2014. augusztus 25., hétfő

Tiszta lapok, új fejezetek: újhold a Szűzben

Mit tennél, ha valaki azt mondaná neked, hogy kívánságod szerint törli eddigi életed néhány fejezetét. Azokat, amiktől legszívesebben te is megszabadulnál: az elkövetett hibákat, a hatalmas tévedéseket, az oltári csalódásokat, fájdalmas búcsúkat, hazugságokat, megcsalásokat, keserűségeket, mélypontokat, égő sebeket hagyó szakításokat...
Mit felelnél? Elfogadnád az ajánlatot, és megszabadulnál tőlük örökre?

Mielőtt bármit is felelnél, gondolj csak bele. Ezektől az élményektől, ezektől a megrendítő érzésektől lettél a mai önmagad. Ezek a tapasztalatok gazdagítanak és a belőlük levont konzekvenciák, bölcs meglátások segítenek abban, hogy ne kövesd el folyton ugyanazokat a hibákat. Hogy jobban szeresd azt, aki vagy.
Ezért az a "valaki" egy másfajta ajánlattal áll eléd. Arra kér, hogy őrizd meg a régi lapokat. De ragadj tollat, és életed további fejezetét rajzold meg, írd meg úgy, ahogy TE szeretnéd.
Erre mit felelnél? Nekifognál az újratervezésnek?

Az életterv-rajzok

Az egyik leggyakrabban használt szimbólumunk a ház. Nem véletlen, hogy rajzteszteknél vagy az óvodai gyerekrajzoknál sokszor találkozunk vele, sőt álmunkban is gyakorta házakban találjuk magunkat.
A pszichológia szerint a ház a lényünk, a lelkünk térképe, amit a test falai védenek. Pinceszintje a tudatalattinkat, emelete a felsőbb énünket jeleníti meg, visszavihet gyerekkorunk helyszíneire, de akár jövőbeli önvalónkat is felfedezhetjük benne. Attól függően, milyen állapotban vagyunk, lehet romos, omladozó, tiszta vagy hívogatóan, otthonosan berendezett.

A ház mindig is a nagyobb egységek (mint például a városok) kicsinyített mása volt, vagyis a makrokozmoszt visszatükröző mikrokozmosz. A Kazanlár-féle tarot kártya lapjain is felfedezhetjük a lét-beavatás állomásait az épületeken keresztül. A Bolond még csak felhőkön úszó illúzióként "káprázza" jövőbeli önmagát, a Mágus már tudatos képzelettel teremti, a Főpapnő pedig önmaga biztonságában (vagyis az épületen belül) elcsendesülve ücsörög.

Mindenki egy majdnem kész háztervvel, vagyis élettervvel születik. Főfalaink adottak: ezekkel születünk, ezeken nem tudunk változtatni. Ide tartozik a kor, a társadalom, a család, a helyszín és az időpillanat, amikor születésünkkel ünnepélyesen átvesszük jelen életünk házkulcsait. Ezek fixek, stabilan rögzítve vannak, ha kiütnénk őket, darabokra hullana az épület. De az, hogy hogyan alakítjuk a belső tereket - kényelmetlen priccsekkel vagy párnás kanapékkal rendezzük be - rajtunk áll...

Fél évnyi újhold

Izgalmas fél év elé nézünk. Ugyanis jövő hónaptól, a Mérleg jegybe lépésétől a jövő évi Halak hónap végéig mindig tiszta lappal, vagyis ÚJHOLDDAL indítunk!
Most még néhány nap csúszással követi az újhold a jegybelépést, de szeptember 23-tól, az őszi napéj-egyenlőségtől a tavasziig ez még szorosabbá válik, így minden hónap egy új fejezet lehet.

Ha a Nap és a Hold egyazon jegyben, szorosan együtt áll akkor az az energia esszenciálisan mutatkozik. Így ez a megtisztulás és az újrakezdés lehetősége.Ráadásul most egy teljes hónapunk lesz az adott témák átformálására, hiszen a jegybelépést is ez a momentum határozza meg!

A Szűz újhold a blueprintek blueprintje, vagyis az újratervezés megtervezésének az ideje. Terveket készíthetsz arra, hogyan fogod tudatosan formálni - újraírni, újrarajzolni magad a következő fél évben.
Az érintett területek a következők lesznek:
A Mérleg jegyével a te és én kérdés kerül előtérbe, a Skorpió újholddal (amihez ráadásul egy részleges napfogyatkozás is jár) a totális megtisztulást és teljes átalakulást hozó változások társulnak. A Nyilasban a hitrendszereket, a világképeket rajzolhatjuk újjá, míg a Bakban a célkitűzéseket. A Vízöntőben új nevet adhatunk annak, kik is vagyunk a nagy egészben, s a Halak dupla újholdjával beleilleszthetjük, beleolvaszthatjuk a változásokat az eredeti élettervbe. A finálé egy, Magyarország területéről is látható teljes napfogyatkozás lesz!

Ha szeretnél erről többet hallani, szeretettel várunk Nándival közösen az élettervekről szóló előadásra. Sőt a most alakuló női kör is ennek az újraformáló energiaörvény emelő áramlatával nyitja majd meg kapuit...
Related Posts with Thumbnails