2017. december 21., csütörtök

Az ellenállás vége

Bak jegyébe lép a Nap: 2017.12.21 (17h28p)

"Mindig mondj igent a jelen pillanatra! Hiszen mi lehetne hiábavalóbb és esztelenebb, mint belső ellenállást tanúsítani azzal szemben, ami már van? Mi lehetne ostobább, mint szembeszegülni magával az élettel, ami most van, és mindig csak most van? Add meg magad annak, ami van! Mondj igent az életre, és meglátod, az hirtelen elkezd érted, s nem pedig ellened működni!"
(Eckhart Tolle)

Téli napforduló. Az év legsötétebb időszak, aminek csendjében megszületik a fény és vele együtt a remény.

A mai modern világban állandóságra törekszünk. A szobában a fűtésnek, illetve a klímaberendezéseknek köszönhetően télen-nyáron 22 fokos hőmérséklet uralkodik. A lámpa fénye világosságot teremt az éjszakában, a telepakolt fagyasztószekrényekből december közepén is kerülhet az asztalra zsenge borsó vagy gurulós málna.
Hozzászoktunk az állandósághoz, ezért igyekszünk azt a szükségleteinken túl mindenre kiterjeszteni. Érzelmi állapotokra, emberi kapcsolatokra, bebiztosított holnapokra. Pedig ezzel szembe megyünk a világmindenség legnagyobb törvényeivel.

Ott az egyedüli állandó a változás, ez a természet lélegzete. Ha elutasítjuk a változást, olyan, mintha bent akarnánk tartani a levegőt, mert félünk attól, hogy nem lesz következő. Pedig az Univerzumban körülöttünk minden pulzál: a galaxisoktól a legkisebb atomok szintjéig hatol a folyamatos változás energiája.

Félreértés ne essék, imádom a 21. század vívmányait, a fűtött lakást - főleg a zuhanyból folyó forró vizet, azt, hogy egy mozdulatomba kerül, hogy friss joghurtot kanalazzak vagy hogy a barátaimmal szót válthassak. De a változást nem szoríthatjuk ki az életünkből. Ha nem a külső, akkor a belső körülményeinkben kell átélnünk mindezt. Épp ezért gyűlt fel az emberiségben a rengeteg frusztráció, félelem és ellenállás, mert a korábbi évszázadok csatái és összecsapásai helyett új színtéren folyik a változással való küzdelem. Bennünk.

S ahogy korábban, most sem az a kérdés, hogy hogyan harcoljunk a változás ellen, hanem hogy hogyan hangolódjunk rá.

Ez lesz az előttünk álló év legnagyobb kihívása.
A Bak Szaturnusz (Határállomás) átveszi az irányítást, a Nap, a Hold és a Plútó pedig behódolnak neki. Ezzel a diszpozícióval a legmagasabb tudatosságot és a legmélyebb tudattalan tartalmakat egyaránt áthatja a sors felvállalásának a felelőssége.

Peter Orban a Symbolonban a Nap-Szaturnusz együttesét "Tehernek" nevezi, a Plútóval való kapcsolódását pedig "Depressziónak". Mindkettő valamiféle küzdelmes utat ír le, az egyik felfelé, míg a másik a lélek sötét útvesztőiben és mélységeiben botorkálva.

A hegy teteje felé kapaszkodva életünk vezércsillagát keressük, sorsunk titokzatos rendezőelvét, ami nem a horoszkópokba, önsegítő könyvekbe vagy a társadalmi elvárásokba, hanem a szívünkbe van írva. Lelkiismeret. Lám, megint milyen szépségesen írja le a nyelvünk. Ismerni a lelkünk.

Hádész alagútjaiban bolyongva szintén a fényt keressük."A régi dolgok átalakultak egy hosszú, elnyújtott életfolyamat során. Most az élet egy új formája vár rád, ami látszólag a semmiből nő ki. Az előbb még sötét volt és neked fogalmad sem volt róla, hogy lesz ezután - és a Nap hirtelen megint megmelegíti szívedet."

Változások várnak ránk. Engedjük be őket az életünkbe, adjuk fel az ellenállást és mondjunk igent az életre!

Csodákkal teli békés, áldott karácsonyt kívánok Mindenkinek!

A Bak hónap legfontosabb eseményei:

2017. december 21, a téli napforduló ideje, a keltáknál Yule ünnepe, ami ma karácsony néven melengeti a szívünket. A skandináv népek még mindig őrzik ezt a kifejezést. Glad jul! - kívánnak egymásnak boldog karácsonyt a svédek, Hyvää joulua! - mondják a finnek. Ezt a napot még a Nap-Szaturnusz egzakt együttállása is tetézi (22h09p).

Szombaton, december 23-án a Merkúr végre direkt mozgásba fordul, így az ünnepi készülődéssel is jobban fogunk tudni haladni. A Neptunusz kvadrát arra hívja fel a figyelmet, hogy feszültséget okozhat, ha "túldimenzionáljuk" az ünnepet. Ne tévéreklám-érzéseket keressünk, mert akkor csalódni fogunk, inkább a valódi örömöket fedezzük fel a valódi pillanatokban.

December 24., Szenteste és advent aranyvasárnapja. Kívánom, hogy a négy gyertya üzenete: a hit, a remény, a szeretet és az öröm ne csupán szimbolikusan, hanem ténylegesen is beragyogja mindenki otthonát.

December 25-én, karácsony első napján, a Vénusz átlép a Bakba és ő is fejet hajt a Szaturnusznak. Érzelmeink tartást kapnak és felfedezhetjük magunkban az elköteleződés örömét. Nem csak valaki, hanem elsősorban a saját érzéseink mellett.

Másnap, 26-án, a Nap utoléri a Lilithet, így még nagyobb nyomatékkal pecsételődik meg ez az érzelmi elköteleződés. (A szabad akarat felelőssége) Figyeljünk az álmainkra, a felbukkanó gondolatokra és jegyezzük fel őket. Lehet, hogy iránymutatást kaphatunk a jövőre és főképp a kapcsolatainkra nézve.

2018. január 2-án, kedden lesz az év első és máris rendkívül izgalmas teliholdja (03h25p). Szeretnénk végre az életünket egy megvalósíthatóbb mederbe terelni? A konstelláció megmutatja, hogyan lássunk neki.

Január 6-án, szombaton, Vízkereszttel zárul a karácsonyi időszak és ezzel indul a farsang. A meghitt, befelé forduló ünnepet felváltják a zajos, vidám lakomák, álarcosbálok, karneválok.

Másnap, január 7-én, vasárnap - a szokott időben - lesz a 2018-as év első előadása. A Hold és a Szaturnusz határállomásán áthaladva megkeressük a tarot és az asztrológia összefüggő momentumait.

Következő hét kedden, január 9-én (10h33p) Nap-Vénusz-Plútó együttállása emel bennünket a magasba, vagy állít minket elérhetetlen célok elé. Jövőtervezésre kiváló időpont. Legyünk céltudatosak!

01.11-én, csütörtökön újabb planéta csatlakozik ehhez a "bulihoz", Bak jegyébe lép a Merkúr is (06h10p). A tudatos gondolkodás további támogatást kap.

A csúcspontot január 17-én (03h18p), szerdán érjük el, a hatos stelliummal kísért újholddal. Nem tudom, lesz-e az évben még egy ilyen lehetőség, hogy tisztán és realizálhatóan megfogalmazzuk magunkban, mit is akarunk. Szánjunk magunkra egy kis időt és írjuk le a célkitűzéseket. Termékeny magvakat vethetünk el.

A finom lelkű Vénusznak lesz legelőször elege a Szaturnusz szigorú kereteiből és csütörtökön, 01.18-án (02h44p) átslisszol a jóval vidámabb, kötetlenebb Vízöntőbe. Ha kapcsolatok kiépítését is tervbe vettük, nekiindulhatunk ennek felderítésére.


Tetszett a bejegyzés? Köszönöm, ha megosztod másokkal is!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kérlek kövess a Padparadsa facebook oldalán.
Related Posts with Thumbnails