2012. augusztus 29., szerda

Augusztusi telihold: Kék hold

„Megtanulni élni nem más,
mint megtanulni elengedni.”
- Buddha -

Elérkeztünk az augusztus második teliholdjához (2012.08.31-én, 14h58p). Bár minden év tizenhárom holdhónapból áll, csak két-háromévente jut egy hónapra két telihold. Legközelebb 2015 júliusában ismétlődik meg ez a jelenség.
A tizenharmadik telihold neve angolul „Blue Moon”, vagyis Kék hold. Ebből származik az az angol kifejezés is, hogy „once in a blue moon”, ami annyit tesz, hébe-hóba, igen ritkán.

A Szűz Nap és a Halak Hold szembenállása a 8-as és 2-es házba kerül, egymásnak feszülő energiáikat a Plútó fényszögei oldják. Így ez a telihold többszörösen is magában hordozza a 13-as szám energiáját.
A tizenhárom mindig egy új kör, új életciklus kezdete, a transzformáció, az átlényegülés által. A főnixet felemészti a tűz, a parázsból az újjászületett főnix emelkedik ki...

A tizenhárom tabuszám, mint ahogy az élet nagy titkai: a születés, a szexualitás és a halál misztériumai is tabunak számítanak. A félelmet és a vonzást az ismeretlenség, az ésszel felfoghatatlanság jelenti. Varázshatalmuk van, mert azon a mezsgyén, ahol ők uralkodnak, nincs helye az egónak, a kontrollnak. Az átalakulás folyamata a függőségek, a ragaszkodások, elképzelések, régi minták, berögzült élethelyzetek tudatos kitakarításával kezdődik.
Related Posts with Thumbnails