2014. március 20., csütörtök

Kos csillagjegy

Minden, amit általánosságban tudni érdemes...

Bevezető gondolat

„A Nemes Harc a csatamezőkről áttevődött önmagunkba. A Nemes Harc az, amit álmaink nevében vívunk.” (Paulo Coelho: A zarándoklat)

Mikor van?

Az asztrológiai évkör első csillagjegye a Kos.

Időszaka: a tavasz kezdete, amikor hirtelen kipattannak a rügyek, március 20. és április 19. között (a csillagjegyek kezdete és vége a Nap járásából adódóan évente néhány napon belül mozog).

Elementáris jellemzők

Eleme: tűz

Minősége: kardinális

Szimbóluma: a kos szarvai

Uralkodó planétája: a háború római istenéről elnevezett Mars

Kulcsszavai: akció, erő, cselekvés, aktiválás, tettvágy, energia, életerő, versengés, döntés, libidó

Színei: tüzes színek, főképp az égőpiros és a vérvörös

Kristályai: pirop és almandin gránát, rubin, rubellit

Virágai: élénk színű, természetes virágok

Ha a Kos jegyében születtél:

Egy kis bátorságért, vakmerőségért, de indulatosságért vagy elhamarkodott döntésekért nem kell a szomszédba menned. Az élet minden területén kezdeményező és lelkes vagy, bár a kitartás, a módszeresség és a türelem nem feltétlenül az erősséged. Ha a fejedbe veszel valamit, azt te azonnal akarod.

Ha az egészséges agressziódat nem tanulod meg uralni, hajlamossá válhatsz a dühkitörésekre, ha pedig elfojtod, akkor az akár betegségek kialakulásához is vezethet. Fontos megtalálnod az életedben azokat a területeket – akár a sportban, a hivatásban vagy szabadidős tevékenységekben – ahol kiélheted a szenvedélyeidet, versenyszellemedet.

A lazítást, a semmittevést hamar megunod, nálad látványosabban senki nem tud unatkozni.

Egész életedben őrzöd magadban a fiatalos lendületet, a játékkedvet és a kalandvágyat, így lélekben sosem öregszel meg.

Ez jellemzi a szerelmi életedet:

Friss és régi kapcsolatokban is állandó igényed van a megújulásra, a hódításra és a heves-tüzes összecsapásokra. Egyenes jellem vagy, véleményét kertelés nélkül közlöd akkor is, ha ezzel időnként megbántod a másikat. Jól jön egy megértő, türelmes partner, aki tudja rólad, hogy ha kitomboltad magad, már túl is léptél a sérelmeken.

Munka, hivatás:

Minden olyan terület neked való, ahol folyamatosan új kihívásokkal, teljesítményekkel kerülsz szembe. Sokat vállalsz és teljes erőbedobással tevékenykedsz. Szívesen irányítasz másokat, de te magad nehezen viseled ha utasítgatnak. Inkább a magad urává, vállalkozóvá válsz. Sokáig aktív, mozgalmas életre vágysz: még nyugdíjasként is újabb és újabb elfoglaltságokat keresel.

Erre érdemes odafigyelni egészségügyi téren:

Érzékeny lehet az epéd, ami a döntéskészséggel, a merészséggel, a célok felé haladással van kapcsolatban. A déli pihenő és a tudatos lazítás sokat javíthat közérzeteden.


Kövess a Facebookon és az Instagramon is!


Related Posts with Thumbnails