2014. május 28., szerda

Kövesd a fehér bikát! Újhold az Ikrek jegyében

"Bármikor, ha nagyon fontos döntés előtt állunk, a legjobb a megérzéseinkre és az indulatainkra hallgatni, mert az észérvek általában megpróbálnak eltántorítani minket az álmainktól, mondván, hogy még nem jött el az idő. Az ésszerűség fél a vereségtől, az ösztönösség viszont élvezi az életet és a kihívásait."

Paulo Coelho


"Al Dabaran", azt jelenti követő. Ő a Bika csillagkép homlokán található fényes, narancsszínű csillag, az égbolt egyik őrzője. 2014. május 28-án (budapesti idő szerint 20 óra 42 perckor) az újhold épp együtt áll vele.

Nandi, a fehér bika

Siva, hindu isten egy személyben a kegyes és a pusztító. Táncával megteremti a világot, de abban a pillanatban, hogy megáll, minden visszazuhan önmaga káoszába. Szent állata, Nandi, a fehér bika.
A bika az egyik legősibb szimbólum, szinte minden kultúrában találkozhatunk vele. Ő a négy őrző - a négy királycsillag egyike. Úgy tartják, ideájuk a teremtett világ négy tartóoszlopa.
Regulus (hindi csillagászatban: Magha, a Hatalmas) - az Oroszlán szíve - a szenvedély tüze: ő az erő, a vágy, a teremtő akarat ami létrehoz, elindít bármit
Antares (Jyestha, a Legidősebb) - a Skorpió szíve - az érzelmek mélysége: aki merészséget ad, hogy fejest ugorjunk sötét és félelmetes mélységeinkbe, melyből újjászületve más emberként léphetünk a fényre
Fomalhaut (Shatabhisha) - a Déli Hal szája, ahol elnyeli a Vízöntő vizét - a tudás kiárasztása - a gondolatok szabadsága, az információk sokasága, ami létrehozza a valóság eszmeiségének hálóját
Aldebaran (Rohini, a Szarvas) - a Bika homloka - a vitalitás, férfiasság és nemzőerő - ami rendíthetetlenül rögzíti, anyaggá formálja az előző hármat - belőlük születik meg a fizikai, kézzel fogható világ.

Valóságot teremtő gondolatok

Tudásunk, tapasztalataink, érdeklődésünk, kíváncsiságunk függvénye, hogyan gondolkodunk a világról: milliónyi információmorzsából alkotjuk meg személyes valóságunkat. Olyan egyedi a valóságképünk, mint az ujjlenyomatunk. Hiába szemléljük ugyanazt a dolgot, eseményt, személyt - apró pici vagy épp szakadéknyi különbségeket találunk nézőpontjaink között.
Nekem gyönyörűnek tűnik valaki, te átlagosnak látod.
Én utálom a spenótot, neked a kedvenc ételed.
Én a csillagok felé fordítom a figyelmemet, neked a számok világa a hétköznapi valóságod...
Sokféleségünk eredménye ez a csodálatos, színes létezés. Álmaink, vágyaink is épp ezért egyediek, senki máséhoz nem hasonlíthatók. Ezért kizárólag a saját eszméidet, inspirációidat követheted. Könnyedén, mint a szél, az áramlatokhoz alkalmazkodva, de a célt soha nem tévesztve szem elől.

Az Ikrek újholdnál lehetőségünk adódik, hogy újraformáljuk, újratanuljuk a világról alkotott elképzeléseinket. Szabadulj meg azoktól a gondolatoktól, melyek nem engednek továbbmozdulni. A Bika negatív aspektusa a túlzott ragaszkodás, a merevség, a nehézkesség. De ha kilépünk a megszokottból, ha életre keltjük magunkban nemzőerejét, és általa felpezsdítjük életenergiánkat, megváltozik körülöttünk minden.
Ehhez nem szükséges házakat bontani, árkokat ásni, falakat törni - elegendő megváltoztatni azt, hogyan gondolkodunk a világról.
Szakadj el a régi mintáktól, az elvárásoktól, a tévhitektől. Nyiss az új lehetőségek, új tervek, új emberek felé. Ne legyél rest tanulni, befogadni, megismerni. Ne érd be a mások szerinti jóval, kövesd azt, ami számodra a legjobb.
Indulj el, kövesd a fehér bikát! Táncold végig az életed, különben csak hanyatlik és pusztulásnak indul.

Gondolataid, szavaid, tetteid hatással vannak a világra!
Related Posts with Thumbnails