2017. december 17., vasárnap

Átlépés előtt

Újhold a Nyilasban: 2017.12.18 (07h31p)

"Az az ember, aki visszajön a kapun, sosem lesz pontosan ugyanaz, mint aki átlépett rajta."
(Aldous Huxley)

Az idei év záróakkordja és az új év "nagy kezdete" a Szaturnusz átlépése lesz, amit ez a mostani újhold előz meg. Közel két és fél esztendő után a Szaturnusz illő és látványos búcsút vesz: a Nap, a Hold, a Merkúr és a Vénusz sorakoznak fel mögötte, hogy átkísérjék őt a felségterületére, a Bak jegyébe.

A lassú mozgású planéták jegyváltásai mindig jelentős változásokat hoznak, mivel az egymást követő csillagjegyek dinamikája nagyon eltérő - más az elem és más a minőség - ezáltal a feladatok hirtelen és erőteljesen átalakulnak. Egyik kedves tanítványom így fogalmazott: mintha nagy és meredeket lépcsőfokokat kellene megugrani egyik jegyről a másikra.

A Nyilas változó tűz, jupiteri jelleggel, így nála az értelmi-szellemi törekvések lépnek előtérbe, tüzes lendülettel, felfokozott lelkesedéssel, széles érdeklődéssel, magasabb célok felé fordulva. Őt követi a Bak: sűrű, nehézkes földies elem, ami a kardinális minőség akaraterejével és céltudatosságával párosul. A Szaturnusz fokozza az anyagiasságot, a merevséget, kitartást, szívós akaraterőt ad, az önuralom és az önmegtartóztatás által.

Fordítsuk le egy hétköznapi példára! Olyan ez, mint amikor huszonévesen hatalmas ábrándokat követünk, szent meggyőződésünk az, hogy megváltjuk a világot, mert mindenkinél jobbak, okosabbak és rátermettebbek vagyunk. Aztán jön a felnőtté válás kijózanodása - ezt a sok szép, színes, széles vásznú álmot bele kell szorítanunk a valóság szűkösebb, megvalósítható keretei közé.

A két jegy küszöbén állunk. Csillogó illúzióink (jó esetben) a Szaturnusznak köszönhetően megfakultak kissé, a világról és önmagunkról alkotott képek jelentősen átformálódtak - de erről lesz még szó részletesebben a következő bejegyzésben.
Cserébe mindazok, amik megmaradtak, jóval tisztábbak, erősebbek, kézzel foghatóbbak, így az előttünk álló év/évek feladataként arra várnak, hogy a Bak Szaturnusz erejével realitássá formáljuk azokat.
Amikor írom a bejegyzéseket, megpróbálom szavakba önteni a lehetetlent. Kicsit ahhoz hasonlít, mintha olyasvalakinek szeretném elmesélni a narancs illatát, aki még sosem érezte azt. Nem, nem jó példa! Az illat az érzékszerveinkre hat, így azzal jóval könnyebb dolgunk van. A szimbólumok szépsége a lelkünkre hat. Ezeket csak akkor ismerjük fel, ha az egyszerű jelek, jelképek mögé látunk. A tudatosságunk kelti életre őket, és a pár vonalból álló ábra ezerféle módon szólal meg. Nem csak illatok, ízek, színek, tulajdonságok, fogalmak vannak mögötte, de a világot átszövő, mozgató és életben tartó energiák is. Így minden sor, amit itt olvashattok, csak fakó visszhangja ezeknek. De azért igyekszem a lehető legjobb tudásom szerint átadni nektek.

Az újhold egy elképesztő erő-koncentráció. A bolygóhalmozódáson kívül a Nap és a Hold ráadásul a Galaktika központra mutat. A Tejútrendszer közepét nevezzük Galaktika központnak, ami tulajdonképpen egy hatalmas tömegű fekete lyuk. Erről a jelenségről viszonylag keveset tudunk, de az biztos, hogy minden belezuhanó anyag elveszíti szerkezetét - gyakorlatilag semmivé válik. A fekete lyukba kerülő anyagok és sugárzások növelik a tömegét, míg a belőle kiváló részecskék hatására zsugorodni kezd, végül pedig egy heves robbanás következtében el is tűnik.

Nem véletlen tehát, hogy párhuzamot fedezhetünk fel a világ teremtéstörténeteivel, ahol a zavaros, kavargó, sötét káoszból "kiszakadó" fény elindítja a teremtés folyamatát. Itt állunk most. Belezuhanhatunk ebbe a sötétségbe vagy az évek alatt keletkezett leválásokból, átrendeződésekből, netán megsemmisülésekből kiszakíthatjuk magunkat, hogy újrateremthessük az életünk alapjait.

Energetikai szinten már egy ideje tart az áthangolódás. Ahol most vagyunk, tulajdonképpen egy küszöb, egy megtorpanási pont, amin túl már felfedezhető a következő tudatossági szint energia lenyomata.

A változás akkor történik meg, ha vállalod tudatosságod felelősségét, és lépésről lépésre alkalmazod is azt életed mindennapjaiban.


Tetszett a bejegyzés? Köszönöm, ha megosztod másokkal is!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kérlek kövess a Padparadsa facebook oldalán.
Related Posts with Thumbnails