2012. január 23., hétfő

Újhold és Sárkány

fotó: http://www.fairiesworld.com
A mai Vízöntő újholddal (8:41) elkezdődött a Víz Sárkány éve. Általánosságban már írtam róla, most nézzük az év nyugati asztrológia képletétével kombinálva. 

Öt elem tana: a víz
A Föld felületének és a felnőtt emberi szervezetnek több, mint 70%-a víz. Víz az élet forrása: belső mozgékonyságot, alkalmazkodóképességet jelent.
Vízből ered a cselekvőképesség, az akaraterő, de a végrehajtás már fa-, illetve tűz állapotok.
A víz a fa elemet táplálja, a tűz elemet kioltja.
Víz elem funkcióköréhez az emberi testben a vese és a hólyag tartozik. Itt találhatók az élet erőtartalékai, a lehetőségek csírái.

Halak a vízben
nagyítás a képre kattintva
A víz hangsúlyt a nyugati horoszkóp a Halak-jellegével (Halak felkelő jegy, 12-es házas Nap-Hold együttállás, Neptunusz az aszcendensen) is megerősíti.
Változás időszaka ez, átmeneti, köztes állapot, amikor az élethez való hozzáállás formálódik. Egy új ciklus, ahol a régi struktúrák feloldódnak.
A tényleges cselekvést álmodozás, vágyakozás előzi meg.
Ebben az időszakban kitágíthatjuk az érzékelésünket, sokat tanulhatunk a tudatalattink üzenetein keresztül, befogadóbbak lehetünk a spiritualitásra.
Negatívan azonban ez a valóság elől való menekülésre jelenti, akár alkohol vagy drogokon keresztül.
Az akarat-, illetve cselekvőerő most folyamatos megerősítést igényel. A félelmek, a stressz sokkal inkább legyengít minket, mint általában, de hatalmas energiát szabadíthatunk fel, ha sikerül felülkerekedni ezeken.
Related Posts with Thumbnails