2013. május 8., szerda

Napfogyatkozás és Bika újhold

„Az összevisszaságban találd meg az egyszerűséget,
a hangzavarban a harmóniát.
A nehézségek közt mindig ott van a lehetőség.”
- Albert Einstein -

Két héttel ezelőtt megfogyatkozott a Hold után a Napon van a sor... 2013.05.10-én, éjjel 1 óra 29 perckor (budapesti idő szerint) az újholddal együtt gyűrűs napfogyatkozás lesz. Az éjszakai időpontra való tekintettel ez hazánkból nem látható.
(A napfogyatkozások, mint karmikus minták)

Belső ellentmondások
nagyítás a képre kattintva
Ami a holdfogyatkozáskor a külső körülmények hatására megfogant, most legbelül megszületik.
Az erőteljes energiák mindenkire hatást gyakoroltak, de egyeseknek felkavaró események, másoknak tompa fásultság formájában materializálódtak.
Mindkét állapot felszínre hozhatta életünk legelemibb kérdéseit, és most elérkezett a válaszadás ideje...
De mielőtt rátérnénk erre a témára, lássuk a képletet!
Ismét igencsak koncentrált erőkkel van dolgunk: a Mars, a leszálló holdcsomópont, a Merkúr, a Nap és a Hold mind egy jegyben tartózkodik. A Vénusz már átlépett az Ikrekbe, de a Bika csillagkép Alcyon csillagával áll együtt, hordozva magában a bikaságot, így az élethelyzetek buktatóit és megoldások kulcsait is ebben az energiában kell keresnünk.
Az ellentmondás a Bika szilárdságából, kimozdíthatatlanságából, illetve a Vízöntő aszcendens és a közelében tartózkodó Neptunusz felbontó, feloldó, átalakító jellegéből adódik.

Válaszutak
Az élet számtalan lehetőséget, apró mozzanatot felkínál nekünk arra, hogy változtassunk. A legkisebb, jelentéktelennek tűnő momentumok és a nagy horderejű döntések is olyan választások, amik alakítják életünket.
Minél tudatosabban élünk, annál inkább válunk képessé arra, hogy spontán módon, a belső hangot követve cselekedjünk.
A Bika az időtlen, mozdulatlan pillanatot, az örök "most"-ot rögzíti. Egyik út, ha beleragadunk a régi mintáinkba. (Erről már sokszor esett szó a blogon, de ez a folyamat zajlik, és most egy fontos állomásához jutottunk.)
A másik út, ha figyelembe vesszük az aszcendens és a Neptunusz üzenetét, és hagyjuk, hogy feloldja bennünk a szorongó egót - azt, ami félelmeket, gátlásokat, előítéleteket szül, mert a múltból táplálkozik és retteg a változástól, a jövőtől.
A napfogyatkozás karmikus és hétköznapi üzenete is erre ösztönöz: élj a jelenben. Ez nem egyenlő a felelőtlenséggel, azzal, hogy nem érdekel a holnap. Ez tiszta, nyitott, befogadó, hittel teli, inspirált állapot.
A teljes odaadással, figyelemmel megélt jelen építi a valódi jövőd.
Hagyd, hogy alakuljanak a dolgok, de ne hagyd el magad. Legyél aktív, de ne beleavatkozó. Áramolj együtt a Világmindenséggel. Legyél végre önmagad!

És: "A legutolsó kérdésre, mi magunk vagyunk a válasz…" - Harrison Fawcett: A katedrális legendája -
Related Posts with Thumbnails