2016. szeptember 15., csütörtök

Gyógyulás

Szűz-havi telihold és holdfogyatkozás: 2016.09.16 (21h05p)

"Az életünkben egy ideig (...) azt gondoljuk, hogy a problémáinkra megoldást kellene találnunk.
A spiritualitás növekedésével fölfedezzük, hogy a probléma a megoldás része.
A veszteség a növekedés része. Az ellentétek az egység részei.
A tökéletlenségeink a tökéletes felé irányítanak.
A sebeink mások gyógyításának, gyógyulásának eszközévé válnak."
(Pál Ferenc)

Amikor augusztus 22-én beléptünk a Szűz jegybe, úgy aposztrofáltam, hogy elindul a Végső visszaszámlálás. Az volt az a pillanat, illetve a néhány nappal később együtt álló Mars és Szaturnusz energia, ami "felturbózta" azokat a folyamatokat, amik többé-kevésbé az eddigi évet jellemezték. Sok időnk nem volt kiheverni ezt, mivel második fázisban egy erős napfogyatkozásos újhold "piszkálgatott" meg bennünk ismét valamit.

Hétköznapi szinten fokozódott a feszültség (igen, még mindig lehetett tovább fokozni). Visszaköszönhettek olyan fizikai tünetek, amikkel azt hittük, réges-rég leszámoltunk végleg. Akár újak is megjelenhettek, olyasmik, amiket nehéz volt pontosan körbehatárolni, konkrétan beazonosítani. Megjárhattunk lelki mélypontokat: depresszió, pánikbetegség, megmagyarázhatatlan bizonytalanságok, kétségek formájában.
Jó hír azonban, hogy lassacskán lecseng ez az időszak!

Most érkezünk el az utolsó állomásához, a holdfogyatkozással kísért teliholdhoz. (Csillagászati érdekesség, hogy a látványból hazánkban is elcsíphetünk valamicskét. A fogyatkozás maximuma 18 óra 55 perc lesz - ekkor a holdkorong bal felső sarkában egy homályos foltot figyelhetünk meg.)

Hogy jobban értsük, mi is történik, érdemes foglalkoznunk az átlényegítés asztrológiai analógiáival. Ígérem, csak röviden!
Ahogy a jegyek szimbólumaiból is látszik a Szűz és a Skorpió két "M" betűt formál. A régi korokban a Mérleg is ennek az égi "M"-nek a része volt, ami az ősi halál-ciklusokra utal. (A legtöbb nyelvben a halál szó "m" betűvel kezdődik - mort, morte, mauta, mortem, moarte, muerte, maveth, marg, satöbbi.)

A fizikai vagy spirituális halál első állomás a felkészülés, a megtisztulás (Szűz), második a lélek megmérettetése (Mérleg), harmadik pedig az "eredménytől" függő felemelkedés vagy zuhanás - vagyis a transzformáció (Skorpió).

A Szűz, ahol épp most járunk, további hármas egységre bontható: ezeken a fázisokon haladtunk keresztül.

Kiindulási pontja a rendteremtés. Azt jelenti: kritikusan megvizsgálni, mik azok a dolgok, helyzetek, kapcsolatok, vágyak, elképzelések, amik hasznosak és amik már haszontalanok számunkra.
A haszon itt nem anyagi természetű, hanem olyan értékmérő, ami a későbbiekben táplálni, gazdagítani tud bennünket. Gondoljunk csak arra, hogy az aratás vagy a szüret után is szét kell választani a sérült, romlott, rohadt szemeket az egészségestől, különben „megfertőzi”, tönkreteszi az egész termést.

Körbenéztünk, hogy mik azok a dolgok, amiket ideje lenne kiszelektálni az életünkből?

A második lépcsőfok a megtisztulás. Régen a rituálék előfeltétele volt a testi-lelki felkészülés. Még manapság is megvan ennek a hagyománya, például a katolikus templomokba lépve először szenteltvízzel "megtisztítjuk" magunkat.
De a gyógyító szentélyekbe is csak rituális mosdást követően léphettek be az emberek. A beavatási szertartások előfeltétele volt a böjtölés, amikor a méreganyagokat kivezették, hogy készen álljanak a magasabb minőségű energia befogadására.

Sok esetben a mostanság jelentkező fizikai tünetek is hasonló tisztulások voltak.
A teliholdnál elindulhat végre a gyógyulás áldásos folyamata. Az egész-ség nem más, mint önmagunkkal való kiteljesedés. Ez pedig előfeltétele annak, hogy a jövőben hogyan nyilvánulunk meg a külvilágban, milyenek lesznek a kapcsolataink.
Minél teljesebbé válunk most, a Mérleg jegyénél annál harmonikusabb visszajelzéseket, megerősítéseket, igazolásokat kapunk.
Utána a Skorpióban végbe mehetnek majd azok a (mély, lelki) átalakulások, amiknek az eredményei a közeljövőben (a 2017-es évben) válnak kézzel foghatóvá számunkra.

A következő esztendőben hatalmas emelkedésekre és zuhanásokra lesz esély, ugyanis a 10-es év (2+0+1+7) szimbóluma a Szerencsekerék. Sorsfordulatok: jupiteri ajándékok vagy szaturnuszi leckék.
Érdemes hát ezekre tiszta, egészséges szívvel, őszinte hittel, önálló világlátással készen állni.

Fogyatkozásoknál mindig előkerül a karma fogalma is, mivel szorosan kötődik a holdcsomópontokhoz. Ez azt jelenti, hogy a gyógyulás egyszerre több síkon is megtörténhet: régi (akár karmikus) fizikai-lelki-mentális sebek hegedhetnek most be.

Ezt a képletben a Hold-Kheiron együttállás is megerősíti, amire az aszcendensen álló Algol ad feloldást.
Kheirón arra tanít bennünket, hogy vannak olyan sérülések, amikkel nem tudunk mást tenni, mint elfogadni. Nem tudjuk visszamenőleg feloldani, semmissé tenni, eltitkolni, akármennyire is szeretnénk elrejteni őket a külvilág elől.
Szégyen. Bűntudat. Az alkalmatlanság érzése. Elutasítottság. Kiközösítés. Másság. Megtagadott szülői minták, amik észrevétlenül az életünk részévé váltak. (Velem ez soha nem történhet meg. Én sosem leszek olyan… Ismerős?)
Ezt oldja az Algol. Az Algolban hatalmas erő van, ha szembe merünk nézni végre azokkal a félelmeinkkel, amik eddig kővé dermesztettek.

Fontos azonban szem előtt tartani, hogy most nem a mélyre ásás, az elemezgetés, a boncolgatás vagy az önostorozás ideje van – amire hajlamosak lehetünk a Szűzben - hanem a felismerésé, a megtisztulásé, az elengedésé és ezen keresztül a gyógyulásé.

Ám ahhoz, hogy minden ilyen jellegű múltbéli tapasztalás erőforrássá válhasson, lépéseket kell tenni. Erre a Nyilas Mars kvadrátja próbál bennünket "rákényszeríteni".
Haladjunk. Lépésről lépésre. Úgy és olyan ütemben, ahogy tisztulnak előttünk a különböző jövő-perspektívák. A lényeg az, hogy önmagunk felé lépdeljünk.


Ha tetszett a bejegyzés, és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a Padparadsa facebook oldalát, itt megteheted.
Related Posts with Thumbnails