2015. szeptember 22., kedd

Egyensúlyban a döntéseinkkel

Mérleg jegybe lépés és őszi napéj-egyenlőség

ANTIPÁTOSZ

Nincs "jutalom, nincs
"büntetés – csakis 
következmény van.


Fodor Ákos

A Zodiákus kardinális pontjai (a meteorológiai évszakok kezdetét jelölő asztrológiai hónapok) négy elementáris erőt indítanak be.
A tüzes Kos szenvedélyes, kirobbanó lendületével köszönti a tavaszt, a vizes Rákkal az érzelmeink árasztanak el bennünket, a földies Bakon keresztül az anyagi világ céltudatosságával ismerkedhetünk, míg a most kezdődő őszbe invitáló Mérleggel a kapcsolataink kerülnek fókuszba.

Egy-egy kvadráns három különböző erőhatásból tevődik össze. Mivel a kezdő pontja most a levegős Mérleg így a külvilágból érkező benyomásaink, emberi kapcsolataink mennek keresztül a különböző transzformációs állomásokon.

Legelőször is a belső egyensúlyunkkal kell szembenézni, amit főképp a kapcsolatainkon keresztül mérhetünk le. Abban, hogy hogyan reagálunk másokra, milyen hatással vannak ránk bizonyos személyek.
Döntéseket hozunk - vagy próbáljuk elkerülni őket - tapasztalatokat szerzünk, aminek önismereti vonatkozásaival, vagy Fodor Ákost idézve érzelmi "következményeivel" majd a Skorpió havában kell számolnunk. Végezetül a Nyilas készíti elő a továbblépést, az álmok és vágyak irányába fordítja a figyelmet, itt a hitünk mérettetik meg a mérlegen.

A Mérleg hónap képlete

Időpont: 2015. szeptember 23, 10 óra 21 perc

A jegybe felszálló-holdcsomópont és Fekete hold Lilith együttállással lépünk be.
A kapcsolati energiákat több rétegben érinti ez a hónap, a felszínen és a mélyebb rétegekben.
Minél tudatosabban foglalkozunk ezekkel a dolgokkal, annál nagyobb, hosszú távra szóló változásokat indíthatunk el. Ebben segít az egzakt Szaturnusz szextil is, ami bár türelmet és kitartás igényel, stabil struktúrákat hoz az életünkbe.

Nem csupán a meglévő kapcsolatainkat formálgathatjuk közvetlenül, de az idevonatkozó hitrendszereket is csiszolgathatjuk. Vagy hagyhatjuk, hogy ő smirglizzen minket.
Unatkozni nem fogunk e téren, legalábbis ezt ígérik a planéták (lásd lentebb).

Te döntesz!

A Mérleg, mint objektív eszköz megmutatja a bennünk lévő harmóniát, illetve diszharmóniát. Ne felejtsük el, hogy a mérlegre a súlyokat mi helyezzük fel.
Hogyan?
A döntéseinken keresztül. Úgy, hogy egy-egy helyzetre, szituációra miként reflektálunk.

De azt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy a mérleg megőrzi az eddig összegyűjtött "súlyokat" is, vagyis minél több megoldatlan problémát halmoztunk fel, annál nagyobb munkával tudjuk csak kiegyenlíteni azt.

Ha valaki alapvető elégedettséggel, saját elképzelései szerint éli az életét, legfeljebb kis korrekcióra van szüksége nap mint nap. Nehézségekben, vitás helyzetekben jobban helyt tud állni. Lépései előtt körültekintően, másokat is figyelembe véve mérlegel, de sosem szorítja háttérbe önmagát. Tudja, hogy a világ rendkívül érzékeny mérlege a legkisebb mozdulatára is reagál.

Neked milyen az idei mérleged? Ilyen vagy olyan irányba félrebillent vagy a saját középpontodban állsz?

Jelentős napok a Mérleg havában:

2015.09.23, szerda

10 óra 21 perckor a Nap átlép a Mérleg jegyébe. Ez az őszi napéj-egyenlőség ideje. Innentől kezdve a téli napfordulóig rövidebbek lesznek a nappalok és hosszabbak az éjszakák.
A keltáknál ez volt a Mabon, a bőség ünnepe.

Hold a Vízöntőben (19 óra 52 perc)

2015.09.25, péntek

Mars a Szűz jegyébe lép (04 óra 18 perc), és az erőgazdálkodás, a hétköznapi cselekvések felé fordul a figyelem. Az elfojtások, a belső ellenállások, a tehetetlenség érzése miatt nagy feszültségek keletkezhetnek. Érdemes óvatosabban, figyelmesebben közlekedni és az egészségi állapotunkra is nagyobb figyelmet fordítani.

Hold a Halak jegyében (21 óra 5145 perc).

2015.09.26, szombat

Plútó direkt mozgásban. Az áprilisban "parkolópályára" tett hosszú távú céljaink, változási kezdeményezéseink újra előre mozdulhatnak.

2015.09.27, vasárnap

Hold a Kos jegyében (21 óra 29 perc).

2015.09.28, hétfő

Telihold a Kosban (04 óra 50 perc), tiszta idő esetén végre egy hazánkból is látható teljes fogyatkozással. A "műsor" hajnali 2 óra 11 perckor kezdődik, a csúcspont 4 óra 50 perc környékén lesz és egészen a napfelkelte első sugarainak felbukkanásáig figyelhetjük ezt az égi jelenséget.
Asztrológiai szempontból továbbra is az emberi kapcsolatok vannak terítéken, jó sok feszültséggel és átmozdító energiákkal.

2015.09.29, kedd

Hold a Bikában (20 óra 57 perc).

2015.10.01, csütörtök

Hold az Ikrekben (22 óra 04 perc).

2015.10.04, vasárnap 

Hold a Rákban (02 óra 22 perc).

2015.10.06, kedd

Hold az Oroszlánban (10 óra 31 perc).

2015.10.08, csütörtök

Vénusz átlép a Szűz jegyébe (19 óra 30 perc). Az akarati feszültségek után az érzelmi helyzetek kerülnek felszínre. Bizalmatlanság, elköteleződési problémák, a szeretetlenség érzése, régóta hurcolt lelki sebek lehetnek a minket érintő területek. Másfél óra múlva a Hold is csatlakozik hozzá.

Hold a Szűzben (21 óra 51 perc).

2015.10.09, péntek

Ismét érdemes a hajnali égbolt felé fordítani a tekintetünket, igazán látványos együttállást csodálhatunk: a Hold, a Jupiter, a Mars, a Vénusz és a Regulus szereplésével.

Ezen a napon végre a Merkúr megáll a Mérleg első fokán és megindul előre. Kapcsolati helyzetek tisztázására, lezárására lesz lehetőség. Ha fontos megbeszélnivalónk van ezen a téren, ne halogassuk tovább.

2015.10.10, szombat

A felszálló-holdcsomópont átlép a Szűz jegyébe. Maximalizmus, (ön)kritika, áldozatszerepek, függőségi helyzetek, "nem vagyok elég jó" félelme - ha ismerősek ezek a témák, az elkövetkezendő másfél évben tudatosan vagy tudat alatt "takarítgathatjuk" ezeket.
Előadást-beszélgetést is tervezünk erről, az időpont még nincs fixálva, ha érdekel titeket, figyeljétek a bejegyzéseket.

2015.10.11, vasárnap

Hold a Mérlegben (10 óra 46 perc).

2015.10.12, hétfő

Nap és Uránusz oppozíciója. Szétszórtság, figyelmetlenség lehet az energia velejárója, ismételten fokozott figyelem ajánlott a közlekedésben, a mozgásban.

2015.10.13, kedd

Újhold a Mérlegben (02 óra 05 perc). A tegnapi Uránusz szembenállás még mindig erősen érzékelhető, váratlan, hirtelen fordulatokat irányozhat elő a kapcsolatokban.

Hold a Skorpióban (23 óra 39 perc)

2015.10.15, csütörtök

Mars és Jupiter együttállásban, 10.21-ig közösen folytatják égi útjukat.

2015.10.16, péntek

Hold a Nyilasban (11 óra 19 perc).

2015.10.18, vasárnap

Hold a Bakban (20 óra 53 perc).

2015.10.21, szerda

Hold a Vízöntőben (03 óra 38 perc).

2015.10.22, csütörtök

Hajnalban az Orionidák meteorraj átvonulását figyelhetjük meg.
Related Posts with Thumbnails