2018. július 6., péntek

Átvezetés

Nap szembenállása a Szaturnusszal, Plútóval (2018.07.04-07.06)

Bevezető gondolat: "A szenvedés addig szükséges, amíg rá nem jössz, hogy szükségtelen." (Eckhart Tolle)

♋♑

Az elmúlt napokban a Szaturnusz elkezdte átadni Nap szembenállásnak stafétáját a Plútó részére. A Plútó július 4-én lépett a hatókörbe és három napig együttesen "szembesítik" a Napot, majd július 20-ig, már "csak" a Plútó lesz felelős az állapotunkért.

A két planéta rendkívül intenzív hatást gyakorol ránk, hétköznapi szinten megmagyarázhatatlan feszültséget, félelmet, irracionális aggodalmat, éjjeli szorongást és vele együtt alvászavarokat generálhat - illetve az ezekből adódó fizikai tüneteket is felszínre hozhatja.

Mélyebb szinten: őrült tempóban személyiségformálás zajlik.

Az idén ez a hónap - a 2018-as év tarot-analógiája kapcsán - kiemelt szerepet kap, mivel a Rák jegyet a Hold uralja. Lapozzunk vissza, mit is jelent mindez?

"Az idei év kérdés az, hogy benne ragadunk-e a már megszokott, langyos múltban, a homályos, tisztázatlan helyzetben - aminek kellemessége látszólagos, hiszen napról napra fogyatkozik belőle a táplálék, az életerő? Vagy összeszedjük minden hitünket, bátorságunkat és szembenézünk a változástól való félelmünkkel? Nekivágunk a még felfedezetlen, távoli tájaknak: önmagunkban? (...)

Ne ijedjünk meg attól, hogy most körülöttünk minden átmeneti és bizonytalan. Azokban az élethelyzetekben, ahol már elveszítettük a régi biztonságot, de az új életkörülmények még nem körvonalazódtak kristálytisztán, általában személyiségválságként éljük meg. Minél inkább azonosulunk a félelmeinkkel, annál inkább pánikba eshetünk. De nagyon fontos, hogy ne adjuk át magunkat ezeknek az érzéseknek, nem meneküljünk önáltatásba, újabb élethazugságokba, vagyis ne süppedjünk álomba! A fejlődésnek van itt az ideje!"
(Teljes szöveg: Hold-pont)

A Szaturnusz és a Plútó energiája a totális átalakulás. A Kulcsszavak az asztrológiához című könyv "damaszkuszi élménynek" írja le kettejük összjátékát. Az Újszövetségi történet szerint a hitetlen, gyűlölettől fűtött és elvakult Saul előtt a Damaszkusz felé vezető úton látomásként megjelent Jézus, aki ettől a katartikus élménytől leesett a lováról és megvakult. Később hitével együtt tért vissza a látása is, végül korábbi énjétől megszabadulva Saulból Pál apostollá változott.

Az ilyen szintű átváltozást "pálfordulásnak" is hívja a köznyelv, ami elég negatív dolgot jelent - a köpönyegforgatókat nevezzük így. Pedig az eredeti bibliai történet a legteljesebb személyiségátalakulásról szól, Saul még a legszemélyesebb identitásától, a nevétől is megvált, hogy másik emberként, Pálként tudatosan újjászülethessen.

A látás visszanyerésének szimbolikájával a Mátrixban is találkozhatunk, mikor Neo megkérdezi: "Miért fájnak a szemeim?", s a válasz: "Még sosem használtad őket."

Hirtelen másképp látni a világot - ahhoz képest, ahogy hosszú éveken át gondolkodtunk róla - ijesztő és sokszor bizony fájdalmas élmény.
Ezekben a napokban a Nap a fent leírt két planéta felezőpontján tartózkodva egyszerre érzékeli mindkettő hatását, emiatt erősödhettek fel a fentebb leírt lelki vagy fizikai tünetek.

Jelen időszak konstellációiban, a feszültségek mellett rendkívül sok építő-támogató fényszög-kapcsolatot is felfedezhetünk. Vagyis ha együttműködünk önmagunk átalakulási folyamataival, gyorsan és konstruktívan tudunk haladni. Levetni magunkról a már szűkössé vált énképeket és felszabadítani azt a valakit, akik ezek mögött az elvárások, félelmek, kishitűségek, bizonytalanságok, dühök, frusztrációk mögött már régóta lenni akarunk.

A Rák hónap, még ha érzelmi hullámhegyekkel-völgyekkel teli utazás is, óriásit lendíthet minket előre. Gyorsítósáv...


Tetszett a bejegyzés? Köszönöm, hogy megosztod másokkal is!
Ha érdekelnek az asztrológiai aktualitások, kövess a Padparadsa facebook oldalán.
Related Posts with Thumbnails