2018. május 18., péntek

Együttműködés - önmagunkkal

Vízöntő jegyébe lép a Mars: 2018.05.16 (06h56p)

Bevezető gondolat: "Az ötletek testetlen, tisztán energia alkotta létformák. Tőlünk teljesen függetlenül léteznek, de képesek rá, hogy kapcsolatba lépjenek velünk - habár ezt elég furcsa módon teszik. Az ötleteknek nincs fizikai testük, de van tudatuk, és kétségkívül van akaratuk is. Az ötleteket csupán egyetlen impulzus vezérli: manifesztálódniuk kell. Márpedig ebben a világban egy ötletnek csak egy módja van arra, hogy manifesztálódjon - egy emberi lénnyel való együttműködés révén. Csupán az emberi erőfeszítés képes arra, hogy egy ideát az éteriből a valóság birodalmába kísérjen." (Elizabeth M. Gilbert)


A Mars jegyváltásaival az adott időszak "cselekvési stratégiáira" pillanthatunk rá. Bár maga az átlépés két napja történt meg és csak most van időm írni róla, nem kell aggódunk, hogy lekésünk bármiről, ugyanis viszonylag hosszasan dolgozhatunk ezzel a hatással. Innen a Halakba csak november 16-án lép tovább a Mars, ami azt jelenti, hogy addig többé-kevésbé ez a üzenet lesz érvényben.

Már maga az Uránusz jegyváltása is feszültséggel teli volt a Mars kvadrát jelenléte miatt, most viszont még erősebbé (egzakttá) válik ez az energia. Bár a hétköznapi nyelvben a feszültséghez csupa negatív tartalmat társítunk: feszültség van a munkahelyen, otthon, autóvezetés közben az utakon, de ne feledkezzünk meg róla, hogy feszültség eredménye például az elektromos áram is, aminek köszönhetően főzünk, világítunk, fűtünk vagy a modern technológiák jelentős részét használjuk.

A cselekvéshez az izmokat feszítjük meg, ingerületátadásnál, gondolkodásnál pedig az idegvégződések között jön létre feszültség.

A feszültség nem más, mint egy normális, mindennapi jelenség. Problémává csak akkor válik, ha az életünkben keletkező feszültségeket nem tudjuk eloszlatni, produktívvá alakítani. Akkor már túlfeszültségről beszélhetünk. Ha a nyugalmi fázis, a pihenés kimarad, akkor az idegrendszer, a test nem tud kellőképpen visszatöltődni.

Folyamatos, fel nem oldott feszültséggel kapcsolatos betegségtünetek többek közt a vérnyomás-problémák, a depresszió, az éjszakai fogcsikorgatás, a görccsel járó tünetek, a gyomorfekély, a hólyaghurut, az idegi kimerültség, a migrén és még bőven folytathatnánk a sort. (Ruediger Dahlke: A betegség, mint szimbólum című könyve alapján)

De térjünk vissza a stratégiához! A Mars és az Uránusz összekapcsolódása nagyon gyors, heves tüneteket hoz magával.

Ha az Uránusz a puskapor, akkor a Mars a szikra, ami berobbantja.

Ha tudjuk, hogy ilyen hirtelen alakuló energiákkal van dolgunk, akkor nekünk is az adott pillanatnak megfelelően kell reagálnunk. Fáradtak vagyunk? Pihenjünk! Tele vagyunk energiával? Tegyük a dolgunk!

A Bika jegy jelenlétének köszönhetően elsősorban a testünk jelzéseit érdemes követni, ugyanis nagyon érzékenyen fog tájékoztatni bennünket arról, hogy egy adott szituációban az ÖSZTÖNÖK SZINTJÉN hogyan érezzük magunkat. Kellemetlen egy beszélgetés és nyomás van a gyomrunkban? Fojtogatnak minket a ki nem mondott szavak? Az átlagosnál jobban fárasztanak bizonyos emberek? Korábban olyan könnyedén vett helyzetek nagyobb figyelmet igényelnek, míg az, ami eddig nehezen ment szinte magától értetődően zajlik? Ez mind velejárója lehet a két planéta fényszög-kapcsolatának.
Engedjük meg magunknak a zsigeri szintű felismeréseket!

A másik rendkívül fontos hozománya a folyamatoknak a szabad akarat felismerése, tudatosítása, visszaszerzése.

Az egyik kedvenc sorozatomban, a Lucifer harmadik évadában (apropó: #savelucifer) épp ez a felismerés fogalmazódik meg magában az Ördögben is. Mi van akkor, ha nem Isten kénye-kedve szerint van ördögarca vagy épp angyalszárnya, hanem mindez a saját magáról kialakított énképnek köszönhető? Ha a pokolbeli száműzetés nem Isten büntetése, hanem saját elméjének a bűntudat-játéka. Ebből következően a lázadása nem más, mint önmagával vívott küzdelem.
Ezt a harcot most mi is meg fogjuk vívni, azzal a céllal, hogy végre együttműködhessünk ÖNMAGUNKKAL.

Bármibe is akarunk belevágni, először magunkkal kell békés, harmonikus, feszültségmentes viszonyba kerülnünk, hiszen ezt tudjuk továbbsugározni: belevinni a teremtéseinkbe.

De! A feszültségmentesség eléréséhez előbb ki kell vezetni magunkból a korábban, akár, hetek, hónapok, évek, netán életek alatt felgyülemlett feszültségeket.

Ez pedig erőteljese indulati, érzelmi hullámzásokkal járhat együtt. Ne lepődjünk meg, ha látszólag indokolatlan dühöt, félelmet, elbizonytalanodást vagy bármi ezekhez hasonlót érzünk. Legalább négyszemközt saját magunkkal merjünk őszinték lenni és vállaljuk fel a korábban elfojtott érzéseket.

És ha már belemerülünk ebbe, merészkedjünk mélyebbre és vizsgáljuk meg azt is, miért érezzük ezt a rengeteg frusztrációt. Engedjük át, vezessük ki és oszlassuk el a feszültségeket. Csak így tanulhatjuk meg előbb uralni, majd produktívan használni ezt az energiát.

A magyar nyelvben van egy csodálatos kifejezés: lélekjelenlét. Amikor nem agyalunk, nem szorongunk, hanem annyira teljességbe kerülünk önmagunkkal, hogy nem lesz kérdéses, mit is kell tennünk. Sajnos a leggyakrabban csak vészhelyzetek, balesetek hatására hívjuk elő magunkban ezt a totális jelenléti állapotot. Most azonban az a cél, hogy az élet minden területére kiterjesszük és egyre kevésbé rutinból, múlt-emlékekből reagáljunk, hanem ebből a jelenléti állapotból cselekedjünk.

A Csodálatos kutyadoki több epizódjában is találkozhatunk azzal, mikor egy kutya berögzült, agresszív viselkedését nem engedik tovább megnyilvánulni (kizökkentik belőle), az állat hirtelen leblokkol, majd remegni kezd. Ezzel a remegéssel a benne felgyülemlett feszültség erős fizikai tünetként ölt testet. Cesar Millan úgy fogalmazza meg, hogy az elme ez alatt az idő alatt átkódolja magát, mert nem tudja hirtelen értelmezni a megváltozott szituációt.

Nagyjából ezt érezhetjük mi is. A régi bevált sémák egyre kevésbé működnek és egyre több feszültséggel jár fenntartani a kényelmetlen állapotokat. Az emberek szinte a végtelenségig képesek kényelmetlen helyzetekbe, kapocslatokba, gondolkodási sémákba ragadni úgy, hogy különböző kifogásokat és elméleteket gyárt azok további létjogosultságára. Az ezekből való kilépés lehet, hogy "remegéssel" jár, de utána az új, felszabadultabb állapotban való létezéssel már jóval könnyebb lesz minden.

Akár az is, hogy az erőfeszítéseinkkel már ne blokkokat generáljunk, hanem egy ideát az éteriből a valóság birodalmába kísérjünk.


Tetszett a bejegyzés? Köszönöm, hogy megosztod másokkal is!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövess a Padparadsa facebook oldalán.
Related Posts with Thumbnails