébe.
Nap a Skorpióban, Hold az Oroszlánban - a tudatos sötétség és a tudattalan fény belső küzdelme ez. Nézzünk szembe a bennünk lévő, gondosan eltakart sötét oldalakkal, félelmeinkkel és hagyjuk, hogy az elengedés fénye beragyogja és eltüntesse ezeket az árnyakat.

Másnap, október 24-én, hétfőn, a Merkúr is átlép a Skorpióba, támogatva a tudatosítási folyamatokat. Gondolkodásunk sokkal intuitívabbá válhat, figyeljünk jobban a megérzéseinkre, az álmainkra, a belső sugallatokra.

Október 30-án, vasárnap, hajnali 3-ról 2-re állítjuk az órát, elkezdődik a téli időszámítás. A Skorpió hónap újholdja is erre a napra esik (18h38p) nagyon erős tisztító-gyógyító energiákkal.

Október 31-én, hétfőn, az angolszász országok a halloweent ünneplik, másnap, november elsejére esik a Mindenszentek napja. A keltáknál ez az időszak Samhain ünnepe.
November 3-án, csütörtökön (16h38p) lesz a Neptunusz és a leszálló-holdcsomópont együttállása. Erről nehéz épkézláb módon írni, hangulatát egy korábbi írásommal tudnám leginkább megjeleníteni: Kies valóság, avagy a mindennapok hitpróbája.

Ezen az áramlaton továbbhajózva november 6-án, vasárnap (16h00p) lesz a következő előadás. Pontos paraméterek hamarosan!

November 9-én, szerdán (06h52p) Mars átlép a Vízöntő jegybe, és magányos harcosként megpróbál kétségeket ébreszteni bennünk. Lehetnek ezek az elbizonytalanító hangok belső párbeszédek vagy a külvilágból érkező reakciók.

November 12-én a két leggyorsabb bolygónk is jegyet vált, hajnalban a Vénusz lép át a Bakba, délután a Merkúr a Nyilasba. A gondolati elragadtatottság és az érzelmi realitás küzdelmei tovább fokozódnak - de a megnyugvást is éppen ezekben találhatjuk meg.

A november 14-i, hétfői (14h52p) telihold megérlelheti annak a felismerését, mi is az, amit a felszabaduláshoz és a továbblépéshez el kell engednünk. Ha készen állunk erre a fordulatra, hatalmas lelki megkönnyebbülést tapasztalhatunk meg.

November 20-án, vasárnap a Neptunusz direkt mozgásra vált, így az álmaink megvalósítása újabb hitbeli lendületet vehet.



Ha tetszett a bejegyzés, és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a Padparadsa facebook oldalát, itt megteheted.
Related Posts with Thumbnails