2018. július 26., csütörtök

A változásban rejlő erő

Telihold és holdfogyatkozás az Oroszlán havában: 2018.07.27 (22h21p)

Bevezető gondolat: "Minden lehetséges. Csak ami lehetetlen, az tovább tart." (Dan Brown)


Az idei év Oroszlán havi teliholdját már beharangozta a média azzal, hogy ez lesz az évszázad leghosszabb teljes holdfogyatkozása. Nem tudtam teljes hitelességgel meggyőződni arról, hogy valóban ez lesz a 21. század leghatalmasabb égi szenzációja (ráadásul még 82 év hátravan a századból), ezért inkább a Magyar Csillagászati Egyesület oldaláról tájékozódtam:

"A július 27-én este bekövetkező jelenség egy hosszú, centrális teljes holdfogyatkozás, melynek leglátványosabb szakasza Magyarországról is megfigyelhető a holdkelte utáni órákban. Holdkelte után röviddel kezdődik a teljes árnyékba lépés. A Mars, amely a Holdtól délre látszik 5,5° távolságban, ugyanekkor van oppozícióban – a két esemény együtt bizonyára óriási érdeklődést fog kelteni." (További információk ide kattintva.)

Látványilag a lényeg: ha tehetjük - és szép az idő - péntek este pillantsunk az égre!

Asztrológiai értelemben is igazán "látványos" ez a konstelláció. Megismétlődik a jegybe lépés Nap-Szaturnusz-Neptunusz pozíciója (Minden a helyére kerülhet), vagyis itt is nagyon karakteresen érvényesül az üzenete:

szívvel - felelősséggel - hittel valósítsuk meg önmagunkat!

Ott kardinális keresztje volt a képletnek, itt változó: a tudatosan elindított változási szándékok elindítják a "láthatatlanban" is a változásokhoz szükséges energiákat. Ami ebben az időszakban a szándék szintjén megfogan bennünk, az hosszú távra stabil alapot képez, ezért érdemes egy kis (vagy akár sok) figyelmet fordítani arra, mit is szeretnénk állhatatosan, következetesen véghez vinni az életünkben.

A Mars szintén együtt áll a kikerekedett Holddal, ami a bennünk lévő akarat és aktív cselekvőerő egységét készíti elő.

Olyannyira előrevivőek most ezek az energiák, hogy az ellenállásaink és elakadásaink még nagyobbnak tűnhetnek, mint amilyenek valójában. Mondhatni: elkerülhetetlenül látni fogjuk, hogy hol kell konstruktív módon változtatnunk.

Az ellenállás a Bika Uránusz, még most sem hisszük el teljes szívvel, hogy amit szeretnénk, azt valóra válthatjuk. Mert félünk a változástól. Így ami "lehetetlen", az bizony tovább fog tartani!

Az Uránusz változásai azért félelmetesek, mert teljesen új hozzáállást, szemléletmódot, viszonyulást igényelnek. Ugrás az ismeretlenbe. És amíg ragaszkodunk a régi, bevált gondolkodási, viselkedésbeli sémáinkhoz vagy hétköznapi rutinokhoz, addig nehezen tudjuk ezt az új modult beilleszteni az életünkbe.
A teljes holdfogyatkozás egyébként az Oroszlán-Vízöntő holdcsomópont-tengely egyik utolsó felvonása lesz. Igaz, csak novemberben váltunk tengelyt, de itt már csak egy napfogyatkozás lesz augusztus 11-én, majd 9 évig más területekkel foglalatoskodunk.

A tengely feladata az volt az elmúlt másfél évben, hogy önmagunkra találjunk végre.

"Az Oroszlán-Vízöntő tengely kapcsán a feladat a kreativitásunk kibontakoztatása, ötleteink produktív kivitelezése. Az Oroszlán jelmondata "ez vagyok én", a totális önazonosság, a saját lelki-szellemi erőből való fejlődés és életünk irányításának a kézbe vétele.

A múlt, a "holtsúly" nem más, mint a Vízöntő problematikája: a magány, az egyedüllét, az elszigeteltség, az "engem senki nem érthet meg" felsőbbrendűsége. Itt azokkal a falainkkal találhatjuk szemben magunkat, ami elválaszt minket attól, hogy örömteli módon megoszthassuk egyediségünket másokkal. (...)

A Vízöntő szellemi fölényének légvárába menekül és elméleteget gyárt arról, miért is nem tud még most boldog lenni. A jövőbe vetíti és feltételes elképzelésekhez köti jóllétét. Boldog leszek, ha lesz egy párom, ha megházasodom, ha új munkát találok, ha lefogyok... és a többi. A Vízöntő tervei elviekben (és fejben) mindig csillagos ötösök, de a valóság a túl nagy elvárásokhoz képest szerényen alulmarad. A Vízöntő - akinek a világkorszakát éljük éppen, így a sajátosságai még hangsúlyosabbá válnak - mindennapjait egy utópisztikus, virtuális világ határozza meg. Közösségi oldalaktól függünk, és megfeledkezünk a valódi közösségi élményekről. Minél inkább igyekszünk kifelé egy képet mutatni, annál jobban eltávolodunk ösztönös lényünktől. (...)

A Napot, a vezetést nem kívül kell keresni, hanem saját lelkünkben kell eggyé olvadni a legfelsőbb irányítóval. Nem megmondani kell másoknak, hogy mit és hogyan csináljanak, hanem példát mutatni. Napként ragyogni."

Hogy ebből a feladatból mit sajátítottunk el, hol is tartunk belső fényünk visszahívásával, felfedezésével, az Oroszlán hónapban intenzíven szembesülhetünk.

Ám minél többször és minél magabiztosabban ki tudjuk jelenteni (legalább önmagunknak): hogy IGEN, EZ VAGYOK ÉN!, annál biztosabbak lehetünk, hogy jó úton járunk.

És talán még a most lehetetlennek tűnő dolgokat is előbb-utóbb megvalósíthatjuk!


Tetszett a bejegyzés? Köszönöm, hogy megosztod másokkal is!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövess a Padparadsa facebook oldalán.
Related Posts with Thumbnails