2016. szeptember 30., péntek

Három lélekkel

Újhold a Mérlegben: 2016.10.01 (02h11p)

"Szükséged van a boldogságra?
Akkor csak három dolgot kell tenned:
Meditálj rendszeresen,
Mosolyogj lélek teljesen,
Szeress fáradhatatlanul."
(Sri Chinmoy, indiai filozófus)

A Mérleg hónap újholdja egy Jupiter-együttállással ér utol bennünket, és ebben a konstellációban ismét nagy átmozdító erők rejlenek.
Nem szeretem magamat ismételgetni, és nem is a nagyobb hatás elérése érdekében használok ilyen nyomatékos kifejezéseket. Egyszerűen az égi képeket és az emberi élethelyzeteket látva állíthatom: ebben az évben komoly "átmozdítás" zajlik. A jövő év teljesen új irányokat és váratlan fordulatokat ígér, amire legjobban akkor tudunk felkészülni, ha összehangoljuk magunkban az elmét, az érzést és az ösztönt.

Azt az egyensúlyt, békességet, amit a világban, a kapcsolatainkban látni és megélni szeretnénk először önmagunkban kell megteremteni. Ha mást súgnak az ösztöneink, az érzéseink és megint mást az eszünk, akkor szétszaladunk, szétszakadunk, szétforgácsolódunk. Ha nincs bennünk összhang, bármennyire is erőlködünk, nem jutunk egyről a kettőre. Megrekedt szituációkban toporgunk vagy újra és újra ugyanazokkal az (kapcsolati) problémákkal szembesülünk, amiktől folyamatosan menekülni szeretnénk.

Észre sem vesszük, mégis hatalmas szakadékok tátonganak bennünk. Leginkább a gondolatainkkal azonosulunk - ez az az arc, amit a világ felé mutatni próbálunk. A valódi érzéseink felismerése általában már nagyobb tudatosságot igényel, és még mélyebben rejtőznek az ösztöneink, amik félelmek, bizonytalanságok, önszabotáló programok formájában szabnak gátat annak, hogy teljesüljenek az elképzeléseink.

Három lélek lakik bennünk, amik külön-külön "lelketlenek". Akkor válnak valóban lélekké, ha egységet teremtünk közöttük. Ez az újhold-pillanat kiváló alkalom arra, hogy létrejöjjön a kohéziót, más szóval az összetartó erőt a lélekrészeink között.
A Nap, a Hold és a Jupiter egysége a Mérleg jegyben ritka, értékes pillanat. Utoljára ilyen együttállás 47 évvel ezelőtt volt. A világgal való újrakapcsolódás folyamatának meghatározó momentuma az, hogy mennyire tudunk önmagunkkal szívvel-lélekkel azonosulni, önbizalommal telve a jövőnkre tekinteni, a lehetőségeinket észrevenni és megélni, a kreatív képességeinket felébreszteni.

Az sem baj, ha mindezt még csak most tanuljuk. Ha már elindultunk ezen az úton, jó irányba haladunk!

Van még egy érdekes vonatkozása ennek az égi állásnak.
A csillagjegyek és a csillagképek nem fedik tökéletesen egymást (ezt hívják tavaszpont-precessziónak), ezért a Mérleg jegyben lévő Jupiter-újhold mögött valójában a Szűz csillagkép áll.
fotó: innen
(Nagyon röviden: a Mérleghez kapcsolódó alapvető tartalmakat - párkapcsolat, emberi kapcsolatok, én és a külvilág tükröződései - ebben a több évszázados érában szűzies módon, kritikusan, ám az égi rendhez igazodva kellene megközelítenünk. Talán ezért is keresünk folyton karmikus kapcsolatokat? Elárulok egy titkot: mindegyik az. Oka és okozata van, kivel, mikor, hol és miért szövődik össze a sorsunk.)

Most ennek a szárnyas nőalaknak egyik karján a Jupiter, míg a másik karján a Nap-Hold "pihen". Maga a csillagkép a tarot III-as lapjának, a Császárnőnek felel meg. Ő a termékeny kreativitás, az anyaméh védettségében való türelmes érlelődés, a jelenlét bőségének átélése és az érzéki természetünk felfedezése.

Háromszorosan is fontos tehát a harmóniateremtés. Mert minden mag, amit most elvetünk, gyümölccsé válik, amit jövőre fogunk learatni. De nem mindegy, hogy milyen is lesz az a gyümölcs!
Lássuk, érezzük, higgyük lelkünkben az egységgel (ésszel, érzéssel és ösztöneinkkel), hogy mit szeretnénk kézbe venni, megízlelni, a részünkké fogadni az elkövetkezendő évben.



Ha tetszett a bejegyzés, és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a Padparadsa facebook oldalát, itt megteheted.
Related Posts with Thumbnails