2016. február 8., hétfő

A Tűz Majom év újholdja

Újhold a Vízöntőben

"Ha szeretnéd valóra váltani álmaidat, mindenekelőtt ébredj fel!" (Vavyan Fable)

Az idei évet már meglehetősen sok aspektusból vizsgáltuk. Néztük a nagyobb asztrológiai vonatkozásokat, a numerológia és a tarot üzeneteit, a kínai asztrológia szimbolikáját, most pedig ez utóbbinak a nyugati leképeződését vesszük szemügyre.

A mai újhold ugyanis a kínai holdújév kezdetét jelzi, ezzel a konstellációval "pecsételjük le" a Tűz Majom évét.

Nem lesz semmi ellentmondás az előző bejegyzésekben taglaltakkal: itt is az erő, a dinamizmus, az ebből adódó (konstruktív és destruktív) feszültségek rajzolódnak ki.

Tudom, mit kell tennem

A képlet annyira élénk és vibráló, hogy szinte lehetetlenség egyetlen pontjánál leragadni Egyik fényszög visz a másikig, mintha egy hatalmas óraszerkezet fogaskerekei lennének, amik folyamatosan pörögnek, zakatolnak, hajtják egymást...

Az újhold (bp-i idő szerint) 2016. február 8. 15 óra 39 perckor következik be. A Vízöntő újhold a tudatos/tudati megújulás lehetőségét hordozza. (A holdújévek vagy Vízöntő vagy Halak újholddal indulnak. Utóbbi esetben a lelki/érzelmi tiszta lapok lesznek a kiindulási pontok.)

Az újhold az uralomban lévő Skorpió Marstól kap egzakt, kvadrátos fényszöget. Ha a két jegy kardinális üzenetét vesszük alapul, a lelkierő, az érzelmi impulzusokat követő bátor cselekvés és a tiszta tudás eszméje kapcsolódik össze.

A tegnapi előadáson az került szóba, hogy az ideák, sok esetben köszönőviszonyban sincsenek a hétköznapi megvalósulással. Ez pontosan így van, hiszen mindenki a saját szűrőjén (hitrendszerén, világképén, tudatosságán) engedi át ugyanazt az energiát, így a megnyilvánulás formája is mindig egyedi.

Makacsul ragaszkodhatunk saját, kicsinyes elképzeléseinkhez, sőt, megpróbálhatjuk másokra erőltetni saját ideológiánkat. Meggondolatlanul belemehetünk különböző élethelyzetekbe, anélkül, hogy körültekintően felmérnénk a lehetséges következményeket. De túl is agyalhatjuk a cselekvést. Ahelyett, hogy a valóságban lépkednénk előre, bolyonghatunk saját gondolati légvárunk útvesztőiben.

Vagy lehetünk egy tiszta, kiforrott (spirituális) eszme megvalósítói.

Bár a keleti és a nyugati elemtan eltérő, mégis felfedezhetők a hasonlóságok. A jang tűz analóg a Skorpió Marssal, míg a fém Majom a levegős Vízöntővel. A tűz a tett, a cselekvés, a szenvedély, a lelkesedés, a fém a kapcsolat, a kommunikáció, a gondolatok kölcsönhatása a minket körülvevő világgal. A kínai felfogás szerint a tűz megolvasztja a fémet (uralmi Mars és rangvesztett Nap). Az elmúlt évek elmélkedése helyett, idén a tetteké lesz a főszerep. A szívünk mélyén tudjuk, mit kell tennünk, mi a helyes. Tegyük hát!

Zseniális ötletek

Mi mással ünnepelhetnénk a holdújévet, mint tűzijátékkal?
A képlet csúcspontján ott az Uránusz, ami további kirobbanó, sziporkázó lendületet ad ennek az új évnek.

De mint mindig, most is, az érmének két oldala van, a lelkesedés, a világmegváltó tervek önmagukban nem egyebek a felvillanó, majd az éjszaka sötétjébe vesző látványos fényjelenségnél.

A lehetőség ott van. Élsz vele vagy sem, a te döntésed. De önmegvalósítás, kreativitás, alkotóerők szempontjából meghatározó időszak vár ránk. Fontossá válik a saját út kibontakoztatása, az, hogy felfedezzük különlegességünkkel, egyediségünket ebben az uniformizált világban.
Felszabadíthatjuk magunkat régi kötöttségeink alól, nem csupán fizikai, de érzelmi és szellemi szinten is.

BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!
Related Posts with Thumbnails