2014. augusztus 24., vasárnap

Szűz csillagjegy

Minden, amit általánosságban tudni érdemes...

Bevezető gondolat

„Az ember nemcsak végig-cselekszi, végig-beszéli és végighallgatja az életet, hanem végig-álmodja is. Mindennek alján gomolyog az álom. S ez éppen úgy élet, mint a cselekvő, a beszélő, a hallgató valóság.” (Márai Sándor)

Mikor van?

Az asztrológiai évkör hatodik jegye a Szűz.

Időszaka: nyár vége, amikor már érezhetően hűvösebbek az esték,  augusztus 22. és szeptember 22. közötti periódus (a csillagjegyek kezdete és vége a Nap járásából adódóan évente néhány napon belül mozog).

Elementáris jellemzők

Eleme: föld

Minősége: változó

Szimbóluma: az „M” csillagképhez kapcsolódó búzakalász

Uralkodó planétája: Merkúr, az istenek hírnöke

Kulcsszavai: alkalmazkodás, precizitás, aprólékosság, szorgalom, rend és rendszer, tisztaság

Színei: visszafogott színek, homokszín, világosbarna, szürke, finom zöld

Kristályai: achát, kalcedon és a barna jáspis

Virágai: az őszi kert virágai

Ha a Szűz jegyében születtél:

A „rend” szó minden formájában illik rád: rend-es vagy másokkal, meghatározott rend-szerek szerint élsz, és szélsőségesen rend-mániás vagy épp végletesen rend-etlen vagy.

Emiatt azonban sokan kedvelnek. Józanságoddal olyan vagy számukra, mint egy nyugodt kikötő, ahol minden gond(juk)ra van mentő körülmény. Segítőkészségedet, alázatosságodat gyakran ki is használják.

Egyetlen apró részlet sem kerüli el a figyelmedet. Agyad olyan, mint egy számítógép, minden beérkező információt feldolgoz, elemez, a megfelelő helyen tárol. Életed precíz ismereteken nyugszik. Épp ezért nem esel kétségbe, ha egy elméleti vagy gyakorlati problémára kell megoldást találni, tudod, hol keresd a megfelelő módszert, és előre számolsz az esetleges hibalehetőségekkel.

Ez jellemzi a szerelmi életedet:

Kezdetben óvatos és tartózkodó vagy, nem ugrasz fejest az érzelmekbe. Kapcsolataidban gondoskodó, segítőkész vagy, partnered mindig számíthat rád. Számtalan konfliktus elkerülhető, ha partnered hozzád hasonló nézeteket vall a tisztaságról, a rendszeretetről, a hétköznapok működtetéséről.

Munka, hivatás:

Közvetlenül vagy választott hivatásod révén támogatsz másokat. Olyan feladatokban érezheted jól magad, ami kritikus figyelmet és gyakorlatias gondolkodást igényel. A tanítás, az írás, a gyógyítás sem áll távol tőled. Munkádban hasznodra lehet józanságod, pontosságod, megbízhatóságod, a monoton feladatoktól sem riadsz vissza, azokban is felfedezed a ritmust, a szépséget.

Erre érdemes odafigyelni egészségügyi téren:

Ösztönösen figyelsz az egészségedre, olykor még a ló túloldalára is áteshetsz. Legérzékenyebb szerved a vékonybeled, ami a szétválasztással, a megkülönböztetéssel van összefüggésben. Minden evés után hagyj magadnak 5-10 perc pihenőt, ezzel segítheted a szervezeted táplálékfelvételét.


Kövess a Facebookon és az Instagramon is!


Related Posts with Thumbnails