2022. december 22., csütörtök

Hogy valami új születhessen...

Újhold a Bak jegyében: 2022. december 23. (11h17m)

Bevezető gondolat: "Karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni." (Márai Sándor)

Jó pár éve már úgy telik a téli napforduló és az azt követő karácsony, hogy az "égiek" nagyon erőteljes, átalakulásra sarkalló konstellációkkal ajándékoznak meg bennünket.

Nagyjából akkora tehető ez az egybeesés, mikor véget ért az a bizonyos Uránusz-Plútó kvadrát és a láthatatlan, belső, kollektív metamorfózist felváltotta az egyéni aktivitást, önismereti munkát igénylő időszak.

2017-ben a Nap és a Szaturnusz kézen fogva lépett át a jegyküszöbön (Az ellenállás vége), 2019-ben a Szaturnusz már a Plútót beérve egy napfogyatkozással vetítette előre, hogy milyen komoly kérdésekkel kell majd szembesülnünk 2020-ban (Mind-én vagyok), tavalyelőtt pedig egyenesen egy 800 évente ismétlődő, ritka Jupiter-Szaturnusz együttállással (Önmagunkért felelni) ünnepelhettünk. Feltételezések szerint maga a betlehemi csillag is ennek a két óriásbolygónak az együttállása volt.

Idén egy újholdat kapunk – díszdobozba csomagolva.

Az újholdnál a szellemi és érzelmi tartalmak, az elhatározások és a vágyak összhangba kerülnek egymással, ami így egy tiszta, esszenciális megújulást adhat.

Ráadásul mindez a Bak jegyében és a Bak otthonában (X-es ház) tovább koncentrálja az adott energiát.

A Bak jegy egy küszöb – ura a Szaturnusz – az idő, a kapu, a rend, a felelősség, a hivatás és a sors őre. Na, most ezekhez kapunk egy bazi nagy újhold-radírt.

A radírozás nem azt jelenti, hogy minden negatívumot, nehézséget varázsütésre felülírunk: eltűnik az infláció, a háború, a vírus. Egy kapcsolatban is, ha tiszta lappal akarunk kezdeni, nem tudjuk semmissé tenni a korábbi veszekedéseket, de

ELHATÁROZHATJUK, hogy változtatni fogunk.

Hogy valami új születhessen nekünk kell megválnunk a régi, berögzült mintáinktól, gondolkodási sémáinktól, szokásainktól.

A 2023-as év ismét rendkívüli módon felkavarja az energetikai állóvizet (na jó, az már 12 éve egy percre sem állt meg, legfeljebb olykor kissé szelídebben fodrozódott), ahova ezen az döntési küszöbön keresztül léphetünk be úgy, hogy ténylegesen együtt haladjunk a változás irányával.

Célokat kell kijelölni. Olyan célokat, melyek megegyeznek a valódi értékrendünkkel, belső indíttatásainkkal, legteljesebb önmagunkkal.

Ehhez azonban az elmúlt években (részben vagy egészében) hátra kellett hagyni az otthonról hozott elvárásokat, a családi karmákat. Nem biztos, hogy mindenki tudatosan foglalkozott ezekkel, de a körülmények (világjárvány, gazdasági helyzet, rendszer-összeomlások) szinte tálcán kínálták, hogy akár a nagyszülői vagy még messzebb gyökerező transzgenerációs mintákkal szembenézhessünk.

Nagyon sok lefojtott feszültséget, dühöt, sőt akár agressziót is érezhettünk, főként az elmúlt hónapokban, ami szintén ennek a folyamatnak a velejáró tünete.

Néhányan már akár tovább is léphettek ezen és elkezdhették határaikat asszertív módon érvényesíteni.

Sőt, akik még tovább merészkedtek, akár azt is megélhették, hogy teljesen újradefiniálták önmagukat és akár olyan elhatározások fogalmazódhattak meg, melyek korábban nem szerepeltek az élettervekben.

Nem kell kétségbe esni, ha valakinél legfeljebb a "mérges vagyok a ...-ra" érzés valósult csak meg – az újhold egy szép állócsillag együttállással tovább segít minket az úton.

A Nap és a Hold egy viszonylag közeli, mindössze 96 fényévre található csillaggal került a Földről nézve egy vonalba. Ez pedig nem más, mint a Nyilas csillagkép ɣ csillaga, ami az Alnasl vagy csak simán Nash névre hallgat. Jelentése "nyíl", de a csillagképen belül azt a pontot jelöli, ahol az égi íjász keze és az íj vesszeje találkozik.

Az íjász maga a szándék, a nyílhegy az eszköz, ami a célba repít minket és a fent említett pont, amivel a kettő közt irányítjuk, pontosítjuk, korrigáljuk a figyelmünket.

Magának az íjnak nagyon szép jelentése van – a spirituális megvilágosodás jelképe.

Kozmikus szimbólumként az íj íve a Nap égi útját jelöli, a húr rögzítési pontjai Kelet és Nyugat. Ez nem más, mint az asztrológiai képlet, vagyis a sorsterv. Tulajdonképpen fix az, amivel születünk, mégis rugalmasan hajlítható a tudatosságon keresztül.

Márai azt mondja, nem lehet csoda nélkül élni. De van-e annál nagyobb csoda, mint amikor ténylegesen megismerem és megszeretem az életet és önmagamat...?

Békés, boldog, áldott karácsonyt, csodákkal teli mindennapokat!

Szeretettel, Eszter


Tetszett a bejegyzés?
Kérlek, oszd meg, hogy másokhoz is eljusson!
Ha pedig érdekelnek az asztrológiai aktualitások:
Kövesd a Padparadsa facebook oldalát!

Related Posts with Thumbnails