2016. szeptember 26., hétfő

Hosszú távra tervezve

Bak jegyébe lép a Mars: 2016.09.27 (10h07p)

"A világban az akció-reakció törvénye uralkodik. Amennyire koncentrált erőt fejtek ki egy irányban, olyan koncentrált hatást fogok elérni. Csak határozott kérdésre kapok határozott választ. Vannak alapvető élethelyzetek, amelyekben csak egyértelműen szabad cselekedni. Ha már töprengek azon, hogy megházasodjam-e, szülessen-e gyermekem, hivatást változtassak-e - akkor ne tegyem. Meg kell várnom, míg a dolgok egyértelművé tisztulnak bennem - akkor könnyen és határozottan tudok cselekedni.
És ez meghozza az eredményt."
(Popper Péter)

A Mars átlép a Bak jegyébe, és ezzel hatalmas erők mozdulnak meg ismét. Szinte kézzel foghatóvá válik a feszültség, a nyomás, a sürgetés, de érdemes szem előtt tartanunk, hogy ez most elsődlegesen nem a szétszóródó fizikai, cselekvő-megvalósító erők, hanem a koncentrált lelki erők ideje.

Ebben a jegyben a Mars úgynevezett "egzaltált" uralmi pozícióban van. Az egzaltált szó azt jelenti, heves, szenvedélyes - az asztrológia nyelvezetében túlértékelt. Vagyis a cselekvőerő, az akarat, amit a Mars képvisel itt egyfajta pozitív túlzást kap. Ami nem minősítés, jó vagy rossz - egyszerűen meg kell tanulni helyesen bánni vele.

Mindez a jegyváltás a Mérleg Nap égisze alatt történik, ami ráadásul együtt áll a Jupiterrel, így a mértékletesség, az egyensúlyteremtés többszörösen is hangsúlyossá válik.
Nézzük, a serpenyő mely két tartalma között billeghetünk.
Ebben az évben már eddig is rengeteg változás történt. De miért is beszélünk folyton a változásokról, változtatni akarásról? Hiszen a legtöbben a megszokott dolgok békés nyugalmára vágynak. Igen ám, de ez a derűs belső állapot nem egy passzívum, hanem az élet folyásával való kölcsönös és meghitt áramlás. Folyamatos alakulás. Ahogy Charlotte Perkins Gilman írónő megfogalmazta: "Az élet ige." - és erről sosem szabad megfeledkeznünk.

A Bak Marsnál különösképpen emlékeztethetjük magunkat az élet igei mivoltjára, de nem mindegy, milyen módon használjuk a szavakat. Nagyon nagy jelentősége lesz azoknak a kifejezéseknek, amikkel az életben való haladásunkat jellemezzük. "Küzdelmes." "Harcolni kell mindenért." "Le kell győznöm az ellenállásokat." Neked mi jut eszedben, ha a céljaidhoz vezető útra gondolsz?

Ebben a jelben a Mars nagyon elhivatott, ha a saját célkitűzéseiről van szó - viszont meg kell tanulni a Bak jegy miatt távlatokban tervezni. Ahhoz viszont koncentrált energiákra, fókuszáltságra van szükség, hiszen nem biztos, hogy az eredmények olyan hamar láthatóvá válnak. Gondoljunk csak annak a különbségére, ha retket vagy olajfát ültetünk. Előbbiből alig egy hónap múlva már falatozhatunk a reggeli vajas kenyerünk mellé. Utóbbinak 6-10 évre van szüksége, hogy gyümölcsöt hozzon, te cserébe több száz évig szüretelhetünk róla!
A Bak Marsban olajfát kell ültetni, nem retket. Hosszú távú célokban gondolkodni és azoknak megfelelően cselekedni, nem a pillanatnyi szeszélyeink szerint haladni előre.
Szép tervek, de a Nap-Jupiter együttállás rendesen kimozdíthat ebből az elhatározásból. Türelmetlenség, elbizakodottság, önmagunk és a helyzetünk túlértékelése és a Mars kvadrát miatti energiabőség lesz az, ami miatt erős hullámzásban folyamatosan lavíroznunk kell majd. Ezek okozhatják azokat a bizonyos pattanásig feszült helyzeteket - főképp a kapcsolatokban, ha azok a hosszú távú elképzeléseinkkel nehezen egyeztethetők össze. (Kapcsolatokban könnyen válhat a szexualitás hatalmi játszmává, ez azonban nagy valószínűséggel erőteljesen vissza is fog ütni.)

A csúcspont október 19-én lesz, amikor a Mars utoléri a 16. fokon a Plútót. Addig érdemes gyakorolni az energiáink helyes mederbe terelését. Minden olyan módszer segítségünkre lehet most, amivel egy adott pontra tudunk fókuszálni: jóga, meditáció, illetve az önuralom teljesen hétköznapi gyakorlása.

Fontos, hogy cselekedeteink körültekintők, etikusak és alaposan átgondoltak legyenek. Keressük meg magunkban azt a belső pontot, ahol a bennünk szunnyadó roppant erőket megragadhatjuk és irányításunk alá vonhatjuk. Így tudunk igazán (stabil jövőt) teremteni.



Ha tetszett a bejegyzés, és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a Padparadsa facebook oldalát, itt megteheted.
Related Posts with Thumbnails