2012. január 7., szombat

2012 - többszörösen is a Sárkány éve

2012. január 23-án, az év első újholdjával kezdődik a kínai asztrológia szerint a Víz Sárkány időszaka.

A sárkányok különösen fontosak a keleti kultúrákban, mivel ők jelképezik az égi világot, óriási erővel, hatalommal rendelkeznek és védelmezik az embereket. A kínai újéveket hatalmas sárkányfigurák táncával ünneplik.
A tizenkét évente beköszöntő Sárkány-éveket lendületesnek, erőteljesnek, energikusnak, és kifejezetten sikeresnek könyvelik el. Ez a nagy álmok megvalósításának az időszaka, amikor a nagy kockázatvállalások nagy nyereségekkel kecsegtetnek. Mindenképp bátorság szükséges hozzá, hogy szembenézzünk a rosszal, a jóval, mindennel ami elénk kerül, akkor is, ha a meghátrálás könnyebb útnak tűnik.
Szerencsét ígér az év a házasságoknak, a gyermekáldásnak, a gazdasági élet fellendülésének, de politikai hatalomszerzésre, manipulációkra, megvesztegetésekre is felhívja a figyelmet.
A spontaneitás, az ötletesség, a lendületesség gyakran átcsap türelmetlenségbe, tapintatlanságba.

De hogy lesz duplán "sárkányos" 2012?
nagyítás a képre kattintva
A Nap és a Hold metszéspontját az Ekliptikán felszálló- illetve leszálló holdcsomópontoknak hívják, másik nevén ez a sárkány feje és a sárkány farka.
Ezeknek a pontoknak a karmaasztrológiában van igen jelentős szerepe: a leszálló a "hozott dolgokat", a felszálló a jelen élet irányát mutatja.
Január 1-jén a sárkány feje a Nyilas 13. fokán volt, ahol együtt állt a Rastaban nevű állócsillaggal (másik elnevezése Alwaid). Rastaban a Draco - vagyis a Sárkány - csillagkép béta csillaga, jelentése "a sárkánykígyó feje".
Az állócsillag Mars-Szaturnusz jellegű, óriási feszültségek, balesetek vagy hatalmas eredmények hordozója lehet.
Related Posts with Thumbnails