2014. január 3., péntek

A lehetőségek útjára lépve: 2014 a tarot és a számmisztika tükrében

"A lélek olyan, mint egy tiszta lap, melyet a világ ír tele,
vagy inkább mint egy üres kancsó, melyet a világ tölt meg színes boraival.
S ha nincs két egyforma lélek, vagyis ha minden embernek külön egyénisége van, az egyrészt azon alapul, hogy nincs kettő, aki ugyanazt a világot látná, másrészt, hogy nincs kettő, aki ugyanúgy látná a világot. (...)
Mindenikünk lelkében a világ tükröződik vissza, de mindenikünkben másként tükröződik.
S a lélek maga, az egyéniség nem egyéb, mint a világnak egy sajátságosan színezett tükörképe."
- Babits Mihály -

Az évindító bejegyzések nem lennének teljesek a számmisztika nélkül. Ehhez az íráshoz is kaptam inspirációt Nádas Nándortól, kettőnk gondolatait gyúrtam itt egybe.

Jó döntéseket hoztál 2013-ban?

Az évkezdés, a születésnap, minden jelentős fordulópont egy-egy mérföldkő az életünkben. Leülhetünk erre a képzeletbeli határpontra, megpihenhetünk, fellélegezhetünk, magunkra figyelhetünk. Mivel innen vissza is, előre is pillanthatunk, érdemes számot vetni az elmúlt évvel, visszatekinteni az élményekre, a tapasztalatokra, és a megtörtént eseményeket figyelembe véve tervezni, korrigálni a jövőt.

2013 a választások és az elengedés éve volt. Olyan útelágazásokat kínált fel az élet, ahol komoly döntéseket kellett hoznunk arról, mi az, ami értékes és elengedhetetlen a számunkra, és melyek azok a dolgok, kapcsolatok, élethelyzetek, amiket már nem cipelnénk tovább. Az út bizonyos szakaszain felismerhettük és lerakhattuk ezeket a terheket. Ha ezt megtettük, 2014-ben az általunk választott úton már megkönnyebbülten haladunk tovább.
Ha jó elhatározásokat hoztunk, nyitva áll előttünk az út: derűsebben, fesztelenebbül, akadálymentesen haladhatunk céljaink, sikereink felé. Ha mégsem tettük meg a megfelelő lépéseket, akkor idén csak jóval nehezebben, küzdelmesebben tudjuk majd kézben tartani életünk irányítását.

Angyali átlényegítés

A tarot beavatási útján a lélekfejlődés szempontjából a 13-as az elengedés és az átalakulás tapasztalása volt, a 14-esnél pedig az átlényegítés következik.
Ahogy a halál utáni közötti köztes létben megtervezzük a következő életünket, úgy egy életen belül is van lehetőségünk minőségi változásokra.

A 13-as lapon felbontottuk a lélek palackját, hogy a 14-es tarot kártyán egy angyal áttölthesse azt egy ezüstpohárból az aranykehelybe. Ez az az állomás, ahol a régi értékeinket áttöltjük az újba, a magasabb értéket képviselő aranyba.
De mégis mi kerül át az új élet serlegébe?
Minden olyan életfeladat, amit a fejlődésünk szempontjából még meg kell oldanunk, véghez kell vinnünk, meg kell tapasztalnunk. Ám minden, amit már megoldottunk, megtapasztaltunk, lezártunk az előző évben (években), kikerül onnan és helyet ad valami másnak, vagyis új álmokkal, feladatokkal, elképzelésekkel gazdagíthatjuk lelkünket.
Ha a képre nézünk látjuk, hogy a folyamat átmeneti, ám visszafordíthatatlan. Minden mozgásban, alakulásban van. A folyó nem folyhat visszafelé, mi sem léphetünk más irányba, csak előre. Benne vagyunk az áramlásban, az a dolgunk, hogy a kiegyenlítődésben a legkisebb ellenállást kövessük, tartsunk M-ÉRTÉKET, így az értékek nem folynak ki az ujjaink között.

A lóerők éve: kapaszkodj és tartsd az irányt!

Ahogy a folyót a medre tartja kordában, úgy az utat is a határok szegélyezik. Ezek között a határok között halad a siker felé vezető úton a Diadalszekér.
2014 a lehetőségek éve, ráadásul a kínai horoszkóp szerint hamarosan beköszönt a Ló éve is.
Hogyan juthatunk el a lovak vontatta diadalszekérrel a lehetőségeinkhez? A tarot 7-es lapját olvasva ez a jó tanács hozzá: szorgalommal, kitartással, az út változásait követve.

Zárjuk le a múltat, csak a legfontosabb értékeket vigyük magunkkal. Legyünk a jelenlét állapotában - itt és most - akkor tudjuk leginkább tartani az irányt, az egyensúlyt.
Ha kijelöltünk magunknak egy irányt, ne térjünk el lényegében róla, csak finom mozdulatokkal igazítsunk a gyeplőn.
Küzdjünk meg az álmainkért, ne hagyjuk, hogy bárki vagy bármi elbizonytalanítson.
Foglalkozzunk a hétköznapi, gyakorlatias dolgainkkal, bízzunk a "felsőbb irányításban", és a cél magától megvalósul.
Related Posts with Thumbnails