2013. augusztus 18., vasárnap

Jól lakott-e az éhes szellem? Második telihold az Oroszlánban

"Tényleg olyan ritkák a boldog pillanatok? — kérdezte aznap este a csillag.
A fa épp leeresztette szempilláit, hogy kipihenje magát. Megmozzantotta ágait, és álmosan felelte:
— Nem… nem. Nem annyira ritkák. Csak hát… az emberek az eszükkel hajszolják azokat a pillanatokat. Pedig az — hogy mondjam neked? — a szív ügye.
— Mesélj nekem a boldog pillanatokról!
— Hagyjál most, álmos vagyok. (…)
— Adj nekem egy boldog pillanatot. Aztán hagylak aludni.
— Szeretlek! Nagyon!
— Jó éjszakát! — mondta a csillag leírhatatlanul boldogan."
- Alkyoni Papadaki -

Az Oroszlán jegye látványos telihold-nyitánnyal kezdte a hónapot, s mintegy zárójelként, 2013. augusztus 21-én (budapesti idő szerint hajnali 2 óra 45 perckor) egy fényes teliholddal köszön el tőlünk. A planéták jegyváltásai, illetve a teliholdak-újholdak energetikai jelölők a csillagrendszerek országútján. A Nap havonta helyezi máshova a tudatosság fókuszát, míg a lassabb mozgású bolygók, mint például a Jupiter egy éven keresztül az elfoglalt jegy- és házbéli helyzetének megfelelően fejti ki támogató hatását.
A holdfázisok gyorsan változnak: teli- és újholdak kéthetente váltják egymást, így sokkal inkább az érzelmi-hangulati állapotot befolyásolják.
Most, hogy az Oroszlán jegyében két teliholdat is jegyzünk, a második emlékeztet bennünket az első üzenetére, és segít megerősíteni, lefixálni az adott tartalmakat. Ha akkor nem lakott jól az "Éhes szellem" (vagyis nem fordítottunk figyelmet a szívünk és az eszünk ellentmondásaira) most sokkal inkább a telihold feszültségeit érezhetjük, ha viszont teli pocakkal, elégedetten hátradőlhet (mert "dolgoztunk" magunkon), akkor az ajándékait élvezhetjük.

Sejtelmes tudás
A mostani teliholdnál a tudatosságot (a Napot) a Merkúr - a logika, a ráció és az ésszerűség bolygója, míg az érzéseket (a Holdat) a Neptunusz - a határtalanság, a misztikum planétája támogatja. Tudás és sejtelem. Megértés és megérzés.
A Nap a kettes házba kerül, ez az értékek, az érzékek, a fizikai valóság területe. Itt stabilizálunk, megszilárdítunk, anyaggá formálunk.
A Hold a nyolcas házban áll, ami az élet rejtett oldalát jelöli, a titkokat, tabukat, a feloldáson és elengedésen keresztül szerzett érzelmi tapasztalatokat.
A bolygóegyüttállások és a planéták házhelyzete lehetőséget ad belső világunk, legmélyebb vágyaink felismerésére és tudatosítására: ami gátol - engedjük el, ami felemel - rögzítsük le. 

Érzem. Értem. Élem.
A szív és az értelem csak együtt, harmóniában létezhet.
Nem elég felfogni, "fejben átélni", tudni a dolgokat, átérezni kell őket, sőt beleégetni a szívünkbe.
Igaz ez az ellenkezőjére is: ha csak a vágyak, megérzések, sejtelmek hullámain hánykolódunk tudás és megértés nélkül, nem lesz meg az egyensúly. Elbizonytalanodunk, talajt vesztünk.
A spirituális utak akkor teljesednek ki, ha az ott szerzett tudást megéljük a fizikai síkon, átültetjük a mindennapokba.
Nem csak beszélünk róla, nem hajszoljuk vagy keressük... Hanem éljük.
Szerintem ez a valódi tapasztalás. Mikor az érzések bölcsességé nemesednek, a tudás pedig bizonyossággá érik.
Related Posts with Thumbnails