2018. július 10., kedd

Víz és Föld pecsétje

Újhold és részleges napfogyatkozás a Rák jegyében: 2018.07.13 (04h48p)

Bevezető gondolat: "A bölcs úgy alkalmazkodik a körülményekhez, mint a víz az edény alakjához, amelybe beleöntik." (közmondás)


Péntek 13-án, napfelkelte előtt részleges napfogyatkozás lesz. A jelenség hazánkból nem lesz látható, csak a Csendes Óceán és Ausztrália déli részéről figyelhető majd meg. A következő napfogyatkozás augusztus 11-én lesz, ami viszont már közelebb kerül hozzánk: abból az Észak-Európában élők már elcsíphetnek egy keveset.

Bár látványát tekintve nem lesz a tavalyihoz hasonló pazar, teljes elsötétedés, asztrológiai értelemben azonban sok különlegességet mutat a képlet. A Rák újhold együtt áll az Ikrek csillagkép alfa csillagával, a Castorral.

A mitológiai történet szerint Kasztór és Polüdeukész Léda ikerfiai voltak, akik emberi, illetve isteni apától foganva halandóként és halhatatlanként születtek - származásuk szerint. Ez a legszélsőségesebb ellentmondás: halandóság vs. halhatatlanság. Épp ezért az Ikrek energiához tartozik a dualitás: jó és rossz, fekete és fehér, elfogadott és elítélendő.

Ám ha továbbolvassuk a mítoszt, akkor fényt deríthetünk az Ikrek jegy magasabb szintű megélésére. Mikor Kasztór életét vesztette, bátyja, hogy vele maradhasson, le akart mondani halhatatlanságáról. Végül Zeusz ezt a nemes elhatározást azzal jutalmazta, hogy a fiúkat az égre helyezte, és így jött létre az Ikrek csillagkép.

A bennünk dúló legnagyobb elme-csatát a halhatatlan lelkünk elfogadásáért vívjuk.

Pedig a teljességhez és a megbékéléshez elengedhetetlen, hogy egyesítsük magunkban a halandó és halhatatlan részünket.
A következő izgalmas momentuma az újhold-képletnek ez a két gyönyörű királytrigon - víz és föld jegyekben, amit ráadásul a Plútó oppozíciója "koronáz meg".

Víz és föld pecsétje, ahogy a címben is megfogalmaztam, nem más, mint a földi létezés szimbolikája. A föld az anyag, a testet öltés, a manifesztálódás. minden, ami él, a földből származik, benne gyökerezik, földből születik és amikor meghal, földdé válik. Földelve lenni annyit tesz, mint kiegyensúlyozottan, stabilan állni a világban.

A víz az, ami az anyagot megtölti élettel - a létezés forrása - hiszen testünk és a Föld közel 70%-a vízből áll. Más szóval a folyadékot így is mondjuk: LÉ, ami visszafelé olvasva: ÉL. Bibliai nevekben is találkozhatunk az "él" végződéssel, Mika-él, Gábri-él, Ari-él, Rafa-él - ahol Istent jelenti. (Vagyis a létezés isteni!)

A most zajló - sokszor még láthatatlan folyamatok - erről szólnak: jelen fizikai létezésünket új élettel töltjük fel. Az új élet alapjai az érzelmi viszonyulásunkon múlik, minél elfogadóbbak vagyunk a létezéssel, annál jobban fogunk tudni a világban előrehaladni.

Mint egy folyó, ami ha akadályba ütközik, nem ellenállást generál. Megkerüli, körbeöleli, kitölti vagy akár szép lassan kioldja.
A Plútó szembenállása az újholddal szemben a lélek újjászületése. Vele "dolgozni" szinten csak a teljes megadással lehet. Nem kell értelmezni, megmagyarázni mindazt, ami most végbemegy - lásd Ikrek-energia integrálása: halandó és halhatatlan nem létezhetnek egymás nélkül a teljességben.

Hogy ennek a kissé filozofikusra sikeredett bejegyzésnek valami gyakorlatias megközelítése is legyen: előbb fogadd el a körülötted lévő formákat: élethelyzeteket, kapcsolatokat, anyagi-, netán egészségi állapotokat. Töltsd meg őket önmagaddal. Mert mindez most van.

Formálni csak akkor tudod őket, ha már teljesen kitöltötted.

A víz-állapot a belső mozgékonyság, a lelki alkalmazkodóképesség. Belőle ered mindaz, ami a tettekhez, a célok eléréséhez vezet. De ha LÉ-lekben nem állunk rá készen, akkor még több káoszt, kétségbeesést, zavarodottságot hívunk életre.

Most még ne tegyél semmit. Csak legyél jelen. Mindennek eljön az ideje!


Tetszett a bejegyzés? Köszönöm, hogy megosztod másokkal is!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövess a Padparadsa facebook oldalán.
Related Posts with Thumbnails