2012. január 6., péntek

2012 - éves képlete

A január elsejei fordulópont minden évben meghatározza az adott év energetikáját. Ez olyan, mint egy születésnapi (szolár) képlet, csak az egész országra, sőt a nagyvilágra levetítve. Amit így kapunk, az egy nagyon általános, de világszintű tendencia.

A Nap képviseli a képletben az államot, a Hold pedig a közembereket, a népet. Ha a kettejük viszonyát szeretnénk erre az évre megvizsgálni elég sok feszültséget láthatunk. A Nap a Plútóval áll együtt, ami a hatalmi, az önérvényesítési törekvések felerősödését mutatja. Ezzel kerül feszültségbe az Uránusszal együtt álló Hold, ami viszont nyugtalanságot, lázadást, függetlenséget, a szabad akarat megvalósítását szeretné. Az emberek sokkal türelmetlenebbek lesznek az ország irányítóival szemben, nehezen viselik az elnyomást, és már nem tudják elkerülni a konfliktusokat. A sajtót, a kommunikációt a Merkúr mutatja, ami viszont a Marstól kap kvadrátot. Erőszakkal próbálják háttérbe szorítani a hangadókat, a kinyilatkozókat.
nagyobb ábra a képre kattintva
Sok lesz a szóbeli összetűzés, a hangoskodás, a forrófejűség.
Nem kell megijedni, elkeseredni ettől: a régi minták feloldása, átrendezése, újrastrukturálása történik. A múlt értékeit kell megőrizni (Szaturnusz), de a kiteljesedés felé kell törekedni (Jupiter). Ez a folyamat most "magasabb szintről" (Neptunusz) kap támogatást. Képesek leszünk sokkal optimistábban, bizakodóbban, hittel kezelni a helyzetet. Várhatóan a spiritualitás iránti érdeklődés is megugrik ebben az évben.
Related Posts with Thumbnails