2014. augusztus 24., vasárnap

Szűz csillagjegy

„Az ember nemcsak végig-cselekszi, végig-beszéli és végighallgatja az életet, hanem végig-álmodja is. Mindennek alján gomolyog az álom. S ez éppen úgy élet, mint a cselekvő, a beszélő, a hallgató valóság.” (Márai Sándor)

Az asztrológiai évkör hatodik jegye a Szűz
Időszaka a nyár vége: augusztus 22 és szeptember 22 közötti periódus
(A csillagjegyek kezdete és vége a Nap járásából adódóan évente néhány napon belül mozog.)
Eleme: föld
Minősége: változó
Szimbóluma: az „M” csillagképhez kapcsolódó búzakalász
Uralkodó planétája: Merkúr
Kulcsszavai: alkalmazkodás, precizitás, aprólékosság, szorgalom, rend és rendszer, tisztaság
Színei: visszafogott színek, homokszín, világosbarna, szürke, finom zöld
Kristályai: achát, kalcedon és a barna jáspis
Virágai: az őszi kert virágai

Ha a Szűz jegyében születtél:

A „rend” szó minden formájában illik rád: rend-es vagy másokkal, meghatározott rend-szerek szerint élsz, és szélsőségesen rend-mániás vagy épp végletesen rend-etlen vagy.
Emiatt azonban sokan kedvelnek. Józanságoddal olyan vagy számukra, mint egy nyugodt kikötő, ahol minden gond(juk)ra van mentő körülmény. Segítőkészségedet, alázatosságodat gyakran ki is használják.
Egyetlen apró részlet sem kerüli el a figyelmedet. Agyad olyan, mint egy számítógép, minden beérkező információt feldolgoz, elemez, a megfelelő helyen tárol. Életed precíz ismereteken nyugszik. Épp ezért nem esel kétségbe, ha egy elméleti vagy gyakorlati problémára kell megoldást találni, tudod, hol keresd a megfelelő módszert, és előre számolsz az esetleges hibalehetőségekkel.

Szűz a szerelemben:

Kezdetben óvatos és tartózkodó vagy, nem ugrasz fejest az érzelmekbe. Kapcsolataidban gondoskodó, segítőkész vagy, partnered mindig számíthat rád.

A Szűz hivatása:

Kritikus figyelmet és gyakorlatias gondolkodást igénylő területek, például könyvelés, közgazdaság, lektorálás, adatfeldolgozás, tanítás, gyógyászat.

A Szűz egészsége:

Ösztönösen figyelsz az egészségedre. Legérzékenyebb szerved a vékonybeled, ami a szétválasztással, a megkülönböztetéssel van összefüggésben. Minden evés után hagyj magadnak 5-10 perc pihenőt, ezzel segítheted a szervezeted táplálékfelvételét.

Aktuális havi horoszkóp a Szűz jegyének:

A Mindennapi nő oldalán! (kattints a linkre)
Related Posts with Thumbnails