2014. január 28., kedd

A második lovat is a kocsi elé kötve, indul a Ló éve!

"Az érzelmek vadlovak (...),
az értelem soha nem hajthatja őket igába teljesen."

- Paulo Coelho -


Az előző bejegyzésben a kínai újévvel és a ló szimbolikájával ismerkedhettünk meg. A kínai felfogásban élénken él az "új év, új élet" lehetősége, ám ahhoz, hogy lezárjuk a régit, és az értékes tapasztalatokat átemelhessük az újba, előbb be kell csukni magunk mögött a 2013-as év ajtaját.
Érdemes végiggondolni, mi minden történt velünk, ha szükséges "takarítsunk ki", söpörjük ki a hasznavehetetlent, majd vágjunk bele az új felfedezésekbe.

Mire tanított bennünket a Víz Kígyó?

2013-as év az átalakulás lehetőségét adta. Menekülés helyett szembenézhettünk magunkkal, felismerhettük azokat a kapcsolatokat, elképzeléseket, eszméket, hitrendszereket, sőt akár élethazugságokat is, melyek fenntartása már rengeteg energiánkat emésztette fel. Ez az energiaveszteség pedig hátráltatott bennünket a továbblépésben.
Ezek elengedésével a Kígyó elvezetett bennünket saját erőforrásainkhoz.
Vizes jellegéből azt tanulhattuk meg, hogy legyünk céltudatosak, akár csak a folyó, aki áramlásával alkalmazkodik a körülményekhez, de nem tér el a végső rendeltetésétől.
A Kígyó felébresztette az ősi ösztönöket, a szenvedélyt, a tudást, a Ló pedig megmutatja, hogyan integráljuk ezeket.

A Ló útját járva

Ahogy a nyugati asztrológiában a Skorpió átlényegülését a Nyilas magasabb rendű célkitűzései követik, úgy a Kígyó évét is hasonló energiákkal váltja fel a Ló.
Gyors változások, kiugró fejlődés, a tudat kiszélesedése jár együtt azzal, hogy egy teljesen új perspektívából - a ló nyergéből - szemléljük a világot.
Ez az év arra ösztönöz bennünket, hogy nagyobbat álmodjunk, magasabbra vágyjunk, és bátran, lelkesedéssel valósítsuk meg ezeket elképzeléseinket, ötleteinket.
Vállaljuk a kockázatot, keressük a kalandot, fedezzünk fel ismeretlen tájakat, lépjünk új utakra.
Az év sokkal mozgékonyabb, aktívabb és izgalmasabb lesz, mint az előző, és ha az égi állásokra pillantunk, ugyanezzel az átalakító dinamikával találkozhatunk. Azok az élethelyzetek, amik beragadtak, stagnáltak, most kibillenhetnek végre. A ló lehetővé teszi, hogy olyan feladatokat is elvégezzünk, amik eddig meghaladták erőinket, olyan távolságokra is elmerészkedjünk, ahová enélkül a támogatás nélkül nem jutnánk el.
A Ló év szenvedélyességgel, szabadságvággyal, sőt olykor vehemenciával, fékezhetetlenséggel alakítja az életet. Ő egy hatalmas erejű energia, gondos bánásmódot, figyelmet igényel, nehogy nekünk vagy másoknak kárt okozzon. Meggondolatlanság, túlzott merészség, hirtelenség, könnyelműség rossz útra vihet bennünket.
Az egyensúly az, amit meg kell valósítanunk a gyökeresen eltérő elemi és szellemi erők között. A célt ennek a másféleségnek az összehangolásával érhetjük el. A lovason - azaz rajtunk múlik - mennyire tudjuk kézben tartani a gyeplőt, és megzabolázni, segítővé formálni ezt a rengeteg lóerőt.

A gyarapodás fája

A kínai zodiákus állomásai megmutatják a "Mit", az adott év elemi minősége pedig a "Hogyan"-t.
A 2014-es év Fa Jang a gyarapodás, a növekedés aktív, teremtő állapota.
Ebben az évben is fontos a rugalmasság, az alkalmazkodás, hogy felülkerekedhessünk az akadályokon, de a fa másképp keres utat magának, mint a víz. Agresszívabban, határozottabban alakítja a környezetét, bár a mozgástere is korlátozottabb. A fák kiharcolják és megtartják az életben elfoglalt helyüket, de lágyan szelíden, szimbiózisban az őket körülvevő világgal.
Ezért ajánlatos ebben az évben előrelátóan tervezni, hogy megteremthessük életünkben a legoptimálisabb feltételeket.
Amennyiben a szabad cselekvésünket korlátozva érezzük, az elfojtott energiák frusztrációk, ingerültség, dühkitörések, sőt akár krónikus testi feszültségek formájában figyelmeztethetnek bennünket.
A Ló inspirációit, szenvedélyét, ötletgazdagságát, merészségét, kalandvágyát kitartással és előrelátással kell párosítani, hogy lelkesedésünk ne lohadjon le az első akadálynál.
Ha új gyökereket szeretnénk ereszteni, vagyis valami újat akarunk létrehozni most határozottan körvonalazott tervekre lesz szükség. Túl kell lépni a régi szokásokon, korlátokon ahhoz, hogy szabadon, a saját elképzeléseink szerint éljük az életünket. Ennek érdekében felelősségteljes döntéseket kell hoznunk, majd bátran elindulni azon az úton.
Ezért fontos, hogy olyan dolgokba vágjunk bele, amit teljes szívünkből fel tudunk vállalni.
894 719 78 48
Related Posts with Thumbnails