2018. május 13., vasárnap

A valóság varázslata

Bika jegyébe lép az Uránusz: 2018.05.15 (17h18p)

Bevezető gondolat:
"Szeretném, ha egyszer az lehetnék,
Ami leginkább lenni akarok.
Ha egyszer azt mondaná valaki:
Megsajnáltam a bánatodat,
Hitetlenségedet, háborgásodat,
S neked adom, mi legdrágább neked:
A sorsodat, az önéletedet.
Neked adom a teremtésedet."
(Wass Albert)


Néhány napja-hete már elkezdtük áthangolni magunkat az új energiákra, ennek köszönhetően (ahogy a Facebookon is írtam) elég hektikusan érezhetjük magunkat.
Ez egyrészt nem fog varázsütésre megváltozni azzal, hogy az Uránusz átlép a Bika jegybe, másrészt az életünkben sem fognak hirtelen megoldódni a problémák, rendbe jönni a rosszul működő kapcsolatok. Semmi sem lesz ettől jobb vagy rosszabb, hiszen az asztrológiai mutatók nem egyebek, mint energiahatások.

A jegyváltással egyszerűen csak az energetikai közeg fog változni, mi nem: ebbe az új felállásba is a tegnapi énünket visszük magunkkal.

De azt ne felejtsük el, hogy a tegnapi énünknek egyre többször kell majd teljesen új szituációkban helytállni! Olyan ez, mintha kajakozás közben a folyóról kiérnénk a tengerre. Sem a kajak, sem mi nem változunk, de az alattunk hullámzó víz természete megváltozik, ezért teljesen másfajta figyelmet követel tőlünk.

Mikor legutóbb a Bika jegyén haladt keresztül az Uránusz, alaposan átrajzolódott mindaz, amit a világról és annak biztonságáról gondoltunk. 1934 júniusában lépett be először, majd októberben kicsit visszahátrált a Kosba, míg végül 1935 márciusától 1941 augusztusáig fixen rögzítette pozícióját a jegyben. Természetesen most teljesen más égi együtt hatások vannak jelen, ennek köszönhetően formálódik át időről-időre a Bika Uránusz feladatköre.
Ami változatlan, az az alapüzenet.

A biztosnak vélt dolgok megrendülnek és ezzel a valóság illúziója darabokra hullhat.

Nem tudom, ez a mondat milyen reakciót váltott ki belőled. Érdemes megállni egy pillanatra az olvasással és végiggondolni, mi volt az, ami legelőször eszedbe jutott. "Te jó ég, ez borzasztó!" vagy netán "Hurrá, végre, sikerül kilépnem, a...!"

Ha egyből valami negatívum, akkor megnyugtatlak, az Uránusz, mint ahogy a többi planéta sem szívatni akar bennünket. Annyi történik csupán, hogy az Uránusz igyekszik felszabadítani bennünket az idejétmúlt gondolkodási sémák béklyói alól.

A Kosban az önmagunkról kialakított képet, az önazonosságunkat "piszkálgatta", amit a Plútóval való feszültség alaposan felerősített.
Itt a Bikában a valóságról és a biztonságról kialakított "bebetonozott" elképzeléseket kezdi el átalakítani. Az inspiráció (Uránusz) behatol az anyagba (Bika). Vagyis ha ellenállunk ezeknek a változásoknak, felborulhat körülöttünk minden, amit biztosnak véltünk.

De ha együttműködünk ezekkel az erőkkel, megtanulhatjuk kreatívan formálni a fizikai világunkat.

A gondolkodás gyors megvalósulását a Merkúr-Uránusz együttállás is segíti, amihez egy Mars kvadrát is hozzájárul. Ennek a konstellációnak éppúgy vannak előnyei, mint hátrányai.

Előnye, hogy minden, amire hittel, bizakodva gondolunk - szinte azonnal ott lesz az orrunk előtt. De az Uránusz finom érzékelőit nem lehet átverni, ha egy szemernyi félelem vagy kétség bujkál bennünk - akkor az fog testet ölteni.

Minél nyitottabbak, rugalmasabbak és befogadóak vagyunk, annál jobban fogunk tudni reagálni.

A "váratlan" lesz a legjobb barátunk.

Halogatásra, körülményességre egyre kevésbé lesz lehetőségünk. Vagyis lesz, csak annak a következményei is hamar megjelennek. Másik hátrány az uránuszi túlfeszültség, ami szellemi téren nyugtalanságot és gyakori "rövidzárlatot" okozhat. Emellett a gyorsaság mellett is szükség lesz megfontoltságra, türelemre, mert annak bizony híján lehetünk.

Szabaduljunk meg az elvárásoktól, a társadalmi előítéletektől és éljük meg saját eredetiségünket. Kövessük a belső hangot. Ahogy Wass Albert is megfogalmazta: adjuk magunknak a teremtésünket!Tetszett a bejegyzés? Köszönöm, hogy megosztod másokkal is!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövess a Padparadsa facebook oldalán.
Related Posts with Thumbnails