2013. március 29., péntek

Olaj a tűzre: négyes stellium a Kosban

"A szerelem a leghatalmasabb szenvedély. Minden más szenvedélynél a vágyak kénytelenek a hideg valósághoz idomulni; itt éppen ellenkezőleg, a valóság idomul készségesen a vágyakhoz; ez az a szenvedély tehát, melyben a szertelen vágyakat a legnagyobb gyönyörök jutalmazzák."
- Stendhal -

A Nap utolérte az Uránuszt, és becsatlakozott a Vénusz és Mars mellé a négyes fogatba. (2013.03.29 1h 34p égi képe)
Ezeknek az energiák a vegyi képletét valahogy így tudnám leírni: NAP + URÁNUSZ + VÉNUSZ + MARS = !!!!!!
Vagyis: az akarat, a szándék találkozik össze a pattanásig feszült szexuális energiákkal = olaj a tűzre.
Itt most az elfojtott érzékiség, az ebből fakadó frusztrációk, a párkapcsolatról kialakított, de korlátozóvá szűkülő nézetek kerülnek a középpontba. Nem feltétlenül ezen a téren fog felrobbanni az időzített bomba, de a gyökerek ide nyúlnak vissza.

Most sem úszhatjuk meg számonkérés nélkül

Ahogy az utóbbi együttállásoknál megszokhattuk, az "őrzők", most is strázsálnak, vagyis a Plútó és a Szaturnusz a tengelyek mentén felügyeli a folyamatokat.
A Plútó kvadrátja - erős eufemizmussal élve - arra biztat minket, hogy foglalkozzunk végre a szorongásokkal, önbizalomhiánnyal, a sötét vágyakkal, az alárendelődéssel, a kényszerképzetekkel, a tabunak kezelt gondolatainkkal is. Ezen a téren elfojtott, eltemetett energiákkal az életkedv, az örömre való képesség is megcsappan. Sérülnek az erkölcsi értékek, hiányzik az önszeretet. Életunttá vagy élvezethajszolóvá válhatunk, mindkét út kiégéshez vezethet.
A Szaturnusszal együttműködve a régi struktúrák módszeres lebontására, a tapasztalásra, a megújulásra - és mellette a megfontoltságra, a belső, erkölcsi felelősségre hívják fel a figyelmet.

A kígyó is becsusszant (a képbe)

Minő véletlen - a maják kalendáriuma szerint (ami nem ért véget tavaly decemberben) ma Vörös Kígyó napja van.
Ezeken a napokon a szexuális energiák, a vitalitás, a szenvedély, az intenzitás és a dinamizmus éled fel az emberekben.
De a vágyak mellett megjelenik a kísértés is, hasonló ruhába öltözve, még a szavai, mozdulatai is ugyanolyanok, ezért nehéz különbséget tenni közöttük. Ráadásul a tiszta vágy és a kísértő ördög is bennünk él. Ami mégis mássá teszi őket, az a lelkiismeretünk hangjai. (És itt nem a társadalmi elvárásokról, normákról van szó, hanem sokkal mélyebben élő értékekről.)
Ellentmondás a fejvesztés és a józanság, de most ez a célravezető magatartás.
Elfojtás helyett tudatos felszabadítás.
Elengedés után a befogadás.
Related Posts with Thumbnails