2013. március 15., péntek

A legpontosabb időjós

ZENzáció

Nézd: testet ad a szélnek a hó!

- Fodor Ákos -

A mostani tavasz alaposan megtréfált minket: március közepén szakadó hó! Az időjárás kiszámíthatatlan - a mai meteorológiai jelentéseket tekintve mindenféleképpen. Pedig ha az asztrológiai képletre tekintünk, pontosabban prognosztizálhatunk.

Már a régi görögök is...
...úgy gondolták, hogy az istenek felelősek az időjárás alakulásáért. Ha közöttük vita dúlt, repkedtek a villámok, rengett a föld, zápor hullott. Az asztrológiában az istenek megfelelői a planéták.
Merkúr - a szeleket uralja, rajta múlik, hogy mennyire erős a szél egy adott napon.
Jupiter - az eső természetes ura, ő felel a viharokért és a villámlásért. Hajlamos az időjárás alakulásában a túlzásokra.
Uránusz - a légkör magasabb régiói tartoznak hozzá. A forgószelek, tornádók kialakulása és a kiszámíthatatlan időjárás-változások felelőse.
Neptunusz - a víz alatti földrengések, így a szökőárak is hozzá tartoznak.
Plútó - a föld mélyében zajló folyamatok, lassan alakuló, de pusztító földmozgások, illetve a vulkánkitörések múlnak rajta.

Hideg, meleg, száraz, nedves
A csillagjegyek elemi jellemzői határozzák meg, hogy milyen is lesz az időjárás. A Hold mozgását követve 2-3 naponta ennek megfelelően változik az idő.
Természetesen a téli hideg és a nyári hideg között (jó esetben) van néhány foknyi különbség.
Tűz jegyek esetén (Kos, Oroszlán, Nyilas) az időjárás meleg és száraz.
Föld jegyeknél (Bika, Szűz, Bak) hideg, de száraz az idő.
Levegő jegynél (Ikrek, Mérleg, Vízöntő) a levegő meleg és nedves.
Vizes napokon (Rák, Skorpió, Halak) az idő hideg és nedves.
Nedves napokon nem biztos, hogy esik az eső, de mindenképpen párásabb a levegő.

Kérdezz-felelek
Ha ez ilyen egyszerű lenne, akkor az egész világot egyfajta időjárás uralná. Globálisan elsősorban a Szaturnuszon túli égitestek jegyváltásai, a Plútó fokváltásai okoznak felfordulást. Az asztrológiai időjárás-előrejelzést leginkább a kérdőasztrológia (más néven horary) alkalmazza. Egy fontos esemény időjárás-előrejelzését ezzel a módszerrel vizsgálhatjuk.
Related Posts with Thumbnails