2015. január 12., hétfő

Álom-energia: Mars a Halak jegyéb lép

"Nem emberi lények vagyunk, akik spirituális élményeken megyünk keresztül, hanem spirituális lények, akik az emberi létezés élményén haladnak át." (Maharishi Mahesh, indiai filozófus, jógi)

Minden bejegyzésem írása úgy kezdődik, hogy keresek egy képet és egy idézetet, ami leginkább kifejezi azt a tartalmat, amiről az adott energiák kapcsán írni szeretnék.

A kép a mai vizuális kultúrában kiemelkedő szereppel bír, hiszen a szemünk vált a legfontosabb érzékszervünkké. Kép formájában ömlik ránk az információ, összesűrítve sok-sok mondanivalót.
Mivel hozzáedződtünk ehhez az "áradathoz", a mögöttes tartalmakon már csak ritkán állunk meg elgondolkodni, pedig a színek, a formák, az ábrák a legmélyebb, tudatalatti tartalmainkra vannak hatással. Ezért lehetséges, hogy a tarot arkánumai több ezer éve ugyanazokat a húrokat pendítik meg a keresőkben, akkor is, ha a hozzájuk kapcsolódó élethelyzetek és a gondolkodásmód jelentősen megváltozott. De a lapokat ma is értjük, ha érteni akarjuk: "Változtasd meg a nézőpontodat!" "Ha kinőtted a jelen körülményeidet, lépj tovább!" "Csendesedj el és figyelj befelé. Ott találod meg a válaszokat."

Honnan is kanyarodtam ide? A Halak Mars analogikus ábrázolása kapcsán. A Halakhoz kapcsolódik a spiritualitás. A "spiritum" latin szó egyszerre jelent lelket, lelkierőt, bátorságot és alkoholt is. Tökéletes esszenciája a tizenkettedik Zodiákusnak. Mivel ez a lélek formálódásában - az álmokban, az illúziókban, a megfoghatatlanban, a transzcendentálisban rejlő erő. Ha pedig hiányzik belőlünk mindez, vagy félünk az irányítástól bódító szerekhez nyúlva hajszoljuk ennek látszatát.

A tüzes Mars most erre a felségterületre lép (2014. január 12-én, hétfőn 11 óra 21 perckor). Mi történik, ha a spiritusz szikrát kap? Ezt ábrázolja a lángoló alkohol.

Az illanó erő

A jegyet váltó Mars képletének egyértelműen a Neptunusz a legerősebb tagja, mivel ő a saját óceánjában hajózik. Erre a vízi járműre lép fel most a Mars, hogy közel egy hónap alatt a saját partvidékére juthasson.

Hajo Banzhaf archetípusai nagyon képletesek, így jellemzi kettejüket: a spirituális harcos és a védőangyala, árnyékuk pedig a részeges kalóz és a méregkeverő.
Shakespeare vagy Agatha Christie is imádná ezeket a karaktereket, remek vígjátékokat, drámákat lehetnek kihozni ilyen szereplőkből.
De saját lélek-történetünket az élettel közösen mi magunk írjuk, így rajtunk múlik, melyik "jelmezt" öltjük fel.
Lássuk hát a kellékes ládát és a lehetőségeket!

Sokkal élesebben körvonalazódnak életünkben azok a kapcsolatok, ahol felismerhetjük az áldozatszerepeket. Ezek a helyzetek a legnagyobb energiarablók (kalózok), dönthetünk, hogy hagyjuk-e magunkat tovább sarcoltatni.

A Halak Marsnál könnyen illannak az energiák, mint ahogy a meggyújtott alkohol-láng is hamar kialszik. Ezért megjelenhet a céltalanság, a gyengeség, a gyámoltalanság. Minél több a tudatos akarat, annál megfoghatatlanabbá válik a cselekvés eredménye. Most nem erőből és dacból lehet a dolgok végére járni.
Minél jobban feszülünk, görcsölünk, annál inkább azt fogjuk érzeni, távolodunk a megoldástól. Az irányvesztettség levertséghez vezet, ami akár betegségek formájában is manifesztálódhat.

Az előrehaladás kulcsa abban rejlik, hogy mi is felszállunk a Neptunusz csónakjára, és hagyjuk magunkat vezetni. Ez az életbe vetett bizalom. Minél inkább át tudjuk adni magunkat ennek a Felsőbb irányításnak, annál közelebb kerülünk álmaink, célkitűzéseink megvalósulásához. Hallgassunk az intuíciónkban, bízzunk a megérzéseinkben, figyeljünk az álmainkra.
Related Posts with Thumbnails