2011. november 24., csütörtök

Istennők a horoszkópban: Vénusz

Aphrodité, a szerelmes nő

A Vénusz megmutatja, hogyan viszonyulunk a szerelemhez, a testiséghez, a csábításhoz, milyen módon flörtölünk, milyen ízléssel öltözködünk. Kiegészítő párja a Mars, így a vele való fényszögkapcsolat kiemelten fontos a képletben.

Vénusz mitológiája

A szerelem és a szépség istennőjének születését véres történet kíséri. Uranosz égisten lemetszett férfiassága a tengerbe hullt, és a lágy habokkal egyesülve fogant meg Aphrodité. Az istennő gyönyörű, fiatal nőként kagylóhéjból lépett Ciprus partjainál a szárazföldre. Nyomában élet és öröm fakadt.
Ő ébreszti fel a vágyat istenek és emberek körében, csak Athénét, Artemiszt és Hesztiát, vagyis a szűz istennőket nem képes szerelembe bódítani. Férje a sánta kovácsisten, Héphaisztosz, de kalandjai között számtalan halandó és halhatatlan szerepel. Legizzóbb és legellentmondásosabb viszony Árészhez, a háború istenéhez fűzi: kapcsolatukból Phobosz (Félelem) és Deimosz (Rettegés), Érósz (Szerelem) és Anterósz (Viszontszerelem) illetve Harmónia (Egyesítő) születtek – szimbolizálva ezzel a szenvedélyes érzések sokszínűségét.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A csillagjegyek flörtölési szokásairól már írtam ezen a blogon, itt érdemes a Vénusz jegye alapján olvasni a rád vonatkozó dolgokat. Most más aspektusból közelítem meg a planétát; mégpedig a szerelem és a szépség szemszögéből.

Vénusz a képletben 

KOS: a fellobbanó
Könnyedén fellángol és a végtelenségig hajlamos rajongani. Keresi a kalandot, a hódítást, de csak valódi, mély érzésekkel képes a hosszan tartóan kötődni. Igaz, ebben az esetben is fontos számára, hogy a kapcsolat tele legyen kihívással, megújulással.
Öltözködésben inkább a sportos, kényelmes, de egyéniségét tükröző ruhákat részesíti előnyben, színekben pedig az élénk, vidám színeket.
Nekik is Kos Vénuszuk van: Marilyn Monroe,  Jennifer Aniston, Lady Gaga, Keira Knightley
 ♥
BIKA: a hűséges
A szerelemben odaadó és hűséges. Keresi az érzéki élvezeteket és az érzelmi biztonságot, és ha valaki mellett erre rátalál, akár életre szóló kapcsolat is lehet belőle. Fontos számára a kedélyes, kényelmes környezet és a kiegyensúlyozottság.
Öltözködését az ösztönös jó ízlés és a nőiességet kihangsúlyozó ruhák jellemzik. Kedveli a föld-színeket és a meleg árnyalatokat.
Nekik is Bika Vénuszuk van: Juliette Binoche, Jessica Alba, Liv Tyler, Jessica Lange
 ♥
IKREK: a pillangó
Szívesen cseveg, flörtöl, ismerkedik. Keresi a változatosságot, a sokoldalúságot. Igazán csak egy intelligens, művelt partner mellett tud kiteljesedni. Lehetnek problémái az állhatatossággal és a teljes odaadással.
Öltözködésben a könnyen kezelhető anyagokat, és a lezser ruhákat kedveli. Színekben a levegős, fiatalos árnyalatok vannak nála előnyben.
Nekik is Ikrek Vénuszuk van: Jennifer Lopez, Uma Thurman, Sandra Bullock, Megan Fox
 
RÁK: az álmodozó
Ő az, aki álmai hercegét várja és elsősorban a szerelem érzésébe szerelmes. Keresi az odaadó, érző szívű, gondoskodó társat, a harmóniát, a teljes összeolvadást. Ha biztonságban érzi magát, rendkívül szenvedélyes.
Öltözködésében nagy hangsúlyt fektet a dekoltázsra, de szívesen választ klasszikus, romantikus ruhadarabokat is. Színekben elsősorban a pasztelles árnyalatok, a víz-színek, az ezüst dominálnak.
Nekik is Rák Vénuszuk van: Angelina Jolie, Cameron Diaz, Natalie Portman, Halle Berry
 
OROSZLÁN: az intenzív
Intenzív életöröm, játékosság, melegszívűség jellemzi. Keresi azt a szerelmet, társat, akivel büszkélkedhet. Fontos számára, hogy kényeztessék, csodálják, olyankor mint egy hízelgő cica viszonozza az érzelmeket.
Öltözködésben kedveli a tűsarkú cipőket, az ékszereket, a feltűnő, egyedi modelleket. Színekben az élénk nap-színek, a ragyogó fehér és az arany előnyt élvez.
Nekik is Oroszlán Vénuszuk van: Madonna, Nicole Kidman, Monica Bellucci, Marion Cotillard
 
SZŰZ: a félénk
Kapcsolatait visszafogottság és nagyfokú alkalmazkodás jellemzi. Keresi a megbízható, hűséges és segítőkész partnert. Hajlamos azonban túlságosan kritikus lenni, mind önmagával, mind a másikkal szemben.
Öltözködésében ügyel a letisztult formákra és az apró részletekre. Inkább a kényelmes, mint a szexis modelleket részesíti előnyben. Színekben is a visszafogottabbakat kedveli.
Nekik is Szűz Vénuszuk van: Julia Roberts, Catherine Zeta-Jones, Catherine Deneuve, Kate Winslet
 
MÉRLEG: a kedves
Szereti a szerelmet, a flörtöt, de csak egy egyenrangú partnerrel érzi igazán jól magát. A kapcsolataiban a kiegyensúlyozottságot, a harmóniát keresi. Fontos számára a hasonló értékrend, és a másik fél részéről a határozottság.
Öltözködésben az elegáns, rafinált és divatos ruhákat kedveli, ügyelve a részletek harmóniájára. Színekben elsősorban a nyugodt, levegős színek jöhetnek szóba.
Nekik is Mérleg Vénuszuk van: Grace Kelly, Claudia Schiffer, Beyonce Knowles, Calista Flockhart
 
SKORPIÓ: az ellenállhatatlan
Sugárzik belőle valami megfoghatatlan érzékiség. Érzései nagyon mélyek, intenzívek. A szerelemben sem ismer tabukat. Keresi a csábítást és a kísértést. Fontos számára az erős kötődés és a szenvedélyes szexualitás.
Öltözködésében is megjelenik a "végzet asszonya", anyagban kedveli a bőrt, színekben pedig a kontrasztokat - elsősorban a feketét és a vöröset .
Nekik is Skorpió Vénuszuk van: Jodie Foster, Sophie Marceau, Demi Moore, Milla Jovovich
 
NYILAS: a tüzes
A szerelemről meglehetősen idealisztikus elképzelései vannak. Keresi a nagyszerű, nagyvonalú, becsületes partnert, aki lehetőleg fehér lovon, egy messzi-messzi földrészről érkezik. Fontos számára, hogy a kapcsolaton belül is megőrizze függetlenségét.
Öltözködésében megmutatkoznak a hangsúlyok, kedveli a hullámokat, a nagy mintákat. Színekben a lendületes, dinamikus, királyi színeket.
Nekik is Nyilas Vénuszuk van: Christina Aguilera, Alyssa Milano, Vanessa Paradis, Kim Basinger
 
BAK: az előzékeny
Számára - mint minden az életben - a szerelem is végtelenül komoly dolog. Keresi a megbízható, felelősségteljes és hűséges partnert. Fontos számára, hogy anyagi biztonságot is jelentsen számára egy kapcsolat.
Öltözködése a klasszikus stílus és a márkák visszafogott ötvözetet. Színekben elsősorban a sötét színeket, főként a feketét preferálja.
Nekik is Bak Vénuszuk van: Britney Spears, Scarlett Johansson, Tyra Banks, Edith Piaf
 
VÍZÖNTŐ: az extravagáns
Szerelemben is vágyik a függetlenségére, nem szívesen vagy nehezen kötelezi el magát. Keresi a nem hétköznapi helyzeteket, gyakran keveredik szokatlan, rendhagyó kapcsolatokba. Fontos, hogy egyenértékű és fair társra leljen.
Öltözködésük tükrözi egyediségüket, szeretnek különbözni, meglepetést okozni. Színekben a vibráló, hideg, jeges árnyalatokat kedvelik.
Nekik is Vízöntő Vénuszuk van: Sharon Stone, Paris Hilton, Kate Moss, Eva Mendes
 
HALAK: az édes
Képes a határtalan rajongásra, az önzetlenségre. Keresi vágyai, álmai megvalósulását, keres valakit, akit feltétel nélkül szerethet. Fontos, hogy olyan partnert találjon, aki nem használja ki naiv, odaadó kedvességét.
Öltözködésben a sejtelmesség, az áttetszőség élvez előnyt. Színekben az összemosódó, halvány víz-színek dominálnak.
Nekik is Halak Vénuszuk van: Michelle Pfeiffer, Penélope Cruz, Céline Dion, Emma Watson

Következő részben: Ceres, a gondoskodó nő

Nem tudod, hol áll a Vénuszod? Kattints IDE, és írd be a pontos születési adataidat.
Related Posts with Thumbnails